>3 SEBAB KENAPA BEAN MORENO SUKA REVIEW BLOG LAIN

>

3 SEBAB KENAPA BEAN MORENO SUKA REVIEW BLOG LAIN

Salam guys,

Sepanjang korang berblog measti ada blogwalking  betul tak?Dalam berblogwalking ada tak korang perasan blogger yang review blog orang lain?Mesti ada punya bukan sikit tapi banyak.Agak-agak korang lah kan apa faedah yang diorang dapat dari review blog orang lain?Ok entri kali ni saya nak share dengan korang kenapa Bean Moreno suka review blog lain.

1. Share Traffik

Yang ni bukan saya nak tunjuk baik ataupun apalah kan.Ni adalah hakikat kehidupan.Dalam kehidupan kita kena berkongsi apa yang kita dapat sila abaikan berkongsi isteri ye itu tak boleh tapi berkongsi suami memang dah biasa orang buat.bila kita review kita akan bagi sikit traffik kat blog yang kita review & dia akan dapat sikit traffik dari kita.Dengan traffik yang tak berapa nak banyak tu mungkin kita dapat bagi semangat kat dia untuk terus berblog.So komuniti akan berkembang.Dan kita akan dapat buat dia gembira dengan hidup.Jadi salahkah kita berkongsi traffik?Janganlah kedekut sangat…

2. Sebagai Langkah Promosi

Ini sambungan cerita dari yang atas.Ok bila orang yang kita review tu suka hati dah tentulah dia akan berterima kasih lagi0lagi kalau traffik yang dia dapat memang dia tak expect.Bila dia berterima kasih mungkin dia akan bagi backlink kat kita even satu backlink pun jadilah.Korang kena ingat satu je ‘What You Give You’ll Get Back’.Kalau dia link ke post je pun jadilah tapi mana tau mood dia agak ok ke contohnya time dia baca review kita tu dia baru je dapat awek baru mungkin dia akan letak link kita kat bloglist dia ke…So dari situ advertisement percuma beb…

3. Cara Untuk Elak Plagiat Dan Mood Kelaut

Dua benda ni jadi disebabkan satu perkara iaitu tiada idea.Dem itu satu benda yang memang susah nak lawan tapi bila lawan maka dua perkara di tajuk akan terjadi.Kalau korang nak sangat menulis tapi takde idea buat lah blog review.So korang takdelah terlibat dengan plagiat dan ood akan sentiasa ke tebing.Tak caya cuba buat.Tapi dengan syarat korang kenalah ikhlas.Jangan lepas review korang terus suruh dia review pulak itu dah salah beb.

Sekarang faham tak kenapa saya review blog lain.Bukan saja-saja je ada sebabnya.Bila kita bagi something berfaedah pada orang lain maka kita juga akan dapat faedah tu balik.Meh saya tunjuk sikit bukti …



Amacam percaya tak?No lima tau dalam list jangan main-main.Kalah search engine Bing tau.Anyway thaks to Sharkox


p/s :


* Buat benda biar ikhlas baru dapat ganjaran
* Apa pendapat korang pasal reviewing blog orang lain?Pernah buat tak?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Permainan SEO, SEO Tips, SEO., Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

24 Responses to >3 SEBAB KENAPA BEAN MORENO SUKA REVIEW BLOG LAIN

  1. The Sharkox says:

    >eh…no 5 tu…ramai eh masuk melalui aku..hehe

  2. Affan says:

    >aku suka point ko pasal elak plagiat tu. ehehe. takkan review pun nak plagiat, ye tak

  3. Liza says:

    >bagus niat tu, maybe sebagai blogger berpengalaman boleh review blog2 yg lain and share tips…mcm saya nie baru lagik….tak layak lagik kot nak review blog org….

  4. phreak-id says:

    >Aku bukan taknak buat. Takut bila buat nanti, orang buat bodo je dengan entri aku. Ibarat aku ni syok sendiri. Nanti malu lak nanti. Bukan apa, berapa sangat la entri aku boleh drive traffik ke blog diaorang sbb trafik blog aku pun seciput je.Terbaru > Tahniah Dr Rozmey > Anugerah Juara Lagu 25 VS English FA Cup > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

  5. BeaN MorENo says:

    >The Sharkox – boleh tahan lah bro…thanks

  6. BeaN MorENo says:

    >affan – itu satu kenyataan…

  7. BeaN MorENo says:

    >Liza – dengan mereview blogger baru akan buka mata orang lain…Semua orang bermula dengan baru

  8. BeaN MorENo says:

    >phreak – ko dah buat ke?Kalau blom sila jangan pertikaikan kebolehan sendiri

  9. decrewz says:

    >Jai paling suka bila ada org nak review blog Jai., At least ada penambahbaikan.. Xdelah tersyok sendiri je macam dah bagus..hu3

  10. BeaN MorENo says:

    >decrewz – nanti saya review

  11. deqdeq says:

    >bila ada masa nak buat juga la segmen review blog nih…memang menarik.

  12. BeaN MorENo says:

    >deqdeq – cuba dulu baru tau

  13. >Yup. Kalau orang review kita, amik sebagai panduan. bukan kata orang tu pandai-pandai. Nama pun review. bukan judgement.

  14. BeaN MorENo says:

    >khairul – ye betul sebab itu perspektif orang yang review…other people diffferent ma!!

  15. deqdeq says:

    >okeh cikgu….bila masa dah lapang….DeQdEq akan cuba nnt

  16. BeaN MorENo says:

    >deqdeq – ya bagus!

  17. >review blog ley kongsi info yang akdang-kadang kta tak tahu🙂

  18. BeaN MorENo says:

    >Syafiq – memang betul…kadang2 yang direview blog lain tapi kita boleh ambil input

  19. nisa fadzil says:

    >saya pon baru dalam blogging ni.terasa kicik ja diri. nak cakap pasal traffic jauh sekali kot. thanks for sharing

  20. Puan Capa says:

    >bean,review blog saya plissssssssssssssssss *kibas2 bulu mata* haha

  21. >setuju sesangat..akak pun dah lama tak review blog orang ni

  22. BeaN MorENo says:

    >nisa – semua orang belajar…

  23. BeaN MorENo says:

    >puan capa – kan saya dah review blog puan…owh lupa ada blog baru ye…haha

  24. BeaN MorENo says:

    >kak ina – apa kata review blog saya…hahah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s