>KONSERT DIRAJA 2011 UKM

>

KONSERT DIRAJA 2011 UKM



Salam guys,

Ni cerita dua minggu lepas.  Saja je tak mau update awal-awal sebab tak mau jadi traffik hunter (uiks benda ni pun boleh main SEO ke?haha).  29 Januari hari tu saya dan aiensepet dapat invitation dari UKM untuk pergi Konsert DiRaja 2011 habis nuffnang dah tak invite pi event mana-mana so saya pi jelah konsert ni.  Bila sebut konsert je mesti ramai yang ingat bunyi yang bising dan situasi lompat-lompat.  Owh tidak ini bukan konsert Paramore Live In KL tapi konsert formal.  Disebabkan ini konsert formal maka saya pun kenalah berformal kan …



All black tau tapi bukan player rugby.  Saya dah habis formal dah tetiba ada plak mamat pakai bajuk chikanoz kotak-kotak. Owh dem… Konsert ni memang slow sikit umpama korang pi layan lagu Kitaro. Lagu-lagu dia semuanya traditional termasuk lagu Negeri Sembilan. Ini kali pertama saya dengar lagu Negeri Sembilan.  Lagu paling hebat dan boleh masuk carta Era ialah lagu ‘Makan Sireh‘.Tak percaya pi tgk youtube.

Tarian Melayu Asli

Ni time lagu  Makan Sireh

Tapi saya tak pulang dengan hampa sebab saya dapat tengok satu artis yang sememangnya saya nak tengok dia perform live.  Mempersembahkan Francisca Peter



Suara dia memang best memang dari dulu saya admire.  Unik beb..


p/s :


* Teringin nak pi Konsert Francisca Peter tapi mahal sangat.  Kak Fran boleh tak sponsor saya nanti saya buat review.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Francisca Peter, Konsert Diraja UKM 2011, Personal, UKM. Bookmark the permalink.

18 Responses to >KONSERT DIRAJA 2011 UKM

  1. Shidi Shah says:

    >wah besnyer ada konsert..

  2. BeaN MorENo says:

    >shidi – konsert formal tuh…

  3. Wan Gerrard says:

    >lagu negeri sembilan?..xperah dengar gak hehe

  4. BeaN MorENo says:

    >Wan – ye ke?samalah tapi aku kira beruntung dapat dengar

  5. BeaN MorENo says:

    >phreak – haha…takdelah memang dalam undangan kena pakai

  6. KiD says:

    >dah lama nak layan konsert macam ni.. nak tengok teater pun tak berkesempatan.. yeaaahh.. Ku sedang mencari2 tips SuteraBlogger… :)ape nak buat? Tak Dapat Iklan CPC Nuffnang? | Jawapan dari Nuffn…

  7. BeaN MorENo says:

    >kid – waka waka…jom pi teater…sila kan bro..ilmu untuk dikongsi

  8. DeQdEq says:

    >bestnya konsert dlm sewan mcm nih…sejuk je…hehehep/s: deqdeq personally nak jemput bean moreno join contest 5-5-5 deqdeq…

  9. BeaN MorENo says:

    >deqdeq – haha thanks…nanti saya akan buat

  10. Miss Nurun says:

    >konsert diraja tu ade raja dtg join skali ke?

  11. BeaN MorENo says:

    >Miss Nurun – haah ade…

  12. >wah… cam best jew… francescar peter tu memang best suara dia.. laen dari yang laen.. :)tapi kalau aku, aku nak jumpa lisa surihani, liyana jasmay dan paling aku nak tengok live adalah siti nurhaliza… pujaan aku dri dulu tu.. huhu

  13. BeaN MorENo says:

    >Johari – nanti ada jodoh boleh lah ko jumpa diorang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s