>ADAKAH LELAKI YANG MENAGIS ITU LEMBUT?

>

ADAKAH LELAKI YANG MENAGIS ITU LEMBUT?

Salam guys,

Semalam tiada entry kat blog ni sebab saya terlalu malas dan idea tak mampu untuk dikelyuarkan dan apa yang mampu saya buat ialah blogwalking dan lepak bersama aiensepet di rumah.Entry kali ni bukan nak memalukan kaum sejenis saya tapi cuma pendapat je dan kalau tak betul sila jangan marah ok…Korang rasa lelaki ganas sangat ke?hak3…

Kalau nak diikutkan lelaki adalah satu ciptaan yang cool dan memang susah nak tengok lelaki menangis melainkan dia tu memang kaki hindustan (faham-faham dah le) ataupun orang johor panggil ‘gembing’.Betul tak betul?Tapi korang rasa ada ke manusia yang tak menangis ni tolak masa budak-budak dan bayi.Korang rasa kenapa lelaki menangis?

1. Hilang Orang Yang Disayangi

Yang ni semua orang akan menangis sebab sedih.Kalau yang tak menangis tu memang bukan manusia kot atau mutant.Even korang tak nampak seorang lelaki tu menangis time kematian tapi dia pasti akan menangis cuma korang nampak ataupun tidak sebab kebanyakkan lelaki ada ego dia dan mungkin ada juga yang berlagak cool.hahaha…

2. Tekanan Yang Melampau

Lelaki takkan menangis disebabkan hal-hal remeh.Kalau setakat pemadam kene curi dia tak nangis.Seriously ni berlaku pada diri saya sendiri.Saya akan menangis bila saya dah memang tak dapat nak handle masalah saya.So bila tengok keadaan pasangan korang mata dah agak berair tolong jangan serabutkan lagi keadaan sebab kalau korang tengok air mata dia dah menitis itu tandanya memang kepala dah nak pecah la tu.Lagipun menagis itu satu teapi beb.

3. Tak Dapat Tunaikan Harapan

Ok yang ni mungkin tak semua tapi kebanyakkan lelaki macam ni.Bila kami tak dapat nak tunaikan harapan orang-orang terdekat maka kekecewaan akan menghantui diri.Bila terlalu kecewa maka nak apa lagi meleleh la air mata.Tak taulah kalau ada orang yang terlalu kecewa dia ketawa terbahak-bahak nak jugak saya belajar ilmu tu dengan dia.

Ini je rasanya punca yang saya dapat detect.Sebab semua ni saya alami sendiri.Kepada lelaki jangan egois sangat.Kita takkan ke mana dengan ego.Persoalannya Adakah Lelaki Yang Mengis Itu Lembut?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Adakah Lelaki yang Menagis Itu Lembut?Lelaki Menagis, Kenapa Lelaki Menagis. Bookmark the permalink.

14 Responses to >ADAKAH LELAKI YANG MENAGIS ITU LEMBUT?

  1. Hasrol Nizam says:

    >ada ke org lelaki yg tak pernah menangis? paling2 tidek pun time bersunat dulu.hahaPendapat anda?blog Serol-Nizam

  2. Zuewairy says:

    >uish.. mana da..setiap manusia ada perasaan bukan?:)

  3. zikeryhassan says:

    >sebab tu air mata orang lelaki sangat berharga🙂

  4. ANATI SOKI says:

    >lelaki yg menangis adalah lelaki yg jujur dgn perasaannya.. air mata lelaki susah nk tumpah.. sbb air mta lelaki sgt berharga.🙂

  5. Fariq says:

    >rasanye point 1 n 3 tu btul la tu,,n lagi satu org dh xnangis tgk hindustan,, diorg skrg dh lyn korea lak,, heheehSpecial Tribute

  6. cik-terompah says:

    >weh.. laki nangis.. fuh boleh cair hati woh.. tapi klu nangis sebab tak dapat asikrim mmg erkkk…

  7. BeaN MorENo says:

    >Hasrol Nizam – sunat kan time budak2 bro…haha

  8. BeaN MorENo says:

    >zuewairy – tapi kadang2 orang beranggapan macam tu

  9. BeaN MorENo says:

    >zikery – yups betul3

  10. BeaN MorENo says:

    >anati soki – haah memang setuju betul

  11. BeaN MorENo says:

    >Fariq – saya layan cite jepun…tak nangis pun

  12. BeaN MorENo says:

    >cik terompah – menangis sebab ais krim itu mak nyah nok!haha

  13. Seizer says:

    >manusia ader perasaan tmasuk laki.. tapi nangis tu elakkan depan orang

  14. emymilia says:

    >tak ada salahnya jika lelaki itu menangis…bak kata omputih..crying is a good therapy !…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s