>DALAM KEHIDUPAN TIADA PENGHALANG UNTUK BERJAYA

>

DALAM KEHIDUPAN TIADA PENGHALANG UNTUK BERJAYA



Salam guys,

Sorry entri yang agak lewat sebab internet office down.Korang mesti pelik sebab bila baca entri team TALIBARUT yang lain nama saya ada tapi saya tak buat entripun.Jangan takut sebab actually entri tu ada mana mungkin saya dapat join kalau takde entri.Ingat saya ada saham dengan Nuffnang ke?Kalau nak baca entri tu korang boleh pi kat blog Bean Moreno.

Ok saya nak buat satu entri pendek dan bermakna pagi ni.Persoalan pertama yang korang kena jawab ialah adakah kita dihalang untuk kecap kejayaan?Ada orang cakap kita tak mungkin dapat semua yang kita nak…Ada pulak yang cakap kita susah nak kecap kejayaan…Bagi saya nak capai satu kejayaan itu tiada penghalang atau penghadang tapi ada batasan.Batasan bukan bermaksud batasan kejayaan tapi batasan cara mengecapi kejayaan.YES!

Korang oernah tak dengar ayat macam ni :

“Alah boleh lah dia jadi kaya sebab duit harampun dia sebat!”

Ayat macam ni biasa sangat kita dengar.Tak pasal-pasal kita salahkan agama.Kita akan cakap sebab agama kita tak boleh buat itu, buat ini.Sebenarnya kita salah.Agama itu bukan penghalang tapi agama itu panduan.Kalau kita anggap agama itu sebagai penghalang kita totally silap.Ada sebab kenapa dalam agama terutama dalam ISLAM mengharam kan kita melakukan sesuatu.Itu sebenarnya panduan supaya kita tak salah buat tindakan.

Jadi kita kena ingat, sebenarnya yang menghalang kita untuk berjaya ialah diri kita dan pemikiran negatif kita.Actually kalau kita nak sesuatu kita mesti boleh dapat punya.Yang penting positif!So untuk pagi-pagi ni kita layan satu lagu yang mungkin boleh membuatkan kita semangat…

Kris Allen – No Boundaries [Download Here]
p/s :
* Dulu saya asyik fikir boleh ke Blog ni orang kenal…Tapi lepas usaha gila2 baru nampak yang sebenarnya tak mustahilpun…
* Sorry cikhel kita terpaksa berpisah…ang pi geng dengan anakperak sana…hak3

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Dalam Kehidupan Tiada Penghalang Untuk Berjaya, Download Kris Allen - No Noundaries, Download Mp3, Kejayaan, Kris Allen - No Boundaries. Bookmark the permalink.

14 Responses to >DALAM KEHIDUPAN TIADA PENGHALANG UNTUK BERJAYA

  1. starsyeea says:

    >matlamat tak halalkan cara whatsoever…berjaya biar pada landasan yg betul…kan…:)nice one

  2. >Usaha terletak pada DIRI KITA SENDIRI….

  3. ieda says:

    >yang penting usaha..tapi kadang2 hilang semangat bila kejayaan tu lambat sgt nak muncul.

  4. maiMOONyet says:

    >janji ada usaha sudah. gagal skali, anggap itu sebagai cabaran. hehehe. ape aku merapu nih? deyyy..

  5. amry says:

    >nice entry bro.entry yang membuka minda.yang membetulkan pemikiran yang sebelum ni tak betul

  6. Liza says:

    >betul tu, tak leh give up, kena truskan usaha….

  7. BeaN MorENo says:

    >starsyea – yups betul macam yang saya cakaplah agama itu landasan bukan penghalang

  8. BeaN MorENo says:

    >hazman – ur right!

  9. BeaN MorENo says:

    >ieda – itu namanya cubaan

  10. BeaN MorENo says:

    >maimoonyet – betul3

  11. BeaN MorENo says:

    >amry – just pendapat saya…tq atas sokongan

  12. BeaN MorENo says:

    >liza – betul tu kak liza

  13. Puan Capa says:

    >alamak!hensem nya!

  14. BeaN MorENo says:

    >Puan capa – sape?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s