>KRU KUASA ENTERTAINMENT MALAYSIA

>KRU KUASA ENTERTAINMENT MALAYSIA

Pic credit to : Rahli3

Salam guys,

Sebelum saya start entri macam biasa saya ada satu soalan untuk korang,  Kenal tak gambar siapa kat atas?  Yes ini adalah adik beradik KRU ataupun anak beranak Abdul Halim.  Apa korang ingat kat USA je ada kumpulan adik beradik macam Hanson.  Kalau nak cerita pasal minat saya boleh dikatakan peminat no satu KRU.  Di kala phreak ID tengah syok layan Nirvana dan Chearm sibuk dengan Rage Against The Machine saya sibuk dok Oh la la…

Straight to the point lah kan pagi tadi saya ada dengar Hotfm dengan menggunakan handphone  2630 disebabkan radio kereta rosak.  Topik hari ni ialah pasal perjalanan karier KRU dan KRU datang selaku artis jemputan.  Kalau orang tanya saya adakah KRU kuasa entertainment Malaysia terus terang saya cakap ye sebab dah terbukti.  Cuba korang tengok betul-betul, dalam KRU Production semua ada.  Dari penulis lirik sampai ke Producer filem semua lengkap ada beb.  Memang tak dinafikan kehebatan bakat yang diorang ada.

Maybe ada orang akan bercakap, ‘ah itu semua orang boleh buat’.  Cuba bagi saya contoh mana artis yang boleh buat apa yang KRU buat.  Takde beb.  Takpun, takpun mungkin ada orang cakap alah diorang bukan baik sangat.  Ok kalaulah diorang jahat sekalipun kita janganlah ikut yang jahat ambillah yang bagus sebagai contoh.  Setahu saya dalam Malaysia takde band yang boleh tahan lama.  KRU merupakan perintis kumpulan Rap satu ketika dulu dan kebanyakan kumpulan rap yang wujud saman itu dah bungkus.  So hari dah 19 tahun KRU bertahan dalam dunia entertainment dari sekecil-kecil band sekarang dah ada KRU Studio.  Tahniah KRU

Oklah jom kita layan satu lagu KRU yang boleh menaikkan semangat kita seharian…Kepada peminat fanatik KRU mesti tau lagu ni :

KRU – Fanatik
p/s :
* Apa pendapat korang adakah KRU kuasa entertainment Malaysia?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Edry Abdul Halim, Entertainments, KRU, KRU Kuasa Entertainment Malaysia, Kru Production, KRU Studio, Norman Abdula Halim, Yusry Abdul Halik. Bookmark the permalink.

14 Responses to >KRU KUASA ENTERTAINMENT MALAYSIA

  1. rossoneri says:

    >waaa suka suka..kakak2 sy dulu fanatik KRU,dgn sy sekali terikut..hehe..kru ni otak bisnes,marketing dlm otaka tuh mmg power lah..biasalah orang berjaya ni mesti ada je org yg dengki kan..dan xsemua artis/reporter yg support KRU nih.. kita contohilah dari segi perjalanan bisnes dorang buat nih..yg lain tu xpayah amek port lah kan..

  2. Liza says:

    >saya sangat suka dgn kru..best!!!!

  3. Faisal says:

    >bagus KRU ini..filem2 mereka kalau diimprovedkan lagi memang akan jadi terbaiklah.lebih daripada cerita2 hantu

  4. KiD says:

    >sKRUmania!!! yeahhh.. memang bangga dengan anak Melayu yang berjaya nih.. Oh La La…..

  5. khaizarien says:

    >sangat2 bangga ngn dorang,… dorg memang superb! idea kreatif sungguh2… lengkap sume….hope dorg trus berjaya…impian dorg memang menggunung tinggi n harap dorg berjaya capai

  6. BeaN MorENo says:

    >rossoneri – yups saya sanggup berlapar untuk album dia

  7. BeaN MorENo says:

    >liza – kita sama taste ke hape ni

  8. BeaN MorENo says:

    >faizal – kalau tak silap diorang nak kuar cite hantu 'KARAK'

  9. BeaN MorENo says:

    >zarien – haah.kalau lah dapat jadi macm diorang

  10. BeaN MorENo says:

    >phreak – ces ko ingat ko rockstar..haha

  11. Puan Capa says:

    >diaorg ni otak seni dan business bergeliga

  12. BeaN MorENo says:

    >Puan – haah betul2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s