>JALAN-JALAN CARI GAMBAR

>

JALAN-JALAN CARI GAMBAR

Morning guys,

Dah start kerja even malas lagi.hoho…Kalau start kerja Isnin dipanggil ‘Monday Blues’ habis kalau start kerja Selasa nak panggil apa?hak3…Ok semalam saya ada dapat teguran dari Melz pasal blogging.Yo nasihat sifu saya pasti akan ikut.Melz cakap macam ni ..

“Bean ko try buat kelainan dalam blogging…Kalau ko asyik buat benda yang sama je susah sikit nak up”

Macam tulah lebih kurang teguran sifu kat saya.Sayapun ada terfikir…Macam Carl dah start photoshhot Project Blogger dia.Melz dah start Pakatan Blogger so saya terfikir nak buat satu segment untuk blog ni iaitu Jalan-Jalan Cari Gambar.Berbekalkan DSLR pinjam maka saya nak pi amik gambar tak kisah lah awek ke, pokok ke, matahari ke janji boleh fit in kat lens DSLR Sony tu.Saya dah start dah cuma yang ni cuma main-main je maybe next week saya akan buat yang serius punya shoot (chewah dah macam hebat sangat pulak).

Ni adalah sikit hasil yang saya buat :



Ni testing je ok cobaan bukan betul-betul.Saya just guna wife saya aiensepet untuk jadi model.Next time saya macam nak random pick je.So kepada photo blogger jangan kutuk lebih-lebih ok sebab saya baru belajar dan dah lama tak edit photo sebab tiada masa.Mungkin lepas ni saya akan asah otak untuk ingat teknik photo editing.Harap dapat  sokongan korang eyh.


p/s :


* Kalau rajin sila Like atautpun Share entri ni untuk memperkenalkan benda ni

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bean Moreno, Jalan-Jalan Cari Gambar, Suterablogger. Bookmark the permalink.

16 Responses to >JALAN-JALAN CARI GAMBAR

  1. fyna says:

    >gud try bean…hehehe…pasnih sifu kene ajar sy snap gmbr wokay…

  2. BeaN MorENo says:

    >fyna – hoho bukan ko lebih bags dari aku ke?

  3. cik helena says:

    >patutlah ajak saya lepak,.nak tangkap gamba saya rupanye..hahaha!

  4. Melz says:

    >Good luck with your new project bean🙂 sure aku akan support!amek gambar lelaki yang stylo jugak.. and listting macam kau cakap tuh.. heee

  5. >hurmm… aku pun nak blajar gak amik gambor dslr nie…tapi tak sempat lagi nak blajar pasal editing nie… so gambor2 dalam blog aku tue memang raw abis…anyway u got my support bro… ;-p

  6. black_mel says:

    >wah..not bad…nice2..lepas ni leh wat part time ambik gambar org kawen…

  7. Myvitrd says:

    >percubaan yang baik beam.. nasib baik kau test ambil foto dekat wife kau.. kalau pompuan lain ..mau kau tido luar malam ni.. hehehe

  8. >pergh…steady bro…achung lensa….anyway gudluck…nak model saya boleh bro…haha

  9. BeaN MorENo says:

    >cikhel – haah..tapi macam2 alasan

  10. BeaN MorENo says:

    >Melz – thanks melz aku tengah belajar lagi ni…kang ajak carl lepak ah…anyway thanks bro support

  11. BeaN MorENo says:

    >hazman – nanti kita belajar sesaman eyh…thanks support bro

  12. BeaN MorENo says:

    >black_mel – aku baru nak jinak2 dulu liar sikit…haha

  13. BeaN MorENo says:

    >phreak – tak payah aku memang nak cari model GEMOK! ko ngan azad aku book dulu…K rock ketiga haha

  14. BeaN MorENo says:

    >Myvitrd – haha dia ok je bro…

  15. BeaN MorENo says:

    >fendi – hoho….saje bosan2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s