>JOM BAYAR SAMAN PDRM ADA 50% DISKAUN

>

JOM BAYAR SAMAN PDRM ADA 50% DISKAUN



Salam guys,

Tau tak pasal tajuk entry ni?Saya baru tau itu pun sebab terbuka Utusan Online tadi.Pagi yang tak tau ni kiranya info baru dan korang patut belanja saya McD tapi bagi yang tau korang memang peka tehadap perkembangan alam sekitar.Satu faktor yang menyebabkan ramai rakyat tak tau isu ni ialah Surat Khabar banyak tulis pasal kemalangan dan jugak kematian.hak3…

Ok bagi yang belum baca article pasal ni saya bagi chance korang baca.Jom layan dulu sebelum baca apa yang saya nak bebelkan :

PUTRAJAYA 1 Dis. – Tawaran diskaun bagi semua saman trafik yang bermula hari ini adalah bagi meringankan beban rakyat, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.Beliau berkata, keputusan itu dibuat selepas kerajaan mengambil kira rintihan daripada orang ramai berhubung perkara itu dan ia juga selaras dengan saranan pucuk pimpinan “Rakyat Didahulukan”.Semalam, Polis Diraja Malaysia (PDRM) menerusi laman Facebook miliknya, menyebut semua saman yang dikeluarkan pada atau sebelum semalam, kadar munasabah akan diberikan secara automasi melalui semua kaedah bayaran iaitu kaunter PDRM, pejabat pos dan Internet.

 – Utusan Online

Ni adalah sedikit petikan dari Utusan Online.Ada lagi sebenarnya tapi kalau korang nak baca lebih sila surf net ye.Sebab saya bukan reporter FREE.Saya blogger dan hanya berkongsi pendapat je.Lepas saya baca article ni terus saya pi Facebook PDRM untuk sahkan maka :



Maka apa yang saya baca kat surat khabar itu benar sama sekali.Saya jenis tak percaya sangat dengan berita surat khabar so kena cari source lain untuk tau kesahihannya.


Komen Bean Moreno :


* Macam ni barulah ada bukti kalau nak kata Rakyat Diutamakan.Ni tak asyik-asyik harga barang naik benda lain tak nak turun.


* 50% itu adalah amount yang banyak sila jangan cakap kenapa korang punya pengurangan sikit kalau saman korang cuma RM30 sahaja.hak3…Nak lagi best mansuhkan je saman-saman tu barulah dapat tolong rakyat (wah bagi betis nak peha)


* Kerajaan dah tolong kurangkan so tinggal kita je  jalankan tanggungjawab.Jom pi bayar saman (ingatan untuk diri sendiri).


p/s :


* Saya punya total saman RM2000 lebih kalau seoaruh harga tetap kena bayar banyak..Macam mana nak cari duit ni?


* Korang dah settle saman ke blom?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Jom Bayar Saman PDRM Ada 50% Diskaun, PDRM, Polis, Saman, Saman Ekor. Bookmark the permalink.

13 Responses to >JOM BAYAR SAMAN PDRM ADA 50% DISKAUN

  1. >Wowww, time2 duit aku betol2 kering plak ko buat promo.. Ades!Love,PojiePooh Abdullah

  2. BeaN MorENo says:

    >poojie – haha…aku pulak kete tengah jam…ces!

  3. >betol ehhhh hahahaasal tak percuma terusss hihihi

  4. ada mokhtar says:

    >memang kena sangat la masanya.. baru dapat wnag saguhati rm500 kan.. hehehe…

  5. nazihahisa says:

    >alahai 50% je? hahah kalau saman tu sbb "polis saje nk cari mkn" bukan sbb kesalahan yg hakiki dan nyata? hahah paham tak? keh3

  6. Aretikz says:

    >Wau.. bagus ni.. nak pergi bayarlah.. eh.. jap2.. sejak bila aku ada saman ni? dan.. bila lg aku beli keta ni? har3x~

  7. BeaN MorENo says:

    >Far8 – hehe tulah patut FREE je

  8. BeaN MorENo says:

    >nziha – hehe itu lain kes…

  9. BeaN MorENo says:

    >Aretik – hehe rugi tak kumpul saman…haha

  10. BeaN MorENo says:

    >ada – tolong bayarkan saman saya

  11. Anonymous says:

    >Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!

  12. pening says:

    >Aku dapat surat saman untuk nombor plat aku sebab "tak pakai topi keledar". Dia tules: jenis kenderaan "motorsikal". Padahal nombor plat tu untuk keta aku. Aku ada kelas kat kuantan isnin sampai jumaat pukul 8 sampai 4 petang. Tapi dia tules kejadian berlaku hari rabu kat Bentong.

  13. Anonymous says:

    >My cousin recommended this blog and she was totally right keep up the fantastic work!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s