>SALAM MAULIDUL RASUL UNTUK SEMUA MUSLIM

>

SALAM MAULIDUL RASUL UNTUK SEMUA MUSLIM



Salam semua,

Macam yang kita tahu hari ni adalah hari kelahiran Nabi Muhammad SAW.  Lahirnya Rasulullah adalah untuk tunjuk path yang betul serta memberi cahaya kepada semua umat Islam.  Tapi semakin kita membesar semakin kita lupa ajaran.  Semakin kita maju semakin mundur corak pemikiran Islamic kita.  Saya bukan nak bersyarah agama kang tak pasal-pasal ada je yang tegur.  Maklumlah saya ni budak baru dalam blogging dan kat luar sana ramai ramai otai-otai blog terutama sekali dalam Sahabat Blogger.Ooops, bukan saya sorang yang cakap ramai yang dah bersuara.

Satu daripada ajaran Nabi Muhammad ialah Kasih Sayang dan juga Hormat Menghormati.  Tapi apa yang kita nampak sekarang ramai yang tak ikutpun.  Semua hanya fikir kepentingan diri sendiri je.  Kita tak payah pergi atau tengok dalam dunia blogging ni dah cukup.  Actually bila kita dah berada di atas maka kita akan lupa orang di bawah sedangkan sebelum kita naik kita gunakan ilmu yang dia provide untuk sharing.  Adakah itu cara korang hormat orang?  Fuh bagi saya kalau korang ada sifat macam tu satu je saya boleh saya cakap.  Korang lah makhluk paling annoying dalam dunia.  Apa yang korang nak bangga dengan follower ribu-ribu.  Apa yang korang dapat dengan popularity dalam group.  Hebat kah?

Sebab tu saya cakap kita semakin melupakan satu ajaran yang cukup mudah bila kita kecap sesuatu.  Bila kita dah rasa diri kita terlalu hebat maka kita takkan ingat dari mana asal usul kita.  Saya ada satu soalan yang perlu korang jawab iaitu Ke manakah hilangnya sifat Kasih Sayang dan Hormat yang telah Rasulullah terapkan dalam kehidupan kita?


p/s :


* Harap-harap otai kat Sahabat Blogger tak serang saya dengan hadirnya entri ini. Ini adalah personal view dari blogger cap kentang putar, Bean Moreno.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogger Hebat, Bloggers, Bro Framestone, Maulidul Rasul, Sahabat Blogger. Bookmark the permalink.

16 Responses to >SALAM MAULIDUL RASUL UNTUK SEMUA MUSLIM

  1. Aimifiqa says:

    >Salam maulidur rasul mge kita dapat menambah kasih sayang dan cinta kepada Baginda.

  2. Gen Fujita says:

    >Selawat dan salam buat rasul junjungan, Nabi Muhammad SAW.

  3. BeaN MorENo says:

    >Aimifiqa – insYallah

  4. BeaN MorENo says:

    >Gen fujita – Selawat itu ubat…

  5. amiYo says:

    >Allahumma sholli 'ala Muhammad wa baarik wa salim 'alaihi..salam maulidul rasul..🙂

  6. iniialahaku says:

    >hormat mghormati bdya kita dah xda dah…p/s : kentang putar pon layan apa…hehe..

  7. BeaN MorENo says:

    >iniialah aku – heheitu yang kita perlukan sebenarnya

  8. BeaN MorENo says:

    >amiYo – soolu alaih…

  9. J.M.R says:

    >btol ckp bro..jgn lupa yang di bawah..takde pekdah pon takat popular dlm satu2 group..bukak mata luas-luas, tengok dunia, dan tengok kedudukan antara di mata dunia…salam maulidur rasul!:-)

  10. BeaN MorENo says:

    >JMR – thanks bro just pandangan aku bila tengok apa yang berlaku dalm blogsphere sekarang

  11. >sayang rasul kita amalkan apa yg diajar..jgn sekadar dimulut..ye dop?hee..salam maulidur rasul..perbanyakkan berselawat😉

  12. BeaN MorENo says:

    >miss cleopatra – hm betul2…

  13. IxoR@ says:

    >Salam Maulidur Rasul….:)

  14. BeaN MorENo says:

    >Ixora – same too you

  15. Puan Capa says:

    >salam maulidur rasul😉

  16. BeaN MorENo says:

    >puan – salam maulidrl rasul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s