>APA ITU MAINE COON ?

>

APA ITU MAINE COON ?

Salam Ahad guys,

Pelik tak tajuk kali ni?Bagi saya memang peliklah sebab saya tak pernah tau dan tak pernah dengar.Mungkin ada antara korang yang tau so itu ilmu yang korang lebih dari saya.hak3…Actually saja tengok keyword yang masuk kat blog ni ikut Nuffnang Analytic.Maka saya tertarik nak tau pasal keyword Maine Coon ni masuk padahal saya tak pernah tulis pun.Kalau saya pernah tulis dah tentu saya saya apa kejadahnya Maine Coon ni.

Walaupun keyword Lana Nordin tu tak payah tanya.Setiap hari memang dia jelah keyword yang paling tinggi.Dah macam blog ni personal blog Lana Nordin dah.hak3…


Apa itu Maine Coon?
Kalau tak silap hasil kajian saya melalui sesi temuramah dengan uncle Google dan juga Grandfather Wikipedia saya dapati ia merupakan sejenis kacukan kucing yang mempunyai sifat fizikal khusus.Maine Coon ni merupakan kacukan tertua yang terdapat kat Amerika Utara.


Kenapa Maine Coon?
Nama dia Maine Coon sebab jenis kucing ni berasal dari negeri Maine di Amerika.So disebabkan asal dia dari Maine dia digelar Maine coon takkan nak letak Ketereh Coon pulak.Coon pulak sebab bentuk dia yang agak besar dan elbih kurang macam Rakun jadi dia dipanggil coon.



Actually Maine Coon ni bersaiz besar sikit dan bulu dia lebih kurang macam kucing parsi.Ia agak sedikit pelik tapi bagi saya comel cuma saya tak boleh duduk dekat dengan kucing sebab ada resdung yang teramat kuat dan menyebab saya agak sensitif terhadap bulu-buluan ni.


Jadi penggemar-penggemar kucing kalau nak bela kucing ni korang mungkin boleh try usha kat blog ni FancyCoon.Itupun kalau ada lagi sebab jenis kucing ni memang susah nak dapat.


p/s :


* Tetiba teringat kat kucing yang dah lama menghilangkan diri dan lari bersama pakwenya…


“Hitam Kalau ko nak Frieskis balik..kalau tak ko pi makan sampah…”

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa Itu Maine Coon?, Info, Kucing, Maine Coon. Bookmark the permalink.

4 Responses to >APA ITU MAINE COON ?

  1. >salam Bean,MDT ada 2 ekor kucing maine coon..1 betina 1 jantan, yg betina tu dah takde gigi & yg jantan tu masih kacak bergaya..hehe!memang besar gilerlah..skali tengok mcm anjing, 2 kali tengok mcm beruk..😛

  2. >hahaha , rumah aku ade sekor bean , jantan , spesis ni pelik skit , die ikut ckp manusia , haha

  3. BeaN MorENo says:

    >akDara Terdiva – hehe tak pernah tgk…kasi pic sikit…

  4. BeaN MorENo says:

    >Aus – ke ko dah ajar dia cara menaip blog?haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s