>ROB CHEW VS BEAN MORENO & PERMOHONAN MAAF KEPADA NUFFNANG

>ROB CHEW VS BEAN MORENO & PERMOHONAN MAAF KEPADA NUFFNANG


Selamat petang guys,


Sila abaikan tajuk dan jangan berperasangka buruk kalau nak baca sampai habis.Ni rentetan kepada isu pada entri lepas iaitu berkenaan dengan buffered earning.Maka selepas entri tu dipublish maka saya terima satu komen dari pihak Nuffnang iaitu Rob Chew.Siapa tak kenal Rob Chew kan nuffies yang selalu ada time screening.



Dan ni jawapan saya :

Penjelasan atas tragedi :

Halamak orang tu tulis punya berjela saya dengan selamba reply pendek je.Dahlah bahasa agak purba di situ.Ok actually entri sebelum ni saya buat bukan nak jatuhkan maruah Nuffnang or nak cakap Nuffnang memerlukan backlink dari kita.Kalau ikut logiklah kan diorang tak perlukan pun backlink or traffik dari blogger sebab blogger yang memerlukan mereka tapi mungkin pihak Nuffnang salah faham dengan ayat saya.Saya faham konsep BE tu sendiri dan saya tau advertiser yang pilih blog untuk diberi BE sebenarnya.Tengoklah saya menuntut dengan siapa beb…

Apa yang saya maksudkan dalam blogging ni kita tak boleh nak berkira.Kalau kita nak bercerita tentang nilai backlink itu sebenarnya tak relevent langsung.Kalau tak nak bagi backlink tiu hak masing-masing dan kita tidak boleh mempertikaikan sesuatu sekiranya kita sendiri berkira dalam melakukan sesuatu.So sekarang harap korang faham apa maksud sebenar saya.

Maka dengan ini saya selaku blogger cap kentang putar nak memohon maaf pada pihak Nuffnang atas salah faham yang berlaku.Saya faham tindakan Rob adalah untuk memperbetulkan keadaan dan takut blogger-blogger lain salah menilai.Yelah kadang-kadang manusia kita cakap lain dia akan faham lain.Contohnya kalau kita bagi ayat ni :

Makan ayam malam-malam memang sedap…”

Ada yang akan fikir makan ayam yang digoreng (KFC) pada malam hari tu sedap.Tapi mungkin ada jugak yang berfikir makan ‘ayam’ di Jalan Chow Kitt itu Best.So masing-masing ada perception sendiri kan.t’s not a big deal for me to remove the statement.Anyway thanks atas teguran.

p/s :

* Kadang-kadang even kita tak buat salahpun kita kena jugak mintak maaf selaku manusia bertamadun!


* SIla abaikan kesilapan ejaan ye…kan saya dah kata bahasa purba

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Buffered earning?, Backlink, Buat Duit Dengan Nuffnang, Buffered earning, Macam Mana Nak Dapat Buffered Earning. Bookmark the permalink.

27 Responses to >ROB CHEW VS BEAN MORENO & PERMOHONAN MAAF KEPADA NUFFNANG

  1. Sharinginfoz says:

    >memang bagus diaorang balas bagi penerangan lebih mendalam

  2. >intension? hehehe… bukan intention ke?

  3. >Bagus la Bean, kita hidup kadang2 ada terusik, terasa, silapfaham dan semua tuh leh buat gaduh. xsalah kita minta maaf walaupun tiada siapa yang bersalah. Good job!Cuma tuh la psal backlink tuh kadang2 xdpt nak buat apa klo org tuh dia kedek nak share link kiter kat blog dia kan..PojiePooh; Hanya Satu…

  4. iniialahaku says:

    >wuhuu..dia komen trus ek??ok la 2 da pnerngan lbih lnjut

  5. >wah.nuffnang sgt prihatin.:)bagus2.tapi betul la tu.masing2 ada interpretasi.kdg2 sampai boleh salah tafsir.XD

  6. Myvitrd says:

    >wah baru je aku baca entri kau tadi bean.. rupanya robb follow blog kau..kira popularlah tu.. kalau tak masakan dia tahu entri kau tu

  7. BeaN MorENo says:

    >Sharinginfo – haah tulah sebab Nuffnang ni boleh dikatakan alert

  8. BeaN MorENo says:

    >Jard – sila abaikan bahasa purba aku ye

  9. BeaN MorENo says:

    >poojie – haah actually memang takde niat langsung ..aku nak cakap lain sebenarnya

  10. BeaN MorENo says:

    >iniialah aku – haah…

  11. BeaN MorENo says:

    >hizami – yups hati lain2

  12. BeaN MorENo says:

    >MyviTrd – actually diorang memang alert dan semua blog diorang follow

  13. phreak-id says:

    >Ala Rob. bagilah Bean BE, grrrrr tak faham faham lagi la Ron neh.. ;p hahahaTerbaru > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh > Piala Suzuki AFF 2010

  14. phreak-id says:

    >jangan marah ye bro. gurau-gurau. anyway nampak sangat Rob amik berat pasal blog ko, *ada spy check* heheheTerbaru > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh > Piala Suzuki AFF 2010

  15. BeaN MorENo says:

    >phreak – haha blog aku cap kentang putar je bro!

  16. BeaN MorENo says:

    >phreak – haha nuffies memang suka masuk blog aku…tapi asyik lupa nak letak advertorial!haha

  17. Fariq says:

    >Rob ari2 usha suterablogger,, tu yg die perasan entri yg bean post..

  18. BeaN MorENo says:

    >Fariq – hoho ke aku dah jadi target man

  19. >Rob memang terbaik la he..23x

  20. BeaN MorENo says:

    >Bro – ko nak kutuk aku kan!haha

  21. >At least bila kita rujuk kepada pihak betul….. penjelasan lebih terang

  22. >Mekaseh Bean, kalau ko tak buat post, mende nie jadi isu pulak kan! viva for Bean!! roxx xoxo!! =D

  23. BeaN MorENo says:

    >hazman – haah betul jugak at least aku dapat tunjuk apa yang betul andaianya aku salah

  24. BeaN MorENo says:

    >shahrol – hoho..anyway tiada niat pun..tapi ok la at least diorang bagi gambaran

  25. Aj says:

    >saya dah jumpa mamat tu di KK.. dialah yg berjaya diet dengan apple hijau tu

  26. Aj says:

    >saya dah jumpa mamat tu di KK.. dialah yg berjaya diet dengan apple hijau tu

  27. Anonymous says:

    >found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s