>TIPS : GUNAKAN BLOGLIST KORANG UNTUK MENCURI

>

TIPS : GUNAKAN BLOGLIST KORANG UNTUK MENCURI

Oklah hari ni saya nak ajar korang cara mencuri traffik dari blogger lain.Cara ni dah lama sebenarnya cuma ada di antara kita tak perasan.Sebenarnya ada banyak cara kita boleh curi traffik dari blogger lain tanpa memudaratkan kesihatan diorang.Salah satunya saya dah bagi tau dalam entri [ini].Ini cara yang kedua dah bro Ariffshah pun ada terangkan dulu.Saya just nak sebarkan je ajaran Robin Hood ini.Kenapa Robin Hood sebab dia mencuri untuk kebaikan & tolong orang lain.Jadi dosa dia dapat pahala pun dia dapat…hak3…

Sebelum tu apa yang korang tau pasal bloglist?Ramai di antara kita yang buat bloglist pada blog yang kita follow.Kegunaannya untuk blogwalking dan baca entri terbaru dari blog yang kita suka.Betul tak?Sapa cakap salah itu masalah korang.Selain tu bloglist juga boleh digunakan untuk kasi backlink pada blogger lain so PR (bukan Pria Romantik ye) & Alexa diorang pun boleh naik.Ni kira amal jariah dalam blogging lah.Ok selain dari itu bloglist jugak korang boleh gunakan sebagai cara mendapatkan traffik dari blogger lain.Macam mana?Simple je :

1) NAMA BLOG OR BLOGGER

Dalam carian Google bila orang taip nama blogger or nama blog maka kadang2 bila kita letak link blogger or blog tu maka tak mustahil akan tersangkut kat blog kita sebab ada link dia.Yang ni korang boleh rujuk entri saya yang [ni].So tolong jangan kedekut sangat link kat blogger lain sebab itu akan datangkan keuntungan kat korang jugak.Tolong jangan Diva sangat sampai nak pandang rendah pada blogger2 lain.Sebab setiap orang ada kekuatan tersendiri.

2) TAJUK ENTRI

Ni pun sama.Kadang2 kita takdepun tulis pasal bende tuh tapi tiba2 traffik masuk jugak.Korang perasan tak?Saya mula perasan benda ni masa kes Hani Tarmizi.Saya pun tak kenal minah ni siapa dan tak pernah pulak saya baca pasal dia kat majalah Mangga.Ntah cun ke tak sayapun tak tau.Tapi hari tu tiba2 je traffik nama dia masuk kat blog ni.Banyak pulak tuh.Jadi kaji punya kaji rupanya Nara ada tulis pasal dia.So secara tak sengaja Traffik nara masuk sikit kat saya.

3) KEYWORD

Kita tak perasan apakah keyword best untuk hari tu or masa tuh.Kadang2 apa yang ditulis oleh orang lain tu ada keyword yang panas or best2.Jadi secara tak sengaja maka apa keyword yang blogger lain tulis kita akan dapat tempias.Tak taulah kalau korang dah memang hebat macam owner problogger.Traffik juta2 satu hari kan.

Oklah cukup tak 3 point tu.Yang penting kat bloglistkorang tuh jangan just letak nama blog sahaja letak sekali dengan tajuk entri blogger tu.macam ni setting dia :

bagi saya tanda 3 tu dah cukup dah.yang lain tu agak merimaskan

Benda ni kita boleh panggil SEO cara budak2 kecik je.Blogger cap ayam macam saya je yang guna.Yang dah otai2 mungkin ada cara lagi best kot.Nanti saya kecek2 sikit dari diorang & share ngan korang.

p/s : 

* Sekarang ni Orang tamak selalu untuk orang kedekut selalu rugi

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Alexa, Article, Bloglist, Suterablogger, Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

32 Responses to >TIPS : GUNAKAN BLOGLIST KORANG UNTUK MENCURI

  1. yangbaik says:

    >ehem, betul la tu… mana boleh kedekut.. tak semuanya kekal…

  2. >thanx for the info bean!sangat berguna untuk blogger cikai cam saya!bahahahahaselamat pagi juga!

