>PESERTA AKHIR RAJA LAWAK 5 | MUNGKINKAH BALAS DINOBATKAN SEBAGAI RAJA LAWAK

>

PESERTA AKHIR RAJA LAWAK 5 | MUNGKINKAH BALAS DINOBATKAN SEBAGAI RAJA LAWAK 



Salam guys,

Macam yang kita tahu last week adalah minggu terakhir Raja Lawak 5 sebelum mereka pergi ke final.  Sekejap je dah 10 minggu diorang bertarung dalam Gelanggang Raja Lawak dan bagi saya Raja Lawak 5 ni ada ramai yang berbakat untuk bagi orang ketawa tanpe dapat pelempang.  Okeh jom kita tengok siapa yang berjaya pergi final :

1) Kumpulan Balas :
Kumpulan Balas merupakan satu kumpulan yang bermula slow pada awal musim Raja lawak 5. Minggu pertama dan kedua memang saya pun tak perasan kewujudan mereka sebab lawak mereka kurang menyerlah.  Masuk je minggu ke-4 diorang dah jadi macam king of the jungle dengan lawak Tom & Jerry.  Kekuatan diorang ialah masing-masing ada function,  maksudnya diorang boleh balas-balas lawak (mungkin sebab tu nama kumpulan diorang Balas).  Kelemahan diorang ialah lawak double meaning yang kurang menjadi dan juga lawak-lawak ulangan (lawak yang orang dah tau).  Bagi saya mungkin kalau diorang teruskan rentak lawak diorang campur dengan idea baru diorang boleh bergelar Raja Lawak.  Ni adalah satu daripada lawak diorang yang best :
2. Man :



Man merupakansatu peserta yang agak menarik lawak dia terutama sekali masa minggu dia tiru Eric Leong.  Lepas dari gaya tiru artis dia dah semakin best dan lawak dia dah banyak keluarkan idea-idea baru.  Minggu yang paling tak best masa Kalau Aku Kaya.  Kekuatan Man ialah idea baru dan juga memek muka.  Kelemahan Man pulak ialah dia ada nerves sikit dan kadang-kadang kalau ikutkan benda tu lawak tapi bila dia tak berjaya nak cover nerves dia maka jadi tak lawak.  Ni adalah satu lawak Man yang Best :
3. Kumpulan R2 :



Ramai yang kata R2 mungkin juara sebab diorang konsisten boleh bagi orang ketawa dari minggu pertama sampai minggu ke-10.  Ya saya akui benda ni sebab saya ikut perkembangan diorang dari minggu pertama sampai kedua.  Susah nak cari minggu yang mana saya maki persembahan diorang.  Kekuatan diorang ialah remake idea lama jadi baru bermaksud diorang punya lawak adalah modify lawak-lawak lama dan senang difahami.  Penyampaian diorang memang jelas.  Kelemahannya Kumpulan R2 pulak hanya bergnantung pada satu anchor iaitu bro yang tua sikit tu.  Kira macam one man show.  Kewujudan seorang lagi tu tak menonjol sebab yang banyak lawaknya ialah partner dia.  Ni video diorang yang saya rasa paling lawak :
Kalau nak ikutkan selera tekak saya dah tentu saya akan sokong Kumpulan Balas sebab saya rasa diorangdua-dua berbakat dan lawak diorang memang jenis santai dan selamba.  Walaupun R2 memang lawak tapi dari segi kerjasama agak kureng.  Tapi apa-apapun masing-masing ada selra masing-masing.  Ada yang suka makan belacan dan ada yang suka makan budu.  Lagipun SMS yang menetukan Juara so sendiri mau ingatlah…

Nilah dia Lagu Raja Lawak 5 ( Tema Raja Lawak 5) :


p/s :
* Tak pernah tengok Raja Lawak Final Live depan mata.  Harap-harap dapat pass dari Abang Nara.hak3…

Sila share entri ni kalau korang rasa patut diketahui orang lain kalau nak menderma tanpa keluarkan duit sila klik ini sebagai tanda support korang atas penulisan saya.

Iklan :
– Dah register Heartbeat?  Sila register sebab income dia lebih laju dari Nuffnang…hak3..
Ada terfikir nak pakai HTC Desire HD?  Mydeal nak kasi free
– Iphone 4 anda kesunyian? Mai langgan iDigi

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Final Raja Lawak, Kumpulan Balas, Kumpulan R2, Man Raja Lawak 5, Raja Lawak 5 Final, Siapa Menang Raja Lawak 5. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s