>TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS

>

TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS


Kalau korang perasan kat sidebar saya ada letak satu pic writing rules.Itu just suka2 je untuk melawak.Tapi kalau korang baca ada jugak betulnya.Bukan nak paksa korang ikut tapi kita sebagai blogger kene rileks dan belajar dari entri ke entri.Saya pun nak cakap bagus pun takla tapi at least saya cuba untuk jadi bagus(sebab saya bukan otai pun dalam blogging arena ni…SAPE OTAI!!!).So kepada sesiapa yang bajet sangat diri tu otai rentikan jela(bak kata orang Perak).Kita semua sama takde sape yang terlalu bagus sebab semua masih mencari.Semua masih tak complete.

Hm…saya mulakan dengan writing rules yang pertama.Apa yang stated kat list tu adalah “If you write everyday,You will get better writing everyday”.Apakah ini???Bagi saya sekiranya kita tulis entri hari2 maka kita akan selesa menulis entri setiap hari(betul ke ni???).Saya rasa la kot…Takpun maksud dia macam ni.Sekiranya kita tulis entri setiap hari maka kita akan menjadi lebih bagus setiap hari(mungkin ini kot maksud dia).Yela kalau korang pernah dengar “Practice Make Perfect”.Kita akan jadi lebih bagus sekiranya kita berlatih selalu.

Saya tak paksa korang semua tulis entry hari2.Ikut korang la kan bak kata satu blogger tu “Blog Aku,Aku Punya Suka la Nak Tulis Apa..”.Tapi Melromeo plak kata “Memang la Itu Blog Ko Tapi Aku Yang Baca…”.Tapi at least la kan kalau korang nak penulisan korang semakin bagus cari inisiatif,inovatif,Fauziah Latif (Ooops silap plak) untuk jadi lebih best.Oklah masa untuk makan sarapan.Perut dan mengeluarkan bunyian disco so kene cari makanan sendiri sebab wife saya kat office.

p/s :

– Saya akui saya bukan bagus sangat dan saya akan belajar jadi bagus
– Best giler kalau saya dapat tulis entri hari2.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Facts, Tips. Bookmark the permalink.

10 Responses to >TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS

  1. BEN ASHAARI says:

    >tips yang menarik..thanks bro..hehe…' SAPA SUH BACA..TAK SURUH PON' …walaahhh

  2. BeaN MorENo says:

    >ben ashaari – thanx sebab datang blog saya yek…hak2

  3. Sendra says:

    >aku pun letak juga rules tu kat sidebar aku..tips tu tak lawak aku rasa bean..tapi macam betul tw..memang boleh buat guideline..yang pasal melz cakap tu,aku setuju betul..tak terfikir pun aku sebelum ni..hahhaa..stylo ah melz.kau pun stylo juga..aku blogwalking sekarang,kalau nampak ada org cakap pasal melz je,mesti ada selit nama kau tw bean..kau dah femes sekarang.haha.

  4. BeaN MorENo says:

    >fateha – sape otai…hak2 saya rakyat malaysia yang ada ic…sendra – yela kau…aku dengan mel jauh beza beb…die terlalu tegar dan hebat kalau nak dibandingkan dengan aku…ko pun terlalu bagus la kalau nak dibangdingkan dengan aku yang kerdil ini

  5. helena's says:

    >bean dah semakin maju…malu cikhel nih..hahahacikhel ingat pastu nak banyakkan tips kat blog..tips cinta dan kecantikan lah tapi..ahaahaha

  6. Aus says:

    >cayalah bean . aku rase tibe2 mengalir air mate membace entri ni..hahaha..oit , yg angkut2 tu , kurier la..hahaha .

  7. Lifesaver says:

    >bean..ingat tak saya suka laptop toshiba pink?

  8. Syafrizal says:

    >cuba update entri setiap harilama-lama pandai la nak menulisinsya Allahjangan pulak guna keyword yang menambahkan dosa kita plak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s