>SAKIT ITU UJIAN DAN MATI ITU PASTI…ADAKAH KITA INGAT?

>

SAKIT ITU UJIAN DAN MATI ITU PASTI…ADAKAH KITA INGAT?



Salam Jumaat guys,

Pejam celik dah hari Jumaat mungkin bagi sesetengah orang Jumaat adalah satu hari untuk mengngati cuti.hak3…Tapi bagi saya Jumaat mengingatkan saya pada kerja lagi sebab Sabtu saya masih kena pergi office.Bilalah nak dapat kerja yang Sabtu cuti.Oklah macam biasa Jumaat kita kenalah share something yang bermanfaat selain dari blogging.So saya terfikir something yang sepatutnya kita fikir dan renungkan bersama.

Dalam kehidupan kita kita leka dengan apa yang kita tempuh seharian lagi-lagi kalau benda tu syok dan mendatangkan kegembiraan.Bila kita dah gembira sangat kita akan terlupa yang kita ni hidup menumpang dan meminjam.Kita seolah-olah tak fikir kita ni juga satu ciptaan bukan pencipta kekal.Satu persoalan yang akan muncul adakah kita akan sentiasa gagah?

Kenapa saya nak share benda ni dengan korang.Sebab biasanya kita ni senang lupa dan lalai dengan dunia.Kita buat apa yang kita suka tanpa fikir hidup kita adalah untuk DIA.Ramai antara kita termasuk diri saya lupa tanggungjawab kita.Kita just akan ingat pada dia bila kita ditimpa musibah ataupun bila kita sakit.Time tu baru kita nak sebut nama Allah.Tapi bila kita dapat kecapai kejayaan adakah kita ingat bahawa itu cuma pinjaman dan DIA bila-bila boleh tarik apa yang kita dapat.

Orang kata sakit itu ujian nak tengok samada kita sedar ataupun tidak yang kita ni hamba.Ada pulak yang kata sakit itu penghapus dosa.Ya dua-dua pun betul tapi ada juga di antara kita yang tak sedar itu semua.Time kita sakit kita tetap riak.Ada juga yang salahkan takdir masa sakit.Tak pasal-pasal patut boleh hapus dosa kecil tetiba dapat dosa besar hanya sebab kita lupa yang kita ni hanya peminjam.


Persoalan terakhir ialah pernah tak kita terfikir nak taubat?Sendiri jawab dan sediri ingat sebab itu atas dasar diri sendiri.Jadi ingatlah Sakit Itu Ujian Dan Mati Itu Pasti….

WALI BAND – TOMAT [DOWNLOAD HERE]

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Download Waliband - Tomat, Sakit Itu Ujian Dan Mati Itu Pasti, Wali Band, Wali Band - Tomat. Bookmark the permalink.

7 Responses to >SAKIT ITU UJIAN DAN MATI ITU PASTI…ADAKAH KITA INGAT?

  1. Fariq says:

    >dari lagu2 punkrock ke lagu mengingati Tuhan.. semoga kita semua di rahmati oleh Allah.. amin..Slot AkakSiah DI TV Lama | Sekali Kaki Melangkah

  2. Puan Capa says:

    >jgn insap kejap je.lepas tu tak ingat dah.kan?

  3. Puan Capa says:

    >jgn insap kejap je.lepas tu tak ingat dah.kan?

  4. iniialahaku says:

    >muhasabh diri dihari jumaat..

  5. BeaN MorENo says:

    >Fariq – berhibur itu tak salah selagi kita ingat!

  6. BeaN MorENo says:

    >puan – insap selalu😉

  7. BeaN MorENo says:

    >iniialahaku – saling ingat2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s