>LANGKAH PERMAINAN SEO PALING PENTING IALAH SUBMIT SITE

>

LANGKAH PERMAINAN SEO PALING PENTING IALAH SUBMIT SITE

Salam guys,

Dah lama tak update blog ni sebab agak sibuk menjalani aktiviti harian.Ok straight to the point sebab saya akan cuba gunakan kaedah KISS (Keep It Short & Simple).Apa yang korang faham pasal SEO (Search Engine Optimization)?Bagi saya ia adalah penyenaraian blog di dalam engine carian atau paling mudah ialah ‘pengindeks’an pages dalam blog di enjin carian.

Kalau korang perasan ramai yang dok cite pasal benda ni dan kalau korang nak traffik yang super dooper banyak korang kena mahir dengan permainan SEO ni.Kalau korang dah faham dengan teknik SEO ni senang je orang kata update sikitpun visitor mencurah-curah (betul ke?).

Ok sebelum korang tau benda lain dalam permainan SEO ada satu kaedah yang mana ramai orang lupa untuk buat dan bila tak buat benda ni memang effek SEO mungkin takkan dapat kat pages korang.Adakah korang familiar dengan perkataan Submit Site?Submit Site bermaksud menyenaraikan site kite di Search Engine untuk di’index’kan oleh crawler.Macam mana nak submit URL kat serach Engine?

Google – Klik Sini
Yahoo! – Klik Sini
Bing – Klik Sini
Korang try submit URL korang kat 3 serach engine terbesar dunia dulu.Tengok apa kesan dia.Ada banyak lagi tempat korang boleh submit dan benda tu nanti saya share dengan korang.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Permainan SEO, SEO Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

14 Responses to >LANGKAH PERMAINAN SEO PALING PENTING IALAH SUBMIT SITE

  1. ween says:

    >wah. dah submit ^^ sila share lg!

  2. JAI says:

    >Wahh..kena berguru dengan bro bean lah camni..hehe

  3. Myvitrd says:

    >betul tu..aku dah buat masa aku beli domain baru ari tu.. kesan nya memang ketaralah.. jangan tak cuba..

  4. >hurmmm…. index blog kita kat search engine nie memang penting dalam SEO

  5. BeaN MorENo says:

    >Puan capa – saya tak jual beras lah puan

  6. BeaN MorENo says:

    >ween – uiks ingat dah xde dah

  7. BeaN MorENo says:

    >bardboo – thanks for apllying

  8. BeaN MorENo says:

    >jai – ang lagi gempak…PAKAR SEO…hoho

  9. BeaN MorENo says:

    >Myvi trd – thank kerana menyokong

  10. BeaN MorENo says:

    >hazman – ya itu memang betul bukan kebetulan

  11. iniialahaku says:

    >kna wat gni ke?xpnah buat pon..tq ya

  12. BeaN MorENo says:

    >iniialahaku – yang ni basic je bro..banyak lagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s