>TRON – LEGACY | MOVIE REVIEW

>

TRON – LEGACY | MOVIE REVIEW

Salam guys,

Bean Moreno minggu ni agak slow sikit sebab banyak kerja.Tapi dalam busy-busy pun saya sempat jugak pi tengok screening Nuffnang.Itu pun sebenarnya saya terlupa yang saya ada confirm attendance untuk movie ni.Actually saya saja je hantar entry tu sebab dalam hati tak minatpun nak tengok cite Tron ni.Ni poster movie ni :



Apa yang korang bayangkan lepas tengok poster movie ni?Sinopsis cerita :


Cerita ni pasal seorang CEO ENCOM yang telah termasuk ke dalam satu alam yang telah dicipta oleh bapanya Kevin Flynn.Alam tersebut dipanggil Grid dimana ia dikuasai oleh Clu.Kat Grid Sam Flynn berjumpa dengan ayahnya yang dah lama tersesat kat dalam Grid.Semasa Kevin Flynn mencipta Alam Grid dia telah duplicate diri dia kepada dua iaitu Tron (creation baik) dan juga Clu (creation jahat).So bila idea Kevin Flynn tak sama dengan si Clu maka pemberontakan berlaku dan conflict antara user dan programpun bermula.

Komen Bean Moreno :


* Cerita ni memang futuristik habis dan ia diadaptasi dari cerita kartun Tron.Dalam cerita ni kita akan dapat belajar banyak perkataan cyber.


* Sebelum korang tengok cerita ni iman korang kena kuat sebab kalau korang perasan cerita ni ada berkaitan dengan Free Thinking yang mana dalam cerita ni kita dapat tengok manusia bebas mencipta apa sahaja termasuk satu kehidupan baru dan tak perlukan tuhan.


* Jalan cerita agak mengarut tapi lawak.Biasalah mana ada cerita orang putih yang tak mengarut.Betul tak?


Kalau Cite Tron ni ada maksudnya tiada lagi parking-parking haram sebab kenderaan boleh disimpan kat satu tube je.


* Kalau nak cerita pasal teknik CGI cerita ni memang fully CGI.


SvreenShot :

Team rempit Clu

Kalau Mat rempit Malaysia pakai memang confirm Sparkpun terkencing dalam seluar

Sam Flynn bersama awek cyber


Kevin Flynn Mencari ilham

Rating : 3/5


p/s :
* Dah lama tak tulis movie review terpaksa selak entry lepas-lepas…hak3

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Movies, Movies Review, Tron, Tron - Legacy, Tron Movie. Bookmark the permalink.

8 Responses to >TRON – LEGACY | MOVIE REVIEW

  1. >bukan kartun tron la.. mmg dulu ade movie tron.. aku nie peminat gile dari keck dulu.. box office tue

  2. BeaN MorENo says:

    >Bro – ada lah katun dia…aku pernah tengok!

  3. YUL says:

    >peh, macam seronok je kan, belum tengok lagi nie

  4. BeaN MorENo says:

    >Yul – kalau sukakan teknologi boleh tengok

  5. Eyriqazz says:

    >kalau dengan citer mat limah balik kg mana lagi best bro?hik3..

  6. BeaN MorENo says:

    >kak limah balik umah lagi best!

  7. Tukang Masak says:

    >waaa..cam best. nak kena gi tengok gak nie. tak dapat tiket nuff aritue. =(

  8. BeaN MorENo says:

    >tukang masak – hehe tapi jangan menyesal…haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s