>CARA NAK PASANG WIDGET GENGBLOGGER KAT BLOG

>

CARA NAK PASANG WIDGET GENGBLOGGER KAT BLOG

Salam guys,

Macam mana sihat?  Oklah saya rasa saya nak bikin satu entri informasi yang pendek dan orang faham.  Ni sambungan dari entri siapa kata tiada shotmix tak boleh blogwalk.  Disebabkan ramai yang mintak so saya keluarkan satu tutorial pasal macam mana nak pasang widget gengblogger kat blog.Benda ni simple je …

1. Login Gengblogger
2. Pergi kat ‘rumah’
3. Pergi ke Widget Pelawat (kalau nak yang bulan punya pilih link yang bawah).



4. Copy Coding
5. Paste kat Sidebar blog korang





Harus diingatkan kat sini yang widget ni ada 3 style untuk pilihan.  Sila pilih ikut kehendak hati bukan sebab ikut orang…  Tak susahkan nak pakai widget ni so sekarang sila ucap terima kasih pada Kong.


p/s :


* Mari sama-sama benteras SPAM di shoutbox.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blog Aggregator, blogger, Gengblogger, KONG, Tutorials, Widget Gengblogger. Bookmark the permalink.

25 Responses to >CARA NAK PASANG WIDGET GENGBLOGGER KAT BLOG

  1. >Thank untujk tutorial ini :)Menarik.. terima kasih buat kong… p/s- ayat skema x..??

  2. che armster says:

    >huhuhu.. dah terperasan kat blog ko aritu.. terus pasang gak haha

  3. Puan Capa says:

    >tq en bean!!!akan dibuat.tq also to Kong!

  4. bardboo says:

    >sng nak cek sapa yg dtg blog bila letak widget ni..Jom Lawat Blog Bardboo

  5. >Thanks for sharing.. nw i know how to install the widget already🙂 Thank you very much …

  6. iza says:

    >GB dah ok ke?Lama tak masuk situ…

  7. BeaN MorENo says:

    >Bro – sama2 bro…sorry aku tak masuk sahabat blogger sebab busy

  8. BeaN MorENo says:

    >che armster – pasang2..jangan malu2

  9. BeaN MorENo says:

    >Puan – buat baru dapat feel

  10. BeaN MorENo says:

    >bardboo – yes itu benar

  11. BeaN MorENo says:

    >iza – dah lama ok dah…

  12. antudegil says:

    >tensi sebab widget tu takleh nak tukar value width n length. tanya kat forum pun kong tak reply.Entri Menarik: Parody Berkenaan Ops Piramid Di Mesir

  13. BeaN MorENo says:

    >antu degil – boleh lah…nanti saya ajar…

  14. BeaN MorENo says:

    >iniialah aku – owh takde hal simple je

  15. hanani says:

    >OK,I DAH TRY BUAT. THANX YER. :)Entri Terkini: Nak Tak Tips Cantik??? Jom la baca…

  16. BeaN MorENo says:

    >emy – welcome emy

  17. zodamere says:

    >Great post! I want to see a follow up to this topic online pharmacy

  18. piwibrim says:

    >Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking your RSS feeds also, Thanks.cheap clomid

  19. ponoloot says:

    >Thank you for sharing the info. I found the details very helpful.cheap nolvadex

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s