>JANGAN TERLALU INSTANT DALAM HIDUP…

>

JANGAN TERLALU INSTANT DALAM HIDUP…



Salam semua,

Jangan terlalu pelik dengan tajuk entri saya.Biasalah hari Isnin hidup agak serius sebab nak hilangkan mood blues.Ok apa sebenarnya yang saya nak share ialah masalah dalam pemikiran kita yang terlalu nak benda instant.Korang tau tak apa itu instant.Instant dalan kamus translate ke bahasa Melayu ialah segera.

Oklah kita tolak bab makanan sebab sekarang ni rata-rata rakyat Malaysia dan bertukar arah menjadi ke’Jepunan’.Setelah kerajaan Malaysia lancarkan dasar pandang ke timur rakyat Malaysia dah memilih untuk support Jepun walaupun Jepun pernah menghantar tenteranya merogol Embun.hak3…Kalau bab makanan rakyat Malaysia memang suka pada makanan segera Naruto iaitu Meggi (Ramen).

Disebabkan masa bergerak semakin laju dan memang kita akan ketinggalan kalau kita asyik bangun lambat je setiap hari so perwatakan manusia dah jadi agak sedikit berlainan dengan perwatakan awal kejadiannya.Semuanya nak laju dan segra dalam erti kata lain pantas.Contoh pertama ialah ketika mengorat awek.Zaman dulu kalau nak mengorat seorang dara akan mengambil masa berpurnama ada yang makan tahun nak mengorat awek.Sebabnya ialah zaman dulu diorang usha line baik punya.Tengok samada bakal bapak mertua misai ada macam A. Galak ke tak?Pastu perancangan memang teramat rahsia.Tapi zaman sekarang ni nampak awek cun kat bus stop terus mengorat dan nak jawapan on the dot.Itu kira ok ada yang terus dengan muka tak malu cakap macam ni :

” Awak ni cun,bila boleh saya jumpa mak mertua saya…”

Ni nama dia teknik mengorat kamikaze.Mungkin datuk nenek dan moyang dia memang jenis kamikaze.haha…Tapi sebenarnya zaman sekarang nilah taktik yang paling berkesan untuk mengorat awek.Alalsan kukuh takut kena kebas itulah standby awal-awal..Tapi tektik ni akan menyebabkan perempuan bunting sebelum waktu sebab nak instant kan…

Kalau kita perasan bab pangkat.Semua orang nak naik pangkat cepat.Kalau boleh hari ni interview bulan depan dah nak apply naik CEO atau board director.Pergh memang nak laju je tanpa fikir kesan.Tipulah kalau saya cakap benda ni tak pernah berlaku.Ramai antara kita yang nak naik pangkat cepat.Alasan paling kukuh ialah buat apa nak duduk jadi peon sampai tu.Tapi korang tau tak kesannya bila korang terus melompat tanpa ikut tangga pangkat.Kesan paling ketara korang takkan boleh faham jobscope korang dengan betul.Yelah dari kerani tetiba nak jadi CEO.apa yang korang belajar.Sebab tulah pentingnya belajar dari bawah so kita tau selok belok kerja dan takdelah kena tipu beb!

Kalau dalam blogsphere pulak ada satu benda yang menular dalam diri blogger.Simple je nak up dengan cara instant.Korang rasa senang tak nak dapat hits juta-juta.Kalau tanya saya senang je beb.Apa yang korang boleh buat ialah jadikan blog korang portal lucah!Confirm hits korang boleh kalahkan Kenny Sia takpun Blog Beautifulnara.Saya tak tipu kalau korang tak caya boleh refer kat Aus sebab dia pernah buat experiment tentang benda ni.hak3…Kalau nita tengok ramai yang melucah dalam blog sembang benda yang tak patut.Ye memang blog untuk sharing tapi beragak lah beb.Blogging ada etika tau buka suka hati mau tulis suka hati mau publish.Kalau macam tu budak sekolah pun boleh jadi top blogger Nuffnang beb!Lainlah kalau korang letak keyword lucah untuk sharing ilmu.


So kalau ikutkan instant ni memang bagus.Tapi Ada certain kes yang mana kalau kita nak instant akan membawa masalah kat hidup.Bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah beb!


p/s :


* Sila anggap gambar tersebut tiada di atas…hak3…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Instant, Jangan Terlalu Instant Dalam Hidup. Bookmark the permalink.

10 Responses to >JANGAN TERLALU INSTANT DALAM HIDUP…

  1. - zuriey - says:

    >pelik kan orang sekrang suka cari keyword2 lucah..dunia nak kiamt..

  2. The Sharkox says:

    >Kalau ngorat cara tu memang dapat bro..dapat pelempang..tak pun dapat maki-makian..hahaBanyak lagi contoh instant dalam hidup ni..contoh terbaik ialah Laburkan seratus ribu untuk dapat harta Sukarno…hahaha…Instant sungguh…bangcrupt instant..hoho

  3. BeaN MorENo says:

    >zuriey – tulah sekarang semua nak senang je…

  4. BeaN MorENo says:

    >the sharkox – hehe – betul3…tapi aku pernah try bro memang dapat tapi lepas tu kene tinggal…haha

  5. Kujie says:

    >kahwin instant lak mcm mana..hehe

  6. BeaN MorENo says:

    >Kujie – hoho itu best kalau pasangannya ganteng kak!haha

  7. nadeshiko. says:

    >lagi satu kes nak instant dalam hidup, peragut yg meragut org lain sbb nak dapat hidup senang, malas nak bekerja..

  8. BeaN MorENo says:

    >nadeshiko – yups itupun contoh tak best

  9. phreak-id says:

    >"Siapa nak tengok gambar gambar bogel jejai dan fasha sandha mari lawat blog aku baca entri terbaru aku"hahaha. giler "instant hit" blog aku lepas ni..oit! oit! aku gurau la. aku bagi contoh utk statement Bean Moreno!!Terbaru >> 1) My Precious Gift From God 2) Bagaimana phreak-id.com boleh membantu meningkatkan traffic blog anda? 3) Follower ke 100

  10. BeaN MorENo says:

    >phreak id – jangan bikin hal…hak3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s