>TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 4

>

Hari ni Kita tengok apa itu undang2 yang keempat.Yang stated kat sini ialah “Poetry Does Not Have To Rhyme,Poetry Does Not Have To Rhyme”.Faham tak?Tulah dulu MUET band bape?Maksudnya kalau dalam bahasa saya penulisan tak perlu terlalu melalut.Kenapa diulang dua kali.Sebab penting benda ni sebenarnya.Tapi korang kene bezakan antara “Meleret” ngan “Melalut”.
Meleret adalah tulisan yang panjang tapi still stick pada point.Ini takpe sebab selagi ia panjang tapi point masih disitu reader still akan baca.Tapi jangan la terlampau panjang ye.Melalut plak ialah tulis tapi lari dari topik(saya selalu buat)..hak2..So maafkanlah saya ye…Sebagai contoh Tajuk entri korang ialah Bean Moreno Memang Kacak”.Korang cerita jela pasal Bean Moreno yang kacak tuh.Apa yang membuatkan korang kata dia kacak.Bukti yang menunjukkan dia kacak.Jangan la pulak dalam entri tu korang tulis pasal Aus yang hati kaca ke…Melromeo sangat hebat ke…ataupun masakan Kak Ina yang sedap.Huh!!!hak2…Kalau nak tulis lain pun boleh tapi contohnya CikEpal kata Bean Moreno memang kacak ke,Hanis Zulaika syok dengan ketampanan Bean Moreno ke takpun Kak Ina cakap Bean Moreno pandai masak…ha kan molek tuh.hak2…


sekarang korang dah faham ke blom???Penat saya tulis bende ni kalau tak faham naseb ar kan.Kalau simple2 camnipun tak boleh nak faham,gi Suzuran jumpe Serizawa belajar bahasa Jepun.Yela bahasa Melayupun tak faham.Hak2 just gurau je eyh…jangan amik ati.tak elok majuk2 sebab saya ni terlalu romantis dan tak sanggup tengok orang merajuk.

p/s :

– Adakah saya sekarang ni melalut ataupun meleret?huh!!
Cik epal saya memohon maaf sekiranya saya curi gambar ni tanpa pengetahuan.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Blogging, Jokes, Suterablogger, Tips. Bookmark the permalink.

21 Responses to >TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 4

  1. Mknace says:

    >:)🙂 :)cam melalut juga pun ada

  2. Kancilbiru says:

    >hahahaa….kalau melalut pun, yang penting dah kembali ke landasan sebenar. sabar je la ko nih..

  3. BeaN MorENo says:

    >mknace – hak2…kancil biru – hak2…ye ke???aku memang suke melalut…amacam gengblogger dah leh masuk???kahkah2

  4. bellar0ssa says:

    >huhu.patot mcm kenal.cik epal rupenye. mr.bean memang kacak..untuk mrs.bean.lalalala.dah puji.nak sekupang.=D

  5. Aus says:

    >hahahak..aku selalu melalut..hahaha..kadang2 xsedar..hahaha

  6. BeaN MorENo says:

    >bellarossa – hak2 sorry belom gajiaus – kita serupa…kalau tulis dalam english aku kurang skit melalut

  7. myself0618 says:

    >melalut + meleret = melelut…

  8. BeaN MorENo says:

    >itu takpe jangan sampai reader meluat dah le

  9. Lifesaver says:

    >serius ke cik epal kata bena hensem?hehe

  10. BeaN MorENo says:

    >puan capa – eyh yelah…xcaya tanya die…hak2

  11. padin says:

    >ahaha kadang2 aku melalut jugak tulis bila dah panjang2 keh keh, kena perbaiki nih,

  12. CikLilyPutih says:

    >la melalut jugak ko nie ek? huahuahuahauhaua

  13. BeaN MorENo says:

    >padin – kadang2 melalut tu boleh jadi rencah bro

  14. BeaN MorENo says:

    >CLP – best dowh melalut

  15. Eyriqazz says:

    >bean moreno memang kacak….

  16. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – saya kacak tapi bro poket penuh!bila mau payung…

  17. >aik? kacak ek? heheheh…wah, boleh tahan gak bro ek! ahakz! p/s : belum kenal sangat so, masih tahap okey lagilah! heheheh…😉

  18. >aik? kacak ek? heheheh…wah, boleh tahan gak bro ek! ahakz! p/s : belum kenal sangat so, masih tahap okey lagilah! heheheh…😉

  19. BeaN MorENo says:

    >keyrill – kacak tak semestinya dari luaran…dia macam ni :kacak dalam kacak luar kacak dengar sini…ooops kan dah melalut!

  20. Syafrizal says:

    >kalau dapat tulis dengan kekalkan momentum topik takpe la jugakhehe

  21. kak ina kl says:

    >sebab bean kacaklah sampai ain sanggup mengahwini kamu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s