>NAK DAPAT BUFFERED EARNING TAK PERLU TRAFFIK YANG BANYAK.BETUL KE? PENDEDAHAN PERIBADI BEAN MORENO

>

NAK DAPAT BUFFERED EARNING TAK PERLU TRAFFIK YANG BANYAK.BETUL KE? PENDEDAHAN PERIBADI BEAN MORENO

Selamat pagi,

Wah sekarang ni saya dah agak rajin untuk publish entri seawal pagi.Bukan nak kejar traffik tapi tanggungjawab blogger adalah sampaikan info kepada readers.Betul tak betul.Nampak gayanya Melromeo dah berubah dari skema kepada bentuk asal kejadiannya.hak3…Saya pun tak pasti kenapa ramai yang send formspring & email tanya saya pasal Buffered Earning.Apa korang ingat saya yang bagi BE kat blogger ke ataupun korang ingat saya ni sedara mara Nuffies.haha…Saya just Pioneer GPlusMY je beb.

Ok first of all saya nak tegaskan kat sini korang takkan jadi kaya dalam blogging sekiranya korang just harapkan klik pada blogger lain dan BE.Kenapa?Simple je,saya bagitau pendedahan pertama.Korang rasa blog ni selalu dapat BE ke?Untuk pengetahuan korang dah 2 bulan BE tak masuk blog ni dan last week baru dapat dua.So bermakna kalau traffik tinggi menggunung belum tentu korang boleh dapat BE itu benar tapi adalah mustahil bagi sesebuah blog bertraffik juta-juta tak dapat BE sekiranya dia update survey dan letak keyword-keyword yang ada kena mengena dengan advertiser.Saya dah banyak kali cerita pasal benda ni.

Korang rasa berapa lama saya blogging baru dapat BE?Ok ini pendedahan berani mati yang kedua.Suterablogger start kat maya DIS 2008 dan first BE saya dapat pada MEI 2009.Cuba korang kira berapa bulan?6 BULAN!Apasal cap ayam sangat blog ni!Itu pun lepas saya kaji kenapa tak muncul.BE yang saya dapat pun hanya jadi meterd pada tahap RM0.75 sahaja.Banyak tak?Lepas tu terus tak dapat, sampai saya pi menuntut dengan Mel & Nara baru dia muncul balik.Then BE muncul lepas du nilai dia ada lebih sikitlah sampai sekarang.

Persoalannya sekarang betul ke nak dapat BE tak perlu traffik yang tinggi?Jawapannya memang betul…Kalau tengok history blog ni memang tarffik sikitpun confirm boleh dapat earning BE.Tapi kita perlukan Traffik yang TINGGI diperlukan untuk menjana BE.Kenapa?Logiklah eyh kalau traffik korang takat 20 Unique sehari berapa sen jelah korang dapat!Nak beli biskut Hup Seng satu tin pun tak lepas.Tapi kalau traffik korang main riban-riban tak mustahil satu buffered korang RM200++.Korang kena tau satu konsep.Dalam BE perkiraan dia adalah mengikut impression dan klik adalah bonus.maka formula dia ialah :

More traffik MORE money

Korang cuba letakkan diri korang selaku advertiser.Agak-agaknya lah kan korang nak tak labur duit kat blog yang hanya generat 10 unique sehari.Mungkin korang bagulah tapi atas dasar kesian so kasilah RM0.15 satu buferred SEBULAN!KAYAKAH ANDA?Dalam entri sebelum ni pun saya just cakap untuk dapat BE apa yang penting ialah maintain traffik dan untuk syok dengan BE traffik yang tinggi diperlukan.Betul tak?Tak caya sila selak balik…Kalau tak caya jugak silalah tanya semua yang pernah lepak dengan saya.


Maksudnya keyword di sini ialah :

* Traffik tinggi itu penting untuk BE
* Korang kena bersabar jangan gopoh sangat beb

Oklah perut dah sakit,nak pi toilet nak tunaikan permintaan lagu sat.Harap korang faham.Sila jangan salah anggap tujuan saya bukan nak kondem sesiapa tapi menjawap pertanyaan orang di formsrping dan juga email sebab saya jarang dapat komen annon dan tak taulah dengan kemunculan entri ni mungkin akan mengundang annon yang bersifat penakut!

p/s :

* Alamak panjang seyh entri ni…Takut ada yang muntah je lepas baca!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bean Moreno, Beautifulnara, Buat Duit Dengan Nuffnang, Buffered earning, Macam Mana Nak Dapat Buffered Earning, Melromeo, Suterablogger, Traffic. Bookmark the permalink.

