>3 NICHE YANG MEMANG SAYA AKAN JAUHI

>

3 NICHE YANG MEMANG SAYA AKAN JAUHI



Salam semua,

Saya mulakan entry ni dengan satu pertanyaan yang mungkin rata-rata blogger tau dan arif.Kalau dah namapun arif, saudara ariffshah mesti gempak.Apa yang korang tau pasal niche?Sila abaikan kedai pakaian Nichi sebab bukan itu yang saya cari.Bagi saya apa yang saya tau niche ialah kategori ataupun paling senang kaitan dan tumpuan blog itu ke arah apa.Sebagai contoh kita usha public blog ada yang lebih kepada tutorial blog,ada yang more to travel blog dan tak lupa berkaitan makanan.Tu yang dikatakan niche.Kalau silap tolong betulkan eyh.

Tapi kalau nak cakap pasal Niche kebanyakan dari blogger sekarang dah tak amik port pun.Tulis ikut rasa sebab tak nak rasa terkongkong.Semua dan jadikan blog diorang personal+public.Betul tak betul?Oklah saya bukan nak bercerita panjang pasal niche tapi nak cerita apa niche yang saya akan jauhi dan kenapa.

1. Politik

Topik pasal politik ni memang hot dan hari-hari mesti ada cerita baru.Blogger yang tulis pasal politik memang traffik dia tinggi dan ramai orang akan search kat Search Engine.Tapi bagi saya elok saya jauhkan diri dari tulis pasal politik sebab politik ni kotor.Kita tak tau siapa betul dan siapa salah.Kalau kita just tau umum so better janganlah.Kalau nak traffik lebih baik blogwalking dari tulis pasal politik takut salah tulis korang mungkin akan berkawan dengan pacik jual Nasi Lemak Seksyen 4 Kota Damansara nama dia ISA.Takpun kena tangkap tak pasal-pasal.

2. Gosip Artis

Bab ni memang ramai yang suka search kat internet.Nak lagi syok letak gambar artis seksi memang meletup blog korang.Saya dah pernah test dah.Sampai sekarang keyword Lana Nordin melekap kat blog ni.Dah macam blog ni personal blog Lana Nordin dah.Tapi bagi saya tak best kalau kita nak jaja cerita orang just nak sedap dan puaskan nafsu berblog.Saya lebih suka share pasal diorang yang best je.Yang negatif tolak tepi.So dari situ boleh la jugak baik-baik dengan diorang.Takut salah tulis kang tak pasal-pasal buat fitnah.Duit dapat Dosa pun dapat.

3. Lucah

Pergh yang ni serius memang kalau boleh saya akan lari.Memang kalau korang letak satu or dua perkataan lucah blog korang senang je naik.Tak payah tunggu dua tahun (macam blog ni) silap-silap sebulan korang tulis blog dengan niche ni blog korang dah beratur reader setia.haha….Tapi malangnya kalau kantoi memang mampos kena block terus.So siapa yang rugi?Dan kalau lepas dapat buffered berderet korang rasa halal tak hasil?Jawab sendirilah ye…

p/s :

* Apa-apapun saya mintak maaf pada blogger yang ada tulis berkitan niche yang saya listkan tu.Takde niat nak menjatuhkan sesiapa cuma tu yang saya pegang dan itulah prinsip saya berblog.

* Sila ada sikap tanggungjawab pada blog korang…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in 3 Niche Yang Memang Saya Akan Jauhi, Niche, SEO Tips, Suterablogger. Bookmark the permalink.

40 Responses to >3 NICHE YANG MEMANG SAYA AKAN JAUHI

  1. AdiaLuze says:

    >Topik2 yg mmg sntiasa panas dan sepatutnye dijauhi tapi org paling suka nak amik tau…kan,kan,kan🙂

  2. BeaN MorENo says:

    >adialuze – yups..sebab itu yang boleh up traffik

  3. - zuriey - says:

    >tapi kadang2 tak tahu nak tulis pe,.tu yang tulis pasal artis ..

  4. BeaN MorENo says:

    >zuriey – tulis pasal artis takpe gossip tu yang bahaya…

  5. maverick says:

    >letak gambar separa bogel..pastu letak nasihat sket…dimaapkan ke bro…hehehe…

  6. BeaN MorENo says:

    >maverick – haha ntah..

  7. >tu Niche untuk blog..Yang tebaru ni,kelihatan majalah mangga pula nak tukar niche..daripada gosip artis ke majalah lucah pula..Tegolong la untuk niche2 diatas..cuma upgrade sikit je..

