>JALAN-JALAN CARI GAMBAR | NURUL AIEN HASHIM

>

JALAN-JALAN CARI GAMBAR | NURUL AIEN HASHIM

Selamat malam guys,

Seperti yang dijanji kan saya membuka satu segmen baru dalam Suterablogger.  Maka setelah berjam bergelumang dengan Photoshop saya berjaya hasilkan beberapa gambar yang saya tangkap hasil photoshoot bajet rendah yang telah terjadi di Putrajaya bersama model pertama saya Nurul Aien Hashim (nama dah ada sikit-sikit macam Jeslina Hasim.haha).

Dah lama tak main editing so agak terkial-kial edit gambar ni.  Kalau ada competition memang saya yang last siap. So jom usha gambar yang saya dah tangkap dan edit.

Model – Nurul Aien Hashim





Just a simple snap and editing dari Bean Moreno si ‘Tukang Ambil Gambar‘ amatur.  Jadi kat sini saya mohon jasa baik photographer yang hebat-hebat untuk komen so next time saya boleh improve.  Bukan berangan nak jadi PhotoBlogger tapi hanya mencuba.  So komen biarlah berpatutan tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah.hak3…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Jalan-Jalan Cari Gambar, Nurul Aien Hashim, Photography, Photoshop. Bookmark the permalink.

16 Responses to >JALAN-JALAN CARI GAMBAR | NURUL AIEN HASHIM

  1. akufrazi says:

    >bro! nk komen jgak.. sguhpn.. diri ini sgt amatur+ xsuka amik gmbr.. tapi.. suka diamik gambar.. hihih..ok la.. nice je.. tapi mesti bkn guna dslr yg canggih manggih ehhh?

  2. >b0lehla b0leh b0lehla b0leh *gelek mas idayu* kak aien cun wooh

  3. Eyriqazz says:

    >cantik..pandai bean amik gambar….

  4. >1. nice starting, so just keep it up, keep on shooting… 2. it's all about capturing the right amount of lights from different sources… the sun, the shadows, the lamps, the shine of things, the flash & all sorts…3. you can try to make it less messy on post-processing in photoshop… naturality is always the best IMHO…4. you got nice model there…hehehe…

  5. >bro… aku pun baru nak blaja pasal edit2 gambar nie… tapi tak reti sgt guna photoshop…terkial2…so just guna picknik.com -editor gambar online…okey gak hasilnya…

  6. SyedGraphiX says:

    >bro, yg gmbar ptama tu burst sangat..bagi aku kalau gunakan black and whte utk gmbar 1st tu lebih mdtgkan mud yg tsndiri *ak bkn photoG tau! hahaa*

  7. Puan Capa says:

    >comel nya isteri..hehe

  8. BeaN MorENo says:

    >aku frzai – haha ni dsle bro…

  9. BeaN MorENo says:

    >miss lolly – tq lah hubby dia siapa lolly

  10. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – tq bro…saya baru belajar sebenarnya

  11. BeaN MorENo says:

    >annon – hehe thanks will follow your advice..

  12. BeaN MorENo says:

    >hazman nanti aku nak share dengan ko satu software bagus

  13. BeaN MorENo says:

    >sywd – thanks bro..pandangan dari ko amat aku perlukan…bila nak share ilmu PS dengan aku?

  14. BeaN MorENo says:

    >puan capa – tq…sayapun hensem apa…

  15. hang tuah says:

    >aku tgk biasa jer ko edit!mcm boleh edit by phone jer..!nurul aien hashim x r seindah jeslina hashim…

  16. BeaN MorENo says:

    >hang tuah – sebab tulah aku kata aku baru belajar…bukan aku kata aku pro…aku rasa ko patut beli cermin mata lah bro…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s