48 Responses to >NAK DAPAT BUFFERED EARNING TAK PERLU TRAFFIK YANG BANYAK.BETUL KE? PENDEDAHAN PERIBADI BEAN MORENO

  1. Zue Zoey says:

    >MOrning Bean! wah, pagi² dah kongsi ilmu. berkat ni! Anyway, thanks sebab kongsi ilmu dgn blogger picisan mcm zue ni. hihihi ..😉

  2. fyna says:

    >bean : ehemm2…mownink bean~

  3. BeaN MorENo says:

    >Zue – apasalahnya…best sharing2 ni

  4. BeaN MorENo says:

    >gyna – apa yang ehem2

  5. Zue Zoey says:

    >kalau kat komen belog ni boleh click like mcm kat fb, dah click dah. ekekekeke… ;p

  6. BeaN MorENo says:

    >Zue – like entru sudah!haha

  7. Zue Zoey says:

    >Entru?? ape tu?? benda baru ye?? hahahahaha…

  8. - zuriey - says:

    >thnks 4 sharing..nak dapat traffik tinggi memang susah gak.. tapi yg pnting jgn putus asa

  9. deqdeq says:

    >wah….ilmu yg sgt2 berguna…terima kasih bean moreno

  10. Ciki says:

    >thanks 4 de info!

  11. Hasrol Nizam says:

    >patut la blog aku dapat be hari ni. ada org bagi tips rupanya..hehe :DPendapat anda?i got free t-shirt from altimet.!

  12. >Wahhhhhh lu mmg berani ooo bean… Gud xpose.. =D

  13. >Well, I believe that you need a reasonable traffic to be able to get BE. however, I think they determine you by your CTR, Nuffnang doesnt want to waste their Impression on un profitable site too.Join Exabytes Angel Program now and get RM50 bonus upon sign up.http://exabytes.com.my/partners/angel/

  14. eima says:

    >tgh menuntut ilmu ….

  15. maverick says:

    >terbaik gak entri nih…ekceli dalam apa2 pun, traffik/customer yg ramai baru bole kaya…kan…

  16. phreak-id says:

    >Dan pada pengamatan aku juga setelah byk kali berbual dgn org lama pasal BE ni, Nuffnang agak berminat dgn personal blog + various type of entry + tiada entry kontroversi + tiada entry seks/lucah + banyak bagi backlink kt nuffnang. Sekian.*aku orang baru, nak cerita byk pun malu*tapi wa baru dapat lgi 1 BE semalam, so total 4 BE running. tapi trafik wa low, so berapa sen je lah satu BE. takpe, wa tak kisah, BE tu bonus, yang penting cari pengalaman, cari pengaruh, cari kawan.. yehaaaaaaaa!nota kaki : korang percaya ckp Bean yang kunun-kunun takda BE tu. Dia masyuk dowh. Sekali cashout boleh angkut dslr sebijik tahu??Terbaru > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh > Piala Suzuki AFF 2010

  17. The Sharkox says:

    >Btul tu bro..aku sokong dengan backlink ke NN…ada haritu aku baca kat mana tah, dia kata lagi bagus kalu bagi backlink kat advertiser yang singgah kat blog tu.. COntoh skg DiGI kPop tengah dok menari2..so, backlink-kan ke Digi Kpop tu..betul ke? mungkin boleh di praktik..TheSharkox's latest Entry Final AFF Suzuki Cup 2010: Jangan Over Confident Sangat OK..

  18. BeaN MorENo says:

    >zue – entry sue…typo…

  19. BeaN MorENo says:

    >zurie – sharing ni…

  20. BeaN MorENo says:

    >Serol – ces tiada kena mengena

  21. BeaN MorENo says:

    >Shahrol – gwa kadang2 je berani!

  22. BeaN MorENo says:

    >chuckie – yups i agree!

  23. BeaN MorENo says:

    >eima – mai la selalu

  24. BeaN MorENo says:

    >maverick – memang itu logiknya

  25. BeaN MorENo says:

    >phreak ID – baru tak semestinya tak hebat!

  26. BeaN MorENo says:

    >The Sharkox – yang tu aku belum research lagi…nanti aku try

  27. zaira says:

    >thanks for the expose!😀

  28. Eyriqazz says:

    >yieza,buat baik berpada,berpada,buat jahat jgn sekali…buffered earning more towards to niche of ur blog dan kesesuaiannya untuk diletakkan bagi mengiklan produk itu…that's y i think blog wanita lebih mudah dpt BE kerana target audiance dan niche+ advertiser byk fokus kepada produk kewanitaan i.e. susu bayi,nak kuruskan badan wanita, shopping n etc..hik3,tgkla cikepal dan redmummy..no pain no gain,usaha tangga kejaayaan…InsyaAllah BE akan menyinggah

  29. Fariq says:

    >sokong entri ni,, kawannye trafik tiap2 ari dalam average 100uv je,, tapi still bley dpt BE,, pape pon konsep kite sama,, cuma nak promot blog tu yg malas tu kasi lebih trafik,, heheh

  30. cikpia says:

    >macam susah, banyak prosedur jer nak dapatkan BE. aku rasa lebih senang kalau aku tunggu je sambil goyang kaki sementara ko banyakkan hasil nuffie ko tu, pastu pujuk rayu ko blanja aku.. sounds easier kan????

