>TIPS | LINK DALAM POST

>


TIPS : LINK DALAM POST

Salam guys,



Apa yang korang fikir pasal link dalam post?Ok link dalam post ni sebenarnya penting tapi kita je tak sengaja.Sebelum saya teruskan saya nak mintak maaf kalaulah ada kesalahan or pendapat yang berbeza dalam entri kali ni sebab ni apa yang saya nampak ikut pemerhatian mata kasar saya yang tak berapa nak terang sebab tak pakai cermin mata mahupun contact lens.

Dulu saya pernah tulis pasal jangan kedekut link betul tak?Tu salah satu elemen jugak sebenarnya.Sebab bila kita linkkan orang lain dalam post kita akan bagi satu penghargaan untuk blogger tu sebenarnya.Bagi saya kan link dalam post ada dua jenis iaitu :

1) LINK KE BLOG/WEBSITE LAIN

Untuk yang ni biasanya digunakan oleh blogger-blogger yang selalu berangan nak jadi reporter tak berbayar.hak3…Jangan terasa saya just bergurau je eyh dan sayapun sebanarnya salah seorang reporter free.Biasanya kita akan tulis pasal apa yang ada kat surat khabar lepas tu linkkan balik kat surat khabar tu.Yelah gila ke apa kalau tak link balik pastu kena saman sape nak bayar beb.Contoh lain ialah link ke blog lain.Yang ni memang biasa kita buat terutama sekali bila nak bagi credit (ada juga yang tak buat).Kepada yang tak biasa buat sila buat sebab korang akan nampak perbezaan kepada blog korang dan korang akan belajar cara beradab dalam blogging.hoho..

2) LINK KE POST YANG LEPAS

Ok yang ni mesti mengundang pertanyaan ramai.Mesti ada yang cakap buat apa nak link lagi sedangkan kita dah pakai Linkwithin?Jawapan saya senang je.Ye memang Linkwithin sama je macam link kepada post-post yang lama tapi bezanya ialah dengan link dalam post ia lebih tepat sebab Linkwithin akan muncul secara rawak mengikut Tag.Bila kita linkkan post lepas readers lebih senang,diorang click je terus pergi ke post yang related.Mudah kan dengan ICT.hak3…Sekarang korang nampak tak apa yang Bean Moreno nak tunjuk.Dengan linkkan ke post yang lepas kita akan dapat impression ataupun pageview lebih sikit.Tak caye cuba buat sebab kalau jut nak kondem je sampai kiamatpun kita tak maju beb.

Hm, amacam cukup info tak?Tak cukup tunggu saya keluar tips blogging lain sebab saya dah lama tak menulis benda-benda serius dan juga tips blogging.Ni baru nak start balik sebab terllu bosan.hak3..

p/s :

* Berpeluh kepala nak keluarkan tips.
* Korang jangan buat-buat tak nampak.Blog ni dah ada share button.So tolong share-share ye.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Link Dalam Blog, Linkwithin, tips blogging. Bookmark the permalink.

22 Responses to >TIPS | LINK DALAM POST

  1. >aku punye widget link within tak le pakai r..macam mana nak buat ha

  2. BeaN MorENo says:

    >sabree – biar betul…meh aku check…

  3. kak ina kl says:

    >betul..betul..betul..amboi cuti sakan ek..minggu depan kerja berapa hari cuti balik..

  4. BeaN MorENo says:

    >kakina – minggu depan isnin start balik…sampai sehari seblum rayaa

  5. azuan says:

    >betul sesangat la benda ni..mmg memudahkan reader blog huhuu

  6. Anonymous says:

    >I was just going through your site it is extremely well crafted, What i’m searching on the internet trying to find out the correct way to start this blog thing and your website happens to be really high quality.

  7. DaHLia says:

    >uiks..bila http://www.beanmoreno.com tu nak beroperasi bro??another thing…tips untuk taknak bagi visitor lari ke lain setelah klik link..mcm yang SB buat, bila klik Bean Moreno dan Jangan Kedekut Bagi Link tu, blog ni akan tertutup, dan page baru dibuka..tapi kalo nak dibuka dalam new tab/window, letaklah kod target blank. Kod target blank letak lepas link URL tu macam ni a href="URL utk hyperlink" target="_blank"Dengan ini dapat meningkatkan PV di samping xbagi visitor lari keluar dr blog kita :DJust my 2 kupang…

  8. bardboo says:

    >yup…kena amalkan slalo ni dua2 tips nie..Jom Lawat Blog Bardboo

  9. mie says:

    >nice tips…akan dicuba..ehehheee

  10. SyedGraphiX says:

    >wahh.. nice tips la bean😉

  11. Anonymous says:

    >Nice site, I envy it, but it seems a little weird when under mozzila browser, keep it moving:)

  12. Anonymous says:

    >Really heart touching, I have been inspired by this and will follow these thoughts in my life, will never 4get this…… will become follower of this……..

  13. Anonymous says:

    >Nice site,i have bookmarked it for later use, thanks.

  14. Anonymous says:

    >Easily, the post is actually the greatest on this deserving topic. I agree with your conclusions and will thirstily look forward to your coming updates. . . . .

  15. Anonymous says:

    >I am not a person who is easily delighted but I have to say your work blew me away. So much ideas and relevant detaisl that you put into it made me see your point of view. Thanks for communicating your reasonable inputs.

  16. Anonymous says:

    >Thanks for this video…I have been brain storming for something just like this and thanks to you I have what I was looking for and not all those spam looking links that make you want to click them just to see what they lead too…my pet peave.

  17. BeaN MorENo says:

    >azuan – time kasih

  18. BeaN MorENo says:

    >DJ – haah betul jugak eyh saya lupa nak buat..

  19. BeaN MorENo says:

    >bardboo – thanks cuba dulu baru tau

  20. BeaN MorENo says:

    >mie – cuba jangan baca je

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s