>BANYAK BENDA DALAM KEHIDUPAN INI YANG SUBJEKTIF TERUTAMA PADA LELAKI

>

BANYAK BENDA DALAM KEHIDUPAN INI YANG SUBJEKTIF TERUTAMA PADA LELAKI

Tutup cerita pasal screening sebab lama lagi.Ok sekarang kita masuk balik pada topik sebenar.Korang perasan tak dalam hidup ni tak semestinya apa yang kita suka itu sama dengan apa yang orang lain suka.Sebagai contoh saya suka warna merah tapi aiensepet suka warna pink.Benda simple macam tu pun akan berbeza walaupun pasangan suami isteri.Bak kata orang lamo rambut sama hitam hati lain2.Tapi zaman sekarang pepatah ni dah tak boleh guna sebab rambut dah ada macam2 warna (melainkan uban).Contoh2 perkara yang kita boleh anggap subjektif (selain soalan SPM,Diploma dan lain2 peperiksaan) :

KACAK 

benda ni memang selalu terjadi.Kadang2 bila kita jalan2 kat shopping kompleks tetiba nampak awek cun dengan boyfriend die.Perkara yang akan terkeluar dari mulut kita ialah :

“Mak aiyh awek cun,balak muka pecah banglo”

Nampak tak?Kita akan mempertikaikan pilihan awek tu sedangkan pada mata awek tu kita ni tak hensem macam mana dia pandang boyfriend dia.Lepas tu mulalah nak kacau awek orang dan buat muka tak malu ngorat awek tu.huh!Annoying.Cuba kalau saya tanya Jennifer Love Hewitt cantik ke tak?Maka ramai akan menjawab :

“Dia dah tua lah Bean…”

Saya tanya lain maka jawapan yang lain akan keluar.Saya tanya cantik ke tak?tetiba jawapan yang keluar dah tua.Ya bagi saya dia memang dah tua tapi dia cantik.Tapi yang penting saya kacak…hak3…

ROMANTIK

Ha!Yang ni jangan buat main dengan Bean Moreno sebab saya Pria Romantik.Bila kita tanya perempuan apa yang dia pandang untuk mengatakan seorang lelaki itu romantik.Ada yang kata diorang akan anggap lelaki itu romantik kalau lelaki itu cakap ayat yang jiwang2 tapi ada jugak yang menyampah dengan mat jiwang.Ada pulak yang cakap dia romantik kalau dia bagi bunga pada saya tapi ada jugak perempuan yang tak suka lelaki bagi bunga sebab dia alegik.Jadi keromantikan seseorang lelaki itu subjektif dan tak boleh dilihat dan ditanya pada seorang wanita sebab banyak pandangan yang berbeza.

MACHO

Siapa kata Norman Hakim Macho?Siapa kata Bill Cosby Macho?uiks salah nama ni.Machopun boleh dikategorikan pada banyak benda.Ada perempuan cakap lelaki badan sasa macam saya ni macho (ooops).Ada perempuan cakap lelaki yang cakap smooth itu macho dan ada juga yang cakap lelaki yang wangi itu macho.Macam2 pandangan so terlalu subjektif.Memang pendapat kita takkan sama dengan orang lain.

Kesimpulannya,kita jangan suka sangat memperlekehkan pilihan orang.Tak semestinya apa yang kita suka orang lain suka dan apa yang kita minat orang lainpun akan minat.Jangan pulak kita ikut citarasa orang lain just sebab nak kasi dia puas hati.Sila jadi diri sendiri sebab itu lagi baik.Dalam blogging juga macam tuh.Kadang2 kita cakap blog itu best tapi sebenarnya ramai yang tak suka pada blog tu.So terima jelah hakikat.

p/s :

* Sila hormati pendapat dan citarasa orang lain.Jangan ikut sedap tekak sendiri je

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Suterablogger. Bookmark the permalink.

24 Responses to >BANYAK BENDA DALAM KEHIDUPAN INI YANG SUBJEKTIF TERUTAMA PADA LELAKI

  1. >hoh..kali ni aku pasti tegur hangpa berdua..tak sabaq nak tengok POP Sands of Time tu

  2. koru says:

    >wah!!dapat g screening tu…~!!

  3. Sky0ne says:

    >yay aku pun dapat jugak invitation tu!šŸ˜€

  4. >ye la bean, kau je romantik!agagagagaga

  5. >hahahak , selalu byk cmni , budak2 rempit selalunya awek cantik , body solid , tapi balak , susah nk cakap . hahahak .

  6. encik tikus says:

    >kau romantik ke Bean ? Buahaha

  7. Eyriqazz says:

    >bean memang romantik dan jiwang orangnya….hik3…

  8. BeaN MorENo says:

    >FTN – hm…tegur tau…terasa tersisih pulak

  9. BeaN MorENo says:

    >koru – hang xdpt ka?

  10. BeaN MorENo says:

    >skyOne – kita jumpa nanti eyh

  11. BeaN MorENo says:

    >hakim – hak3…jgn jeles ok…

  12. BeaN MorENo says:

    >aus – hahaha…betul jugak ko cakap

  13. BeaN MorENo says:

    >encik tikus – sgt romantis

  14. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – tgk kalau orang berumur cakap memang betul

  15. Cik Norfa says:

    >aku pun pikir gak byk kali..ape awek2 cun nipandang pada balak dia yg bak kate ko 'pecah rumah'. nak kata duit berkepuk2…makan minum pun kawan2 payung…aku ingat awek cun ni pun buat stock gurau senda kot dorg ni..huhuhu..tapi jangan perlekehkan..betul kata kau…Allah dah tetapkan kita pasangan masing2.

  16. Hemy says:

    >tp bila dia kata tua…tak jawab soalan cantik ke tak..tu pn pandangan dia..ehehehe…so, subjektif

  17. BeaN MorENo says:

    >cik norfa – hak3…tulah tapi itu citarasa diorangkan…

  18. BeaN MorENo says:

    >hemy – betul jugak tapi at least jawablah mengikut kriteria soalan…nanti SPM kantoi

  19. >aku suka nampak jahat je bean…baru orang takut nak pandang petisuara..hahahaha

  20. BeaN MorENo says:

    >hentakberlipat – dulu akupun begitu tapi orang tak takut sebab aku tough sangat

  21. Aretikz says:

    >Pergh ~ Memang betul bro..setiap pandangan orang berlainan.. redha jak lah.. hehe..

  22. Matjoe says:

    >bean seorang yg maskulin

  23. >saya macho jugak..haha

  24. A.D.A.M. says:

    >ye2.šŸ™‚ Hidup ni pun subjektif. Lain orang, lain mata, lain jantung, lain pendapat kan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s