>CHURP-CHURP DAH BERMUKA BARU BUKAN BERMUKA-MUKA YE… JOM BELAJAR GUNA CHURPCHURP! PART 1

>

CHURP-CHURP DAH BERMUKA BARU BUKAN BERMUKA-MUKA YE… JOM BELAJAR GUNA CHURPCHURP!



Salam & selamat malam,

Apa yang korang tau berlaku pada ChurpChurp?Atau paling senang korang tau tak apa itu ChurpChurp?Actually saya dah join lama benda ni tapi disebabkan kemalasan dan kesibukan diri maka saya tak dapat nak fokus dengan ChurpChurp.Yelah blog ada dua so saya lebih banyak buang masa kat blog je.

Kalau dulu apa yang kita tau dan buat ialah share advertorial kat tweet je.Betul tak?Bukak web Churpchurp then taip keyword yang dia nak kat twitter then tweet kat followers kita dan kita tak perlu tunggu number of click untuk dapat pulangan.Apa yang kita fikir ialah lagi ramai follower lagi banyak schedule tweets yang kita dapat dan lagi besar nilai yang kita akan dibayar.Betul tak?Ye memang betul itulah realiti dalam ChurpChurp yang perlu kita hadapi.Fuh ayat tak boleh blah.Jadi selama apa yang kita boleh bayangkan ialah ChurpChurp wujud hanyalah untuk twitter sahaja dan sesiapa yang takde twitter tak boleh earn duit online.hak3…

Tetiba hari ni tergerak hati saya nak bukak ChurpChurp saya,manalah tau dapat schedule tweet ke kan.Saya terkejut sedikit dengan perubahan yang telah berlaku pada interface Churpchurp.Tetiba je dia jadi macam ni :

Amacam,naik tak ghirah korang untuk join ChurpChurp!Interface dah makin kemas dan interactive.Korang jangan marah-marah kalau loading page dia agak slow ye maklumlah blog ni bernilai juta-juta.Bagi yang tak tau ChurpChurp ni jugak merupakan satu anak syarikat Nuffnang so tak perlu risau pasal payment (even payment saya agak lambat bulan ni).


Kalau dulu kami hanya berharap pada income schedule tweet je tapi sekarang dah ada 2 fungsi baru.Yelah takkan interface je tukar baru yang lain tetap sama kan.Actually diorang dah plan benda ni lama sebab tu kalau korang perasan dulu dia ada suruh korang integrate facebook korang dengan ChurpChurp.Jom kita tengok apa yang ada :


1. SOCIAL SHARING

Fungsi yang ni ialah untuk kita share kempen yang ada guna social media yang kita ada contohnya teitter,facebook,stumble upon dan juga jangan lupa blog.Setiap kempen akan diberi satu link khas dan kita just sharekan link tersebut kepada friendlist dan juga follower kita.Kita akan dibayar mengikut bilangan klik yang kita dapat.Ini bermakna lepas ni kita dah boleh gunakan Facebook untuk earn duit online.


2. SOCIAL SEEDING



Yang ni pulak ibarat macam Nuffnang punya advertorial.Kita akan diberi task oleh advertiser then kita tweet ataupun update status facebook mengikut keyword yang telah diberi.Kita kena submit permalink tweets or status facebook tu.Kadang-kadang ada jugak yang mintak kita submit draft dulu sebelum publish.


3. SCHEDULE TWEETS

Fungsi ni memang dah biasa bagi churpers.Kita akan dapat beberapa keywords dan kita mesti letak keywords tu dalam tweet kita.Tweet tersebut adalah auto publish mengikut tarikh dia.So lepas publidh kat ChurpChurp korang akan kena tunggu sampai tweet tu approve.Satu tweet akan dibayar ikut bilangan followers dan hanya kepada pengguna twitter je.


So cukup tak penerangan saya tentang ChurpChurp ni.Rasa-rasa korang faham tak apa yang saya cuba sampaikan?Kalau faham apa lagi registerlah.FREE je…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blog, Churpchurp, ChurpChurp Bermuka Baru, facebook, Macam mana nak buat duit online?, Maher Zain.Twitter. Bookmark the permalink.

11 Responses to >CHURP-CHURP DAH BERMUKA BARU BUKAN BERMUKA-MUKA YE… JOM BELAJAR GUNA CHURPCHURP! PART 1

  1. >Thanks for the info. Baru ku tahu pasal new interface nih, yela aku sentap sket ngn churp2 kedek nk bg task. Huhu!Love,PojiePooh Abdullah

  2. princeduyong says:

    >blom terbukak hati lagi…

  3. BeaN MorENo says:

    >Poojie – nak task senang je cari follower tapi jangan ramai sangat

  4. BeaN MorENo says:

    >princeduyong – cuba baru tau…pakai nuffnang kan…

  5. intan says:

    >terkejut tngok churp2 baru tadi..cam terkial2 gak la nak gunanasib baik ada banyak tutorial kat blogthx btw!😀

  6. BeaN MorENo says:

    >intan – itu gunanya blog…share apa yang kita tau..

  7. Anonymous says:

    >Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!

  8. BeaN MorENo says:

    >Annon – owh yeah! TQ

  9. BeaN MorENo says:

    >Wan – apa yang terbaek!

  10. Akram Razali says:

    >kurang phm ckit la..maknenye churp-churp ni pun byr kta mcm nuff jgk ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s