  3. BeaN MorENo says:

    >yang baik – ye..betul3…tak leh kedekut dalam percintaan

  4. BeaN MorENo says:

    >hakim – kita sama je bro…baru2 nak belajar…

  5. >wooohaaaa!wa pun letak sng skit nak tau blog lain yg updatein case malas bukak ggle reader ordashboard.>>___<<

  6. hanaKir@ says:

    >heheh..baguz juga yaa

  7. Hazzy Ishak says:

    >tunjuk ajar ku sifuWith Love, HazzySuperb

  8. BeaN MorENo says:

    >frodo – hak3…

  9. BeaN MorENo says:

    >hanakira – ni yang paling simple orang cakap

  10. BeaN MorENo says:

    >hazzy – ooops sifu mana?Joe Flizzow ke?

  11. encik tikus says:

    >Blog list tuh xpandai nak buat lah

  12. BeaN MorENo says:

    >encik tikus – ala senang je…pergi kat layout then addlah link list

  13. Matjoe says:

    >cayalah bean tarak kedekut ilmu blogging.

  14. BeaN MorENo says:

    >matjoe – hoho…saje je…

  15. ~ ReD ~ says:

    >owh..kiranya kalau tamak kan trafik juga boleh menguntungkan pelbagai pihak..mueheheh ;p

  16. helena's says:

    >ok poyo..hahaahaha..aduh,,masih tak letak blog list lagi..bean,,ym ke fb nak tanye bende nih!

  17. Anne Boleyn says:

    >bnyk benefit exchnge link ni kan๐Ÿ™‚

  18. BeaN MorENo says:

    >red – ya orang tamak selalu untung

  19. BeaN MorENo says:

    >cikhel – nak tanya apa?

  20. BeaN MorENo says:

    >anne boleyn – hak3 betul3

  21. SuFy says:

    >wahaha….bagus tpi namanya tetap curik…haha

  22. BeaN MorENo says:

    >sufy – apa yang bagus…hak3

  23. sWeEtDaRLinG says:

    >ehek, tetiba aku yang HEBAT ni terlibat dalam ini cerita plak erk..ooo patut ler ko rajen link kan aku arini, bean.. ko nak naikkan traffic ko kat peminat aku rupanya.. hehehehe jangan marah gurau jer…

  24. BeaN MorENo says:

    >amy – biasalah amy aku ni blogger picisan memang kene curi visitor ko sikit…hak3

  25. fndrocka says:

    >Haaaa ttunggu apa lg..curilah visitor aku.hehe

  26. Melz says:

    >Haha..nice1 aku tak taruk lagi bloglist nanti aku tengok cane๐Ÿ˜€

  27. phreak id says:

    >SEO paling kacang ialah Tajuk : Kucing, Tag : Awek Melayu Bogel.. Betul tak bro? kehkehkeh.. Terbaru >> 1) Iklan Melayu Cadburry 2) Tipikal Drama Melayu 3) Sup Meletup

  28. BeaN MorENo says:

    >fndrocka – haha tunggu aku curi visitor ko eyh!ko pasti pengsan

  29. BeaN MorENo says:

    >Melz – ko tak perlu mencuri…aku yang curi dari ko…hak3

  30. BeaN MorENo says:

    >phreak id – haha…try lah buat mesti meletup…tak caya tanya aus (CIPAP)

  31. Cikmin says:

    >hahaha..pernah sekali hamba ALLAH ni tak puas hati..hantar emaail..dia kata..dia yang buat entri tu..kenapa link blog cikmin yg lagi satu naik no 1 kat first page..dia no 2…๐Ÿ˜›

  32. BeaN MorENo says:

    >cikmin – haha…katalah content sama…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s