  31. >traffic da up. Be xdapat-dapat. wee~😀

  32. iniialahaku says:

    >sbnarnya mlas nk ckap yg kta ni xtaw pon apa 2 BE sbnrnya..tpi dah bca cni phamla jadinya..tq

  33. Robb Chew says:

    >Hi Bean,Nampaknya Bean telah membuat kesimpulan awal tentang cara pemilihan iklan CPM di komuniti Nuffnang.Seperti apa yang dikongsi kepada semua blogger Nuffnang, pengiklanlah yang diberi kuasa memilih blog yang sesuai bagi kempen iklan mereka dan Nuffnang tidak terlibat sama sekali dalam pemilihan ini. Pemilihan blog dibuat berdasarkan beberapa kriteria yang mereka pentingkan seperti;1) Kedudukan iklan yang optima2) Kesesuaian isi kandungan blog dengan kempen3) Status Glitterati4) Demografik pembaca yang jelas (survey yang diisi dgn betul)5) Jumlah kempen yang pernah dipaparkan dlm blog tersebutAndaian saudara tentang backlink tidak benar sekali. Blogger-blogger Nuffnang kini mencecah ratusan ribu dan pengiklan kami tetap beriklan di semua blog yang mematuhi kriteria yang mereka carikan tidak kira dari mana-mana negeri. Malahan, manalah mereka tahu blogger mana yang backlink kepada Nuffnang.Kami dari Nuffnang sentiasa berkongsi maklumat secara terbuka tetapi malangnya, bukan setiap individu mempunyai inisiatif untuk mencari dari laman kami mahupun bertulis kepada kami. Kami memohon kepada semua blogger Nuffnang supaya jangan malu untuk bertanya kepada pihak Nuffnang melalui helpdesk kami di http://www.nuffnang.com.my/help jika anda ada sebarang pertanyaan. Ini penting untuk tidak mengelirukan blogger-blogger baru dengan tanggapan bagaimana Nuffnang berfungsi.Kami berharap Bean lebih jelas tentang cara pemilihan iklan selepas membaca komen ini.Terima kasih.

  34. BeaN MorENo says:

    >Rob – Actually intension saya adalah bukan mengatakan Nuffnang memerlukan backlink dari blogger tetapi sikap blogger yang seharusnya tidak berkira dalam memberikan backlink…Saya faham bahawa pemberian BE itu adalah mengikut kriteria advertiser dan mungkin pihak saudara ROB tersilap faham…Ok simple if that the case i just remove the info yang mungkin boleh menyebabkan blogger lain tersalah faham..terima kasih atas pandangan…Cheers!

  35. zuar says:

    >ilmu yang menarik..nice info…mmg btl.nak dapatkan BE memang tak perlu trafik tinggi, tapi nak dpt income tinggi kena cari banyak trafik^_^

  36. Myvitrd says:

    >entri santai.. akhirnya aku baca sampai habis.. betul tu.. kalau kita kedekut sapa nak bagi BE.. kekadang kena bodek juga nuffnang ni.. mcm ko kata Bean.. sesekali tu tu bagilah satu atau dua backlink dekat nuffnang.. awat payah sangat ke nak kasi backlink tu.. hehehe.. oklah tak mau komen banyak2 orang tak suka.. kita tunggu komen rakan yang lain pulak..

  37. BeaN MorENo says:

    >GTO – yups memang betul if kene dengan niche maka BE akan dapat so sabar jelah

  38. BeaN MorENo says:

    >Fariq – nak something kene usaha

  39. BeaN MorENo says:

    >cikpia – hah!haha aku ker yang kena payung!

  40. BeaN MorENo says:

    >syafiq – ko jgn nak tipu maxis tu apa?

  41. BeaN MorENo says:

    >inilah aku – takpe kita belajar sama2

  42. BeaN MorENo says:

    >zuar – haah betul!

  43. BeaN MorENo says:

    >Myvitrd – yes betul tu…

  44. >sabar separuh dari iman.kalau tak sabar dah lama dah lari dari nuffnang..apa pun nuffnang gak yang terbaik setakat ini.kalau be ada memang kena cari trafik tinggi sebab cepat sikit duit tu bertambah

  45. BeaN MorENo says:

    >Kak Ina – hm..so kesimpulannya?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s