>MENCARI KEPUTUSAN DALAM KEKUSUTAN

>

MENCARI KEPUTUSAN DALAM KEKUSUTAN

Hari ni 31HB Oktober dan esok dan nak masuk bulan baru.Kalau kita tengok kalendar kita dah masuk zon-zon akhir 2010 so apa yang dah kita capai sepanjang 2010.Azam awal tahun tiap-tiap tahun bertukar-tukar tapi adakah semua yang kita list down sebagai azam tu dah tercapai ke blom.Azam saya tahun 2010 :

* Nak cari kerja yang stabilMungkin dah kot sebab saya happy dengan kerja sekarang
* Nak jadi PAPAYang ni belum lagi dan kena usha lebih KERAS..hak3
* Nak Pakai DomainSaya start dotcom bulan 1
* Nak aktif dalam bloggingStart bulan 1 jugak saya memang gila event
* Nak belajar benda baru dalam ITSekarang saya dah belajar tentang Oracle
* Nak kumpul duit yang ni tgh diusahakan
* Nak hantar mak bapak pergi hajibelum lagi…

Oklah tu azam saya awal tahun 2010 dan ada sebahagian dah capai.Actually entri kali ni saya nak tanya pendapat korang.Andai kata korang berpeluang tukar blog korang jadi self hosted hosting mana yang korang nak guna.Dari semalam saya buat research dan comparison pasal hosting yang ada.Actually ni azam tahun depan tapi selepas diracun oleh beberapa blogger lain saya rasa hijrah itu perlu.wow! ayat bunga la beb.So saya nak pandangn korang apa pilihan yang patut saya buat :

Shinjiru Hosting Plan

Internet Hosting Plan

MesraHosting Hosting Plan

ServerFreak Hosting Plan

Lepas korang usha plan-plan yang ada apa pendapat korang.Keempat-empat hosting company ni ada 24/7 support dan itu sebenarnya yang penting.Kalau nak cite pasal bab harga memang susah sebab yang penting service dia betul tak?Kalau bayar harga murah tapi downtime seminggu 5 haripun tak best jugak.

So Hosting Company mana yang PILIH ?


About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in HOSTING, HOSTING COMPANY, HOSTING PLAN, MIGRATION, PILI. Bookmark the permalink.

4 Responses to >MENCARI KEPUTUSAN DALAM KEKUSUTAN

  1. Zala Wajik says:

    >takde pengalaman, jadi tak bolehlah nak cakap apa. haha

  2. phreak id says:

    >tengoklah review kat google. confirm mesti ada komen kt mana-mana forum. >>My Latest Entry<<Lagi Kemalangan Bas Yang Membawa MautJuara Piala Malaysia 2010 : Kelantan!!!Terjah Blog Gomol?

  3. RedBoys says:

    >apakata bro baca review pasal hosting dr aku kat entry terkini dlm blog aku.. Bro boleh beli hosