>UPDATE STATUS FACEBOOK MELALUI TWITTER

>

UPDATE STATUS FACEBOOK MELALUI TWITTER

Salam guys,

Soalan pertama sebelum saya teruskan entri ni ialah adakah anda mempunyai twitter dan facebook.Bagi yang tiada akaun twitter boleh abaikan entri ini dan baca entri lain ataupun pi buat akaun twitter dan jangan takut tiada bayaran dikenakan.Kenapa saya buat entri ni?Sebabnya ialah ada ramai pengguna facebook yang ada akaun twitter tapi tak guna dengan alasan malas nak update dua status.

Banyak cara yang kita boleh guna untuk usha kedua-dua platform ni antaranya ialah hootsuite.Pernah dengar tak?Nanti saya ceritakan apa itu Hootsuite.Hari ni saya nak share macam mana nak update status kedua-dua social network ni hanya dengan online twitter je.Macam mana saya buat.Saya guna Selective Tweets.

1. Connectkan Facebook Dengan Twitter

Korang just search selective tweets kat facebook lepas tu just go to apps.Bila dah masuk kat screen id masukkan id korang macam ni :



2. Taip Status Kat Twitter


Macam biasalah korang just letak je apa-apa status kat twitter korang tapi make sure jangan lebih 140 char.Contohnya macam ni …



Sila jangan lupa letak #fb yang bermaksud masukkan tweet saya ke facebook.hahaha…Lepas tu apa yang patut korang buat ialah tekan button tweet dan usha status facebook naik tak tweet tu..


p/s :


* Saya kurang guna facebook most of status tu update dengan kaedah ni je.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Tips, Update Status Facebook Melalui Twitter. Bookmark the permalink.

10 Responses to >UPDATE STATUS FACEBOOK MELALUI TWITTER

  1. Myvitrd says:

    >wah info yang menarik ni… good idea ni.. sat lagi nak test ni

  2. Paan Jr says:

    >aku suka pakai yakket😀http://paanjr.com

  3. BeaN MorENo says:

    >myvitrd – haha sharing bro..try lah

  4. BeaN MorENo says:

    >paan jr – sama je lebih kurang

  5. Liza says:

    >thanks, nak try nanti

  6. Wan Gerrard says:

    >owh baru tau leh cmni, try la :PJom: Kalau Gerrard jadi Boss

  7. BeaN MorENo says:

    >liza – sama-sama try eyh

  8. BeaN MorENo says:

    >wan gerrard – apa lagi cuba

  9. Puan Capa says:

    >saya sampai skrg tak pandai lagi twitter2 ni

  10. BeaN MorENo says:

    >Puan – pi usha tutorial main twitter kat blog saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s