>3 IDIOTS | REVIEW MOVIE

>

ALAMAK SAYA TERJEBAK DENGAN HINDUSTAN…3 IDIOTS MEMANG BEST



Salam & selamat petang,

Sebelum saya start saya nak bagitau saya ni bukan peminat cerita hindustan.Dalam banyak-banyak cerita boleh bilang dengan jari berapa cerita yang saya tengok.Tadi tiba-tiba aiensepet ajak layan cerita 3 Idiots.Korang pernah tengok cerita 3 Idiots?

Sinopsis …

Kisah student ICE yang teramat genius bernama Wangdu yang menyamar dan menggantikan anak seorang yang kaya untuk mendapatkan sijil.Masa belajar dalam kolej ni dia berjumpa dengan 2 orang kawan yang agak slow dan kurang pandai.Masing-masing ada cerita dan masalah sendiri.Macam-macam berlaku masa diorang tengah belajar kat ICE.Kat dalam college yang sama ada satu budak nerd yang cara pembelajarannya hanya pergantung pada hafalan nota.Wangdu cuba mengubah sistem pembelajaran.Pada 5 Sept diorang dah buat deal dengan budak nerd ni untuk tengok siapa yang akan berjaya 10 tahun berikutnya.So siapa yang menang?

Komen Bean Moreno :

* Satu cerita yang bagus sebab memaparkan situasi pembelejaran di institusi pembelajaran.

* Dalam cerita ni kita boleh rasa yang student akan terasa stress bila belajar tambah-tambah lagi dengan sistem yang terlalu berat.

*Saya tertarik dengan satu phrase yang Wangdu bagi pada kawan-kawan dia iaitu All Is Well yang bermaksud Semuanya akan baik.Dia mengajar kawan-kawan dia supaya Positif dalam apa jua keadaan.

* Saya belajar kalau nak buat something biar sebab minat dan bukan paksaan.Kebanyakan ibubapa sekarang ni memaksa anak untuk menjadi apa yang mereka mahu bukan dari kehendak anak itu sendiri dan ia akan menjadi bebanan pada anak itu.

* Sila jangan KEJAR kejayaan tapi ikuti kejayaan.Sebab bila kita kejar maka benda tu akan jadi halangan bukan pendorong.

Screenshot :

Inilah dia 3 Idiots


Si Pengarah Yang Garang


Awek Wangdu

Rating : 4/5

p/s :

* Sorrylah tak dapat nak tunjuk trailer sebab semua disable.Kalau nak usha jugak silalah usha kat sini

* Ada orang kata muka saya macam Wangdu…Owh peeeelisssss…….

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in 3 Idiots, Aaamir Khan, Hindustan, Movies, Movies Review. Bookmark the permalink.

30 Responses to >3 IDIOTS | REVIEW MOVIE

  1. >saya dah layan bro..memang best…terasa sebab budak engineering kan..hehehe

  2. Encik Tikus says:

    >aku dah tengok cite tue, memang sempoi

  3. BeaN MorENo says:

    >Fendi – haah saya baru je layan tadi…wife saya dah usha dekat 4 kali dah

  4. BeaN MorENo says:

    >En tikus – haha memang sempoi!

  5. aien comel says:

    >lupa nk beli dvd citer despicable me…🙂

  6. black_mel says:

    >phungsuk wangdu ker?hehe…aku dah tgk dah..mmg terbaik..slama ni aku mmg x suka citer industan..tp ini filem pertama yg aku rasa aku suka…

  7. Bean Moreno says:

    >aien – nanti kita pi beli eyh

  8. Bean Moreno says:

    >Black_mel – aku ingatkan tu cerita baru rupanya 2009 dah kuar…nampak sangat aku tak ikut perkembangan hindustan…Tapi serius cite ni memang best!

  9. cik ciput says:

    >dah tengok..the best hindustan movies i've ever seen! best gila!**terharu dengan persahabatan diorang huhu

  10. Liza says:

    >dah slalu nak tgk tapi tak berkesempatan, nak kena carik cd nie

  11. iniialahaku says:

    >cte hndustn yg last aku tgk mhbtein..tpi 3 idiots ni mmg best,pngjarn pon sswai ngn aku skang ni..hehe….nk dwnloadla…spa da link?

  12. Hassanah says:

    >best gile cite ni,tgk bnyk kali pun x kn boring (=

  13. BeaN MorENo says:

    >cik cipot – tulah memang terbaek pasal friendship

  14. BeaN MorENo says:

    >Liza – lain kali sempatkan…

  15. BeaN MorENo says:

    >iniialah aku – nanti aku tolong carikan

  16. BeaN MorENo says:

    >Hasanah – haah…saya rasa mcam nak tgk lagi

  17. pepol says:

    >alamak bro..ak baru nk buat review sal filem ni..terbaik ar filem ni…mmg btl pon ape yg filem ni tunjuk,itulah yg berlaku kt u kite skrg ni

  18. BeaN MorENo says:

    >pepol – tulis jelah bro…lain org lain persepsi…betul tak?

  19. ayin~weeweet says:

    >semua orang kata best.klu x tgk mcm xupdate lah pulak huhu

  20. Wan Gerrard says:

    >All is Well~terbaik2 ni

  21. BeaN MorENo says:

    >ayin – pilah tgk…memang best

  22. BeaN MorENo says:

    >Wan Gerrard – All Is Well

  23. cikmin says:

    >fuh…rasanya lebih dari 10x we all 1 family layan movie ni..memang terbaik mesej yang disampaikan…"all is well" amir khan ni makin lama makin nampak remaja…pakai botox kah dia..hiks..smart manis jek kan..p/s ayat last tu…ermmmmm…

  24. Bb Hussain says:

    >kawan Bb baru je bagi citer ni..dia kata sgt best since dia lecturer engineering..kena cari masa nak tgk ni..

  25. phreak-id says:

    >gua pun terjebak Bean. Download + Tengok 2 hari lepas. Aku tergelak bila baca sajak/pantun last speech Chatur "silencer" Ramalingam tuh.. A good loud fart is honorableA medium fart is tolerableSofter windbreaks are terribleAnd the silent ones unbearablebuduh giler. hahahaTerbaru > Anugerah Juara Lagu 25 VS English FA Cup > Senjata Menawan Suami : Payudara! > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

  26. BeaN MorENo says:

    >cikmin – samalah macam saya kak…All Is Well dan saya nampak remaja

  27. BeaN MorENo says:

    >BB – memang syok pi tengok baru tau

  28. BeaN MorENo says:

    >phreak – haha itulah pasal…bodoh tahap syaitan punya silencer

  29. >phungsuk wangdu ..hahah..lawak tol nama…sumpa bes citer nie…part dia kenakan lect dia time kena halau tu..haha

  30. BeaN MorENo says:

    >HAFIZR- haah itu best…agak logik jugak hujah dia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s