>ALTIMET LIRIK LU MEMANG GEMPAK

>

ALTIMET LIRIK LU MEMANG GEMPAK



Salam Sabtu guys,

Wah Sabtu sudah…Tak terasa diri makin tua.Tahun ni dah 20++ tapi dalam diri masih muda sebab naluri still layan lagu hiphop.haha…Kalau dah tua semestinya destinasi tangan akan capai CD Pop Yeah Yeah.Hari nak share pasal satu rapers Malaya yang tengah top sekarang.Ooops sebelum tu sila jangan anggap saya nak buat gossip artis ye sebab tak de niat nak bergosip walaupun saya agak rapat dengan Nara.

Korang kenal Altimet?Siapa tak kenal kan dengan penyanyi hip hop ni.Lagu dia tengah letup-letup sekarang terutama sekali lagu Kalau Berpacaran feat dengan Anna Raffali.Kalau tanya saya siapa penyanyi Hip Hop yang saya suka lirik dia jawapan saya ialah first Malique dan Altimet kedua.Malique boleh saya sifatkan sebagai Eminem sebab lirik dia kebanyakan pasal kehidupan dan Altimet boleh saya samakan dengan Kanye West sebab lirik-lirik dia ke arah teguran sinis.


Kalau ada lirik Altimet memang saya suka dengar sebab kalau kita dengar betul-betul memang dia akan tuju pada seseorang.Kalau bahasa kasar kira dia nak sound orang.Antara lirik dia yang best lagu dia dengan Ning Baizura iaitu Mimpi.Pergh memang pedas siot.Tak caya boleh layan kat youtube.


Semalam saya terdengar lagu single terbaru dia.Lirik diapun boleh tahan memang nak tembak somebody.Korang dah dengar lagu maafkan kami tak?Lagu dia feat dengan Imran Ajmain.Kalau belum jom layan …



ALTIMET FEAT IMRAN AJMAIN – MAAFKAN KAMI [DOWNLOAD HERE]
Hello cuba teka siapa kembali
Dia main sample lagi
Macam lagu dulu pukul 6 pagi
Mereka yang meleka terus sakit hati
Bisik bisik bisik bikin kontroversi
Bukan lagu dia seakan seperti
Lagu sipulan yang itu ini
Tapi dilajukan key lebih tinggi

Jadi mereka menunding jari
Kamu tak kreatif sampai cerita
Kamu kurang memahami dalam muzik kami
Inilah naluri

Wahai che’ abang jangan la meradam
Kami disini hanya berdengdang
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami
Wahai che’ abang bawalah bertenang
Cerita kami bukan temberang
Jadi kami susun sepuluh jari
Tapi tak berani janji berani takkan sample lagi
Kami makan dulang mari jemput mari
Tua muda bismillah kongsi royalti
Bukan pencuri kami anak seni
Jadi bawa tamai diam berisi
Tak perlu tongkat boleh berdiri
Kalau tak sudi kami jalan sendiri
Mari mari kita bersama meniaga
Kamu kami kita saya berkarya
Masing masing tepuk dada tanya selera
Kami tak kisah asal selesa
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami
Nandung nandung dayang senandung
Wahai saudari maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami maafkan kami
Maafkan kami


Amacam syok tak lagu ni.Komen Bean Moreno :
* Lagu agak sempoi dan pendek tapi mesej sampai…* Kalau kita tengok lagu-lagu Altimet music dia memang agak serabai tapi tak kisah janji ada mesej dan orang faham cukup.* Dah beberapa lagu dia cuba tunjukkan kreatif dengan mengubah lagu asal…Bagi saya berjaya..
p/s :
* Nak kuar berjalan-jalan ke The Curve…Jom Lepak The Curve…* Lirik credit to LirikLagu

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Altimet, Altimet fea Imram Ajmain, Altimet Feat Imran Ajmian - Maafkan Kami, Download Altimet - Maafkan Kami MP3, Download Mp3. Bookmark the permalink.

20 Responses to >ALTIMET LIRIK LU MEMANG GEMPAK

  1. Ummi Hanie says:

    >hurm..sedap gakcreative guy

  2. zikeryhassan says:

    >lagu2 altimet semua best2.

  3. cik-terompah says:

    >suka altimet.. dari rap tah apa2 mesej baik buat lagu berunsur gini.. pakcik2 pun x sakit telinga nak dengar..

  4. >luv altimet forever…susah nak cari rapper mcm dia…rapper yg mskkan elemen nasihat dlm lg2 dia…best2…suka beat lagu neh…haha…

  5. BeaN MorENo says:

    >lelaki ini – memang syok!

  6. BeaN MorENo says:

    >Puan capa – ntah rasanya baru terdengar

  7. BeaN MorENo says:

    >Ummie Hanie – haah memang creative

  8. BeaN MorENo says:

    >zikery – haah…memang best

  9. BeaN MorENo says:

    >cik terompah – itu pasal dia unik!

  10. BeaN MorENo says:

    >Rock princess – hoho

  11. BeaN MorENo says:

    >WC – bukan gak memang best

  12. >Bagi aku Altimet ni kreatif..Seorang rapper yang bagus juga..gipun,aku ada jumpa satu lagi rapper yang cool..Dia rap dalam bahasa inggeris je la tapi org melayu..nama dia caprice..jadi top juga la kat youtube..

  13. BeaN MorENo says:

    >Pejuang kesenian extreme – owh caprice…aku tau…nanti aku review pasal dia plak

  14. nazihahisa says:

    >saya minat altimet nye lagu masa zman2 radio xfresh br nk idop dulu. masa zaman lagu2 R&B tgh top kat mesia..lagu2 dia , JFK, Omar K sume best2!! now nmpk die makin menyerlah. the best lah! lagu dia sume simple.mesej sampai!

  15. buDAK keCIK says:

    >betul2. ak pn suka altimet~!

  16. BeaN MorENo says:

    >nazihahisa- tulah sayapun start layan dia zaman xfresh dulu

  17. BeaN MorENo says:

    >budak kecik – ye ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s