>SAYANGILAH TAYAR KERETA ANDA

>

SAYANGILAH TAYAR KERETA ANDA
Salam guys,
Minta maaf sebab hari ni saya publish entri agak lambat sebab hari ni memang busy maklumlah hari Isnin.Harga gula naik korang sedar…Harga petrol naik korang melenting…Tapi harga tayar naik korang tau tak?Rasanya tak semua orang tau bahawa harga tayar akan naik sebanyak 6.5% start bulan ni.Kalau korang tak tau saya bagi korang baca article :
KUALA LUMPUR: Produk berasaskan getah terutama tayar naik antara 6.5 peratus hingga lapan peratus bermula bulan ini berikutan peningkatan harga getah di pasaran dunia.Syarikat pengeluar tayar Yokohama, Toyo, Bridgestone, Pirelli, Michelin, Falken, Hankook dan Kumho mengumumkan kenaikan itu susulan peningkatan harga getah dan bahan mentah lain berasaskan petrokimia seperti getah sintetik dan karbon hitam yang menjadi bahan mentah utama menghasilkan tayar.

Credit to Bharian Online
 Komen Bean Moreno :
* Alamak lepas ni jalan kurang jammed sebab semua naik LRT untuk kurangkan penggunaan tayar.
* Movie yang berkaitan lumba kerata dan motor akan berkurang terutama sekali yang berkaitan dengan drift sebab budget untuk beli tayar dah habis.So producer akan lebih kepada movie cinta dan cgi.
* Stok tayar kat kedai kereta takkan bergerak laju macam sekarang.Mungkin jugak tube motor tak laku sebab orang dah berli tayar tubeless.
* Semua harga barang naik bila pulak harga diri nak naik?
p/s :
Malam ni ada screening cerita Kurafat.Thanks to Cikhel sebab invite blogger picisan macam saya.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Ekonomi, Harga Naik, Sayangi Tayar Kereta Anda, Tayar. Bookmark the permalink.

22 Responses to >SAYANGILAH TAYAR KERETA ANDA

  1. khaizarien says:

    >rase cam nk tukar tayar ketapi je kan…. smlm tyr bru pncit.. sat g bru nk wat N3

  2. >oh.. harga tayar pun naik jugak.. masalahnya, kt kolumpo ngan selangor je ada lrt.. kat negeri lain mana ada.. naik kereta jugak laa jawabnya.. hoho~p/s: khas buat kipas susah mati drama korea..

  3. A.D.A.M. says:

    >Hahaaha. Mmg kena jaga bebaik tayar ni. haiz,

  4. delarocha says:

    >nak cari kete tak pakai tayar… ehh ada ke??

  5. fyna says:

    >rege naek?huhuhu…g keje jln kaki je ar…

  6. Wan Gerrard says:

    >alamak, tayar botak sudah =Pnak tukar harga naik dah..huhuu

  7. Tn.Punya says:

    >sebut pasal tayar ni .. memang seram.. aku punya tayar bersaiz 16 je dekat 250 sebiji kalau 4 biji kali je sendir.. so jagalah tayar tu ..sebab mahal.. ingat nak cari tayar mati jelah… hehee

  8. BeaN MorENo says:

    >eisya zasya – hehe terpaksa lah kan

  9. BeaN MorENo says:

    >ADAM – tulah kalau tayar meletup?

  10. BeaN MorENo says:

    >phreak – habis sape nak urut aku nanti

  11. BeaN MorENo says:

    >delarocha – ada tunggu 2020

  12. BeaN MorENo says:

    >fyna – ko bolehla tmpt keje ngan umah dekat..aku kalau jalan kaki memang lepas tu seminggu mc

  13. BeaN MorENo says:

    >Wan – pakai tayar mati je…haha

  14. BeaN MorENo says:

    >myvytrd – haha tulah ada ke jual Myvi dengan tayarmati?

  15. phreak-id says:

    >Suruh Ain la. Amboi, nak urut je keje. Ko nak urut baik ke bro?*pssst.. Ain dah ushar tu* lolTerbaru > Bruno Mars adalah kawan aku. > Bila Aku Keseorangan [Horror] > Bila Sejuk dan?

  16. Eyriqazz says:

    >tayar boleh kira lagi coz tukar pun after a few years..tapi bak minyak dan brgaan keperluan lagi memang melampau la…

  17. cik helena says:

    >tayar say dah 4tahun ne..kene tukar ne..

  18. BeaN MorENo says:

    >phreak – ko pakar…

  19. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – hehe itu memanglah tapi kita tak tau bila kita kesempitan

  20. BeaN MorENo says:

    >cikhel – pi tukar kang tak pasal2 tel saya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s