>CARA UNTUK DAPAT 200 UV | TIPS BLOGGING

>

CARA UNTUK DAPAT 200 UV | TIPS BLOGGING



Selamat petang.Bean Moreno baru balik dari kerja.Actually nak kongsi benda ni dah lama tapi asyik terbantut je.So sementara menunggu Megi saya kembang saya nak share sikit pasal traffik tapi saya tak mungkin akan reveal traffik blog ni sebab belum cukup bagus untuk di’reveal’.Tunggu UV saya dah maintain 13K sehari baru saya reveal (apahal tamak sangat ko ni Bean).

Ramai orang merungut pasal UV rendah.Apa itu UV?Uv ialah unique visitor yang singgah kat blog kesayangan korang tu.Actually dah ramai yang turunkan tips termasuk saya tapi ramai juga yang just baca then ignore.Sebelum korang masuk pada yang lebih detail baik buat yang ni dulu sebab yang ni basic je.Teknik ni saya panggil ‘Aku Tolong Ko,Ko Tolong Aku’.Teknik ni ada berkaitan dengan blogwalking.


Sebenarnya tak susahpun nak dapat 200 UV setiap hari dengan blogwalking.Kita just guna Logaritma Blogwalking.Selalunya korang blogwalking ikut shoutbox.Betul tak?Macam mana dari Blogwalking korang boleh dapat 200 UV.Apa yang saya nampak ramai yang blogwalk just tinggalkan jejak dia je.Contohnya :

Si A Blogwalk ke Blog Si B Lepas tu tinggalkan link kat shoutbox B.Lepas tu Si B membalas kunjungan kepada Blog A – Maka 1 sahaja UV untuk setiap blog.

Apa kata lepas ni korang tukar cara blogwalking korang jadi macam ni :

Korang masuk satu blog then tinggalkan link lepas tu ambil 2 link dalam shoutbox dia untuk di jadikan kunjungan seterusnya.Buat benda yang sama pada setiap blog yang korang ambil linknya sebanyak 8 kali.Maka korang akan dapat at least 200UV sebab ...

2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2  = 256

Amacam senang kan.Tak perlu banyak sangat sebab nanti korang kena pergi England Optical pulak beli cermin mata.Biar slow asalkan nampak hasil.Kalau rajin korang buatlah lebih.Ni untuk blogger beginner macam saya lah yang traffik dah juta-juta sila ignore teknik ni sebab korang sememangnya dah terlalu hebat di mata blogger.hak3…

p/s :

* Kalau benda simple macam ni pun korang tak dapat buat sila jangan berangan nak main SEO sebab itu lagi susah.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogwalking, How to Get Unique Visitor, Macam Mana Nak Dapat Unique Visitor, SEO Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

32 Responses to >CARA UNTUK DAPAT 200 UV | TIPS BLOGGING

  1. mAsHiMaRo says:

    >menarik!!!time kasih bean!!!hehhe:)uv 13k???woh jangan tamak haloba plis~~hehe:)

  2. BeaN MorENo says:

    >Mashimaro – hahaha…tamak skit2 takpe

  3. Faizal@PeJAY says:

    >yelah kkita nie blogger beginner je mana nak tgk kan

  4. BUNGA says:

    >setuju.. saya pun selalu buat mcm tu… hasilnya amat memberangsangkan.. hehe

  5. BeaN MorENo says:

    >Faizal Peejay – ??? hak3

  6. >kalau ada shout box ok la jugak..leh jadi win-win situation Regard,BroFramestone Blog@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

  7. afiq aiman says:

    >tips yang menarik..blog ko sehari UV mmg tak bawah dr 200 ke

  8. >Wah mantap entry! Mari melawat blog saya.. :p

  9. >menarik tips ni..sblum ni ade terai..tp sejak bizi lately terus jrg buat..jd lps ni kenalah buat selaluthx bean for this tips🙂

  10. Kyuubi_85 says:

    >Dah pernah try teknik ni. memang berkesan, tapi internet yg x mengizinkn nak pakai teknik ni.. huhu..

  11. Cik Dya says:

    >i lap u .. mmg kene wat camtu pun..pokoknya jangan malas..hehe

  12. BeaN MorENo says:

    >Bro Framestone – saya tak percaya software tu…

  13. BeaN MorENo says:

    >afiqaiman – thanks…rasa2 blog ni cecah 500 tak?

  14. BeaN MorENo says:

    >Rabi – baru lepas masuk

  15. BeaN MorENo says:

    >makdara – sharing is caring mak…haha

  16. BeaN MorENo says:

    >kyuubi – haah itu satu faktor kenapa tips ni tak jadi!

  17. BeaN MorENo says:

    >cik dya – kalau malas blog pun tak tercipta

  18. hamzah ian says:

    >internet connection ku tak memuaskan nafsu.. argh..

  19. BeaN MorENo says:

    >hamzah ian – tu lah nasib kat opis tadi semat bikin skit…pastu google banyak sedekah traffik hari ni…

  20. phreak id says:

    >eleh.. ko boleh la bean.. Fulltime blogger parttime IT Specialist.. (mendalam maksud aku tuh.. kehkehkeh.. peace brader Bean ^_^)>>My Latest Entry<<Pening Baca Harian Metro Online

  21. BeaN MorENo says:

    >phreak id – haha…biasalah bro…apa boleh buat!

  22. Sumijelly says:

    >waa…….tak pandai la main SEO..ajar la Bean…..huhuhuSumijelly.com

  23. Kujie says:

    >sudah bertahun menjadi blogger, masih lagi kunjung mengunjung cuma kadang2 blog yg tak 'boleh dikomen'jadi pengunjung secara diam sajaada 2 blog yg tak dapat dikomen1. kotak komen sendiri2. entri yg tak ada apa lagi nk dikomen

  24. BeaN MorENo says:

    >kak sunmi – tgh belajar lah ni

  25. BeaN MorENo says:

    >kujie – thanks kak masuk blog picisan ni…saya perasan setiap kali akak datang sin..haha

  26. >dan kena make sure selalu baca blog nie setiap hari….. ;-p

  27. >wah boleh ikut tips dari mr bean..

  28. BeaN MorENo says:

    >hazman – hoho…ko godeh2 pasti jumpa punya dalam ni

  29. BeaN MorENo says:

    >kak ina – sayapun amik ilmu dari akak apa

  30. Myvitrd says:

    >betul juga bro..logik ada dekat situ

  31. BeaN MorENo says:

    >MyTRD – haha betulkan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s