  8. cik helena says:

    >sat g nak bauat entry lucah lah.maiahaha

  9. z says:

    >tapi tak faham ada jugak jenis blogge blog yg tau nak kondem blog orang je..tu blog jenis apa agak2nya??ehee….ada setengah boleh dijadikan panduan dan penaik semangat, tapi ada tuh memang nak jatuhkan org habis.huhu…macam2…good entry.thumbs up for bean~!

  10. >menarik🙂 macam ynn, x reti buat blog berniche ke berkategroi ke. semua tak jalan, lebih selesa gabungkan. mungkin xberapa mantap tp xpe lh😦

  11. ~ ReD ~ says:

    >hahah..x minat blog pasal gosip artis..lagi lah x minat politik! x pernah pun blog pasal politik!lucah?! Ya rabbi…istighfar byk2 aku kalau nak menaip lucah 100% kat blog ni.hahaha..

  12. iddinm says:

    >Saya rasa boleh juga pakai niche itu jika anda jujur dalam mengemukakan pendapat dan menulis mengenai maklumat yang tepat

  13. daisy says:

    >terpulang pada niat masing-masing.

  14. BeaN MorENo says:

    >Pejuang Kesenian Ekstream – itu dah masuk bab media dah…hehe

  15. BeaN MorENo says:

    >cikhel – cikhel memaglah lucah

  16. BeaN MorENo says:

    >z – bab kondem2 ni susah nak cakap…kang saya pulak kene mark

  17. BeaN MorENo says:

    >LL – yeah samalah kita

  18. BeaN MorENo says:

    >Red – yeah!antisocial!

  19. BeaN MorENo says:

    >iddinm – ye bergantung pada keadaan tapi kadang2 menimbulkan kemarahan jugak

  20. BeaN MorENo says:

    >daisy – sekarang manusia buat kerja tiada niat…semua ikut dan

  21. ARieF says:

    >kalau dah niche lucah tu.kompem2 haram..

  22. >Guwa suka entry ini buahahaha.. Nice bro!

  23. BeaN MorENo says:

    >arief – hehe ada ke orang masih berfikir pasal tu?semua main rembat je…

  24. BeaN MorENo says:

    >melz – kalau lu tak suka bro…gua spam blog lu…haha

  25. eiela says:

    >tiga perkara tuh jugak tak tulis dalam blog. tak tau nak tulis ape, kang silap naya je.

  26. che armster says:

    >Sekali-sekala tu takpe la kot.. Tapi kalo selalu sangat memang bakal tak dijejak la

  27. Hasrol Nizam says:

    >tulis pasal diri sendiri je.. dah cukup as blog personal :DPendapat anda?Isu logo halal JAKIM-tak habis-habis

  28. BeaN MorENo says:

    >iela – tulis boleh tapi kena hati2

  29. BeaN MorENo says:

    >chearmster – sikit2 lama2 jadi bukit

  30. BeaN MorENo says:

    >Hasrol Nizam – yes setuju

  31. phreak-id says:

    >macam mana sebutan niche ni?"ni-chi" ke "nich" ke atau "ni-che"?Terbaru >> 1) Mertuaku 2) Pesan Untuk Adik 3) Komen Adalah SEO? Macam Mana?

  32. BeaN MorENo says:

    >phreak id – nic tulah sebutan dia…

  33. darkbatman says:

    >bab artis 2 aku tulis gak tp dependla.. nk menulis jgn sampai lari topik utama..hehe.. nice info bro..

  34. BeaN MorENo says:

    >darkbatman – hm akupun ada tulis tapi benda pisitif pasal artis

  35. Sky0ne says:

    >aku tulis caca marba…ikut suka…semua masuk…haha

  36. Moshah says:

    >Niche tu la yang memang boleh up traffik. Tapi tu la, setiap entry post yang kita buat tu kan akan kekal sampai bila-bila (selagi kita tak delete).Means, kalau ia baik dan mendatangkan manfaat, kan lebih baik?

  37. BeaN MorENo says:

    >skyone – ko dah bagus tulis apa2 pun orang baca

  38. BeaN MorENo says:

    >Moshah – betul tu apa yang kita tulis akan tetap di baca selagi dia ada dalam server google

  39. nazihahisa says:

    >pada saya, kalau blog tu niche dia lucah atau artis, dapat trafik melambung pun cam takde makna. earning tu kira halal ke haram? wallahu'alam sekadar berkongsi🙂

  40. BeaN MorENo says:

    >nisa- hehe itu hanya tuhan yang tahu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s