>MAHARAJA LAWAK | MINGGU KEDUA – SAINGAN YANG BEGITU SENGIT

>

MAHARAJA LAWAK | MINGGU KEDUA – SAINGAN YANG BEGITU SENGIT

Salam guys,

STraight to the point sebab malas nak menaip panjang-panjang.  Kalau taip panjangpun korang baca ps je bukan baca semua.  Ok siapa layan Maharaja Lawak semalam?  Saya layan sampai nak tidur pun tahan beb hanya semata-mata nak usha Jozan dan Sepah.  Kira berbaloilah saya tahan tidur semalam.  Bagi saya persembahan semalam adalah kebangkitan semua peserta yang mungkin terlupa cara membuat lawak last week.  Macam biasalah bottom 3 tetap muka sama iaitu Jihan & Amir (saya tak faham macam mana boleh gi Final Raja Lawak).

Apa kata kita usha video-video peserta yang bagi saya lawak depa agak educated dan menghiburkan :


1. Kumpulan Jambu – Lawak Orang Gila
Saya ingat R2 je hebat jadi gila rupanya diorang ni punya gila lagi hebat.  Bagi saya lawak depa ni agak abstract dan perlukan iq kalau nak faham tapi lawak bagi saya dan punchline depa orang gelak.  Tak sangka gabungan diorang ni boleh bikin gamat pentas.

2. Kumpulan Jozan – Lawak Yusop Aslam & Samsoul
Last week diorang kurang menyerlah tapi minggu ni memang best sebab banyak punchline kuat.  Johan bagi saya ada bakat tiru gaya artis lain.  Memang seronok tengok dia tiru Dato Yusof Haslam.  Selain meniru diorang memang kreatif tang buat gaya-gaya pelik.


Kumpulan Sepah – Lawak Banduan
Yang ni memang tak boleh nak cakap apa.  Saya memang suka tengok diorang ni perform.  Orang kampung lah katakan.  Minggu ni lawak diorang pun ada punchline best dan idea baru yang menarik.  Yang buat menarik penyampaian diorang memang jelas dan kita faham lawak dia.

Cukuplah tu je yang saya nak review.  Ini adalah dari pandangan mata kasar saya selaku peminat rancangan lawak.  Kalau tak setuju boleh lah korang ushar youtube untuk layan video lain sebab kalau saya letak semua video astro saman plak.

Sila share entri ni kalau korang rasa patut diketahui orang lain kalau nak menderma tanpa keluarkan duit sila klik ini sebagai tanda support korang atas penulisan saya.

– Dah register Heartbeat?  Sila register sebab income dia lebih laju dari Nuffnang…hak3..
* Nak tau kelebihan Maybankcard?  Saya ada info menarik tentang Maybankcard

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Jozan, Kumpulan Jambu, Maharaja Lawak Minggu Dua, Sepah, Video Maharaja Lawak Minggu 2. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s