>3 BENDA YANG AKAN TERJADI BILA SESEBUAH NEGARA ITU BERTAMBAH MAJU

>

3 BENDA YANG AKAN TERJADI BILA SESEBUAH NEGARA ITU BERTAMBAH MAJU
Salam guys,
Semua rakyat dalam sebuah negara tak mungkin nak tengok negara tanah tumpah dia mundur dan hidup dalam huru-hara.  Bagi saya,  kita patut bersyukur bila dapat duduk dalam negara yang maju dan aman macam kat Malaysia ni (tak taulah orang lain yang sibuk nak buat demonstrasi jalanan).  Tapi dapat tak korang bayangkan benda-benda negatif yang akan terjadi bila negara itu semakin maju.
1. Pemikiran Terlalu Terbuka
Ya, mempunyai pemikiran terbuka itu bagus sebab kita dapat jadikan diri kita untuk lebih memahami serta menghargai setiap pandangan dan pendapat orang lain.  Tapi masalahnya sekarang ramai yang berfikiran TERLALU terbuka sampai nak bercium pun dah takkira tempat.  Ikut dan je macam tempat yang diorang bikin ‘projek’ tu ada dinding.  Tepi jalan pun dah tak kira.  Adakah disebabkan diorang yang bikin ‘projek’ tu terlampau open minded ataupun orang sekeliling yang buat tak faham.  Kadang-kadang terfikir kalau budak-budak sekarang dah macam ni andai katalah hayat dunia masih panjang,  macam mana agaknya budak-budak zaman 2020.  Mesti dengan selamba bikin ‘projek mega’ dekat balkoni rumah je.
2. Baju Makin Singkat
Ni bukan nak kutuk siapa-siapa.  Ni realiti kehiduoan yang kita akan hadapi start dari hari ni.  Semakin maju negara semakin kurang cotton.  Bila cotton makin kurang maka kain makin singkat.  Korang sendiripun tau kes Miera Liyana.  Wah bagi saya dia memang cute dan gambar terbaru dia pergh kalau lelaki kata tak hot maybe ada something wrong dengan ‘chota’ dan hormon dia.haha…  Tak perlulah saya paste gambar tersebut sebab korang boleh tengok dengan search Google image ataupun masuk blog-blog hiburan.  Adakah semua benda ni disebabkan nafsu si pemakai yang inginkan angin lebih ataupun designer baju yang tak sensitif dengan kesensitifan masyarakat majmuk.  Maaf memang boleh diberi tapi cara pemakaian itu boleh mempengaruhi budak-budak lain.So…
3. Nyawa Jadi Tak Penting
Yang ni dah banyak berlaku dah.  Dulu susah kita nak jumpa kes bunuh-bunuh ni yang paling hebat pun bunuh diri.  Dulu jenayah yang paling beratpun jual dadah.  Cuba kita tengok sekarang takat pecahkan kepala orang itu belum cukup samseng lagi korang kena bunuh orang baru korang samseng.  Bunuh orang dah jadi macam biasa dah dan nyawa itu takde harga sekarang as long as kita dapat mewah.  Diorang dah anggap manusia ni macam kucing yang ada 9 nyawa.  Adakah ni disebabkan ada pihak tertentu yang tak buat kerja ataupun pengaruh cerita young & dangerous.
So benda-benda ni semua adalah lumrah bila satu negara menuju dan mengejar kepada kemajuan.  Kemajuan teknologi akan mendorong kepada kemunduran minda yang mana kita sendiri tak sedar. Apa-apapun kita je yang mampu ubah benda ni untuk perjalan kehidupan akan datang.
p/s :
* Bila dunia makin maju maka ilmuan akan berkurangan dan artis bertambah ramai.
Sila share entri ni kalau korang rasa patut diketahui orang lain kalau nak menderma tanpa keluarkan duit sila klik ini sebagai tanda support korang atas penulisan saya.

– Dah register Heartbeat?  Sila register sebab income dia lebih laju dari Nuffnang…hak3..
–  Ada terfikir nak pakai HTC Desire HD?  Mydeal nak kasi free
– Iphone 4 anda kesunyian? Mai langgan iDigi

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Benda Negatif Bila Negara Makin Maju, Culture, Malaysia, Mentaliti Orang Malaysia, Miera Liyana, Miera Liyana Seksi, Pemikiran. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s