>3 FAKTA PASAL (PART 4)

>

3 FAKTA PASAL BLOGGER (PART 4)

Selamat petang guys,

Wah dah petang rupanya.Sekejap je jarum pendek yang ada pada jam tangan kita dah tunjuk pukul 2.Kalau Jam digital lagi senang nak nampak kecepatan masa berlari.Padahal saya tengah alihkan gambar dari kamera ke dalam pen drive je belum edit lagi.Kalau edit mesti kena tambah dua jam lagi.

Macam biasa kalau saya dah up entri bertajuk seperti di atas maka bermakna saya nak share something yang berkaitan dengan blogsphere.Mungkin ini berlaku pada saya, anda & kamu.hak3…

1. Bila Ada Blogger Maka Akan Ada Clan

Benda ni pasti berlaku dalam ‘blogsphere’.Contoh ada satu blogger ni memang famous dia mesti boleh buat satu clan di mana apa sahaja yang diluahkan pasti ada pengikut dan apa sahaja yang diutarakan pasti ada feedback.Maka yang mengikut ni akan menyebabkan satu ‘clan’ terbentuk.Tetiba muncul pulak Blogger lain yang femes secara drastik maka dia pulak akan bikin satu ‘clan’ di mana apa sahaja aktiviti orang mesti nak join.Begitu juga seterusnya, maka beberapa clan akan terbentuk.Bila banyak clan terbentuk maka satu perasaan akan wujud iaitu benci.Contoh blogger fames A tak suka dengan blogger femes B maka just buat entri je so clan dia akan attack Blogger B ni dan aksi berbalik akan berlaku.

2. Ramai Antara Blogger Suka Jadi Batu Berapi

Ok ni rentetan isu di atas.Bila Blogger A dan blogger B menyatakan ketidakpuashatian mereka dalam entri maka dah tentu mereka ada penyokong masing-masing.So perang akan bermula.Penyokong masing-masing akan bawak parang, kapak dan segala senjata untuk backup serangan blogger yang bergaduh.Tapi yang tak bestnya ada separuh dari mereka ni actually batu api.Dekat comment blogger A dia cakap blogger B pakai spender koyak dan dekat comment blogger A dia akan cakap blogger A pakai spender pinjam.Dalam situasi lain, kebanyakkan blogger suka buat isu yang mana boleh mencetuskan pergaduhan dan kontroversi.Isu padahal kecil je tapi bila dia tulis dia besarkan.Sebagai contoh isu HarimauMalaya.

3. Ramai Blogger Tak Sure Arah Tuju

Korang rasa korang tau tak apa sebenarnya yang korang nak tulis.Ramai blogger yang still tak tau apa topik yang diorang nak tulis termasuk saya.Kita just publish entri just nak raih traffik.So disebabkan kita nak sangat traffik kita memaksa otak supaya keluarkan entri tak kisah ada kualiti atau tidak.Kadang-kadang kepala dah blur ni, nak tulis pasal personalpun takde mood tapi asyik terfikir bila tak update maka traffik jatuh.Alamak kalau blogging macam ni susah lah bro.Korang akan terperangkap dalam psikologi korang.Bila korang memaksa maka korang akan terpaksa then mulalah nak copycat hasil orang lain.So apa yang penting korang mesti tau apa sebenarnya yang korang patut tulis bukan main update je blog. 
p/s :

* Korang mesti pelik kenapa saya respect dengan Melromeo.Salah satu sebabnya dia buat something kebanyakannya untuk semua.Contohnya PakatanBlogger.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in 3 Fakta Pasal Blogger, blogger, Bloggers, Blogsphere. Bookmark the permalink.

14 Responses to >3 FAKTA PASAL (PART 4)

  1. Hasrol Nizam says:

    >tak mustahil benda ni ada.. tapi kalau feymes sebab copypaste, tak kemana..eh2..mcm tak kena je komen ni :DPendapat anda?bagaimana merealisasikan azam tahun baru anda?

  2. Melz says:

    >isi yang terbaik untuk diketengahkan nie🙂 menarik post ni heheThanks bro coz featurekan aku dalam blog ko😉 akan aku balas balik as soon as posible heee

  3. BeaN MorENo says:

    >serol – yups betul copypaste tu actually satu pembohongan maya

  4. BeaN MorENo says:

    >Melz – thanks bro…Aku memang suka featurekan ko…hahah

  5. Kujie says:

    >syoknya baca entri ni………tapi ade blogger tu langsung tak pakai spender, tak kecoh pun…hahagurau je petang2 ni

  6. Liza says:

    >ada yer yg kategori batu api tu, apa ler faedahnya buat camtu

  7. BeaN MorENo says:

    >Kujie – hehe kak jie mesti ada yang tak pakai spender kalau dia pakai boxer…haha

  8. BeaN MorENo says:

    >Liza – eyh ramai beb macam ni…Tujuan raih traffik

  9. Epul Azimi says:

    >tapi kalau nk copypaste tu ok kot cuma jgn terlalu berita sgt,cuba ulas guna cara sendiri.btol tak ape aku cakap ni.hehebab clan tu aku sokong sgt,dh byk clan2 blogger yg aku join,haha join gitu2 je,takmo lebih2 sgt nanti nama kita gk yg buruk kan.ttg pakatan blogger tu,aku tak usha sgt,haha nanti kena usha,benda yg mel buat biase nye byk menyumbang manfaat utk blogger2 semua.tahniah mel,otai tu.hehhee

  10. BeaN MorENo says:

    >epul – hehe kita kena join semua komuniti then baru boleh belajar…sebab clan2 ni ada yang bagus

  11. Wan Gerrard says:

    >hmm gerrard pun tak pasti arah tuju blog..blog ni pun sekadar memberi informasi sendiri dan trafik

  12. BeaN MorENo says:

    >Wan Gerrard – tak tau so kena cari bro…samalah dengan aku

  13. >Selalu join events dan gathering antara blogger… untuk eratkan silaturahim….

  14. BeaN MorENo says:

    >Hazman – ko memang rajin…Anyway thanks for the stockin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s