>KURAFAT – PERJANJIAN SYAITAN | MOVIE REVIEW

>

KURAFAT – PERJANJIAN SYAITAN | MOVIE REVIEW

Salam guys,

Apa khabar semua…Semalam Bean Moreno tak update blog ni sebab ada masalah dengan P1 Wimax.Ok persoalan saya ialah apa itu Kurafat?Amalan kurafat ni memang bahaya bukan takat untuk orang yang didengki tapi pada orang yang percaya benda-benda Kurafat.Macam yang korang tau hari Selasa saya dan aiensepet pergi Pra-Tonton filem Kurafat and thanks to Cikhel sebab ingat kawan dia yang tak popular ni.


Nama Movie : Kurafat – Perjanjian Setan
Pelakon : Syamsul Yusoff, Liana Jasmay,Sabrina Ali
Genre : Seram



Tiket dan poster filem ni memang sempoi je sebab hanya featured dua pelakon utama dia je.Sinosis cerita :


Johan merupakan seorang yang sosial dan akhirnya berkahwin dengan Aishah.Dia terpaksa meninggalkan kekasihnya Anna disebabkan Anna terlalu sosial.Malangnye setelah dia meninggalkan Anna dan berkahwin dengan Aishah mereka asyik diganggu makhluk halus dan hidup mereka tak tenteram.Lain pulak dengan Anna yang membunuh diri sebab tak dapat terima hakikat Johan tinggalkan dia.

Macam biasalah kalau korang nak tau cerita labih pi beli tiket.Tak Mahal RM8 je.Kalau saya cerita sampai habis nanti takut panggung  tak laku pulak sebab orang asyik dok baca sinopsis kat sini je.


Komen Bean Moreno :


* Kalau nak ditanya pasal cerita ni pada pendapat saya cerita ni adalah cerita seram yang paling best untuk tahun 2010.


* Kesan efek bunyi dan penataan cahaya memang marvelous dan kalau korang ada sakit jantung tolonglah jangan tengok sebab lepas tengok memang korang akan masuk ward.Tapi yang pelik camne kawan saya tu boleh rileks je walaupun sakit jantung…hehehe…


* Mamat-mamat ganas sila jangan mengaku anda ganas kalau tengok wayang ni tutup mata.Ni kisah benar ye dan berlaku pada seorang blogger yang korang nampak ganas di blog tetapi hanya mampu menutup mata bila tonton cerita ni.Saya tak cerita pasal Hamzah Ian ye.ahakz…


* Dalam cerita ni korang akan nampak yang Syamsul Yusoff memang layak dapat award masa FFM sebab dia memang kreatif.


* Tahniah kepada Syamsul Yusof sebab cerita ni best!


Rating : 4.5/5

p/s :
* Tengok Jangan Pandang Belakang Congkak saya takde terlompat tinggi tapi cerita ni buat saya terlompat tapi bukan terbangtingitingi sampai tutup mata…hak3…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Filem Melayu, Kurafat, Kurafat - Perjanjian Syaitan, Movies Review, Syamsul Yusoff. Bookmark the permalink.

40 Responses to >KURAFAT – PERJANJIAN SYAITAN | MOVIE REVIEW

  1. Cik Norfa says:

    >haha…perli baik punye!tak macho la tgk citer seram duk sebelah awek tutup mata … lalala…

  2. cik helena says:

    >abis lah meja kene bahan jak.hahaha

  3. BeaN MorENo says:

    >cik nopa – haha…dia pun dan insaf…tiada lagi gua lu…

  4. BeaN MorENo says:

    >cikhel – lepas ni kurang lah lucah…hak3

  5. - zuriey - says:

    >4.5? kira best la ni..nak tgkla nnti

  6. maiMOONyet says:

    >best sangat ke wei? lama tak pi wayang T___T

  7. phreak-id says:

    >Hamzah lompat tinggi tinggi? Hahaha. Bunyi macam seram habis je cerita ni.. Terbaru > Celebrity Best Chest List > Pergi Office Nuffnang > Bruno Mars adalah kawan aku.

  8. ainihussin says:

    >bkn cite 2010 r. 2011. huhu~

  9. Matjoe says:

    >aku pun dh mula kagum dgn syamsul sejak evolusi kl drift 2 yg dia buat. looking forward jugak nk tgk cerita ni, ramai blogger temasuk kak ina pun cakap best.btw bean, nk ajak ko joint contest aku pulak: CONTEST AZAM 2011joint tau

  10. BeaN MorENo says:

    >zuriey – memang best giler

  11. BeaN MorENo says:

    >maimoonyet – pi tgk…best…

  12. BeaN MorENo says:

    >phreak – tulah cerita dia seram

  13. BeaN MorENo says:

    >aini – bagi orang lain memang 2011 kitorang tgk 2010

  14. BeaN MorENo says:

    >matjoe – dia mmg kreatif…ok boss aku join…

  15. mAsHiMaRo says:

    >wakakaka..terbaik la bean ko perli si hamzah~~~nasib baik ko lompat aku yang duk depan tak terkejut~~

  16. BeaN MorENo says:

    >Mashimaro – haha bukan perli aku ceritakan kenyataan

  17. iniialahaku says:

    >hurm..sush nk tgk flem seram mlayu dpat star tggi2 ni,mcam boleh dpertimbangkan je ni..bnyak movie xtgk agi ni..haish..

  18. Abang Suara says:

    >takut aku nak tgk video tu pagi2 ni =.=

  19. BeaN MorENo says:

    >inilah aku – hehe serius memang beb…saya pun terkejut dengan karya syamsul

  20. BeaN MorENo says:

    >abang suara – hehe memang seram

  21. Budak Maran says:

    >mcm bess..kene tgk nie..

  22. che armster says:

    >cik hel asyik bagi tiket movie time aku tengah keje.. nak gak rasa duduk kerusi 3d (sebab ada org lompat2+tertendang kerusi depan etc sebab terkejut)😦

  23. BeaN MorENo says:

    >chearm – ko mintak ery dia dah jadi tokan tiket sekarang

  24. >betul ke syok tak hengat nih..nak pegi tengok ke tak..sebab lepas tu raya2 mesti ade kat tv..hee,

  25. Hazzy Ishak says:

    >filem seram macam ni la selalu dielakkan.

  26. diana says:

    >saya pernah baca kat metro sorang ustaz kata orang islam tak elok tonton cerita2 seram ni..tak ingat lak kenapa dia kata gitu..hehhehe

  27. matpek says:

    >xleh lawan 2 alam broo…hahaha

  28. Cik Jari says:

    >huyoh..mcm teringin nak tgk….hamzah yg macho pon leh tutup mata??perghh,seram sungguh la tuh..ataupon hamzah tuh mmg penakut? erk

  29. BeaN MorENo says:

    >Balqees – tgk kat tv dengan tengok wayang ada bezanya

  30. BeaN MorENo says:

    >kekelip – memang best

  31. BeaN MorENo says:

    >matpek – itu cerita pecah punggung

  32. BeaN MorENo says:

    >cik jari – no komen!

  33. BeaN MorENo says:

    >Budak Maran – pi tgk

  34. arina says:

    >eh eh saye sudah follow kamu disini ya🙂 nice entry🙂 follow me back ya🙂

  35. Khairul Amar says:

    >haha..ape da cite ni..simple sangat jalan cite die..kat sini ak bg rate sikit..ade scene yg xde mengene lansung..hmm mungkin nk panjangkan cite kot..tp x panjang2 pun..cite:5/10sound:7/10grafik:6/10cite ni tak mcm ak expect sngt la,,korang tgk lah sendiri..huhu..pada pendapat ak..ak nyesal tgk cite ni..wahhaha rugi rm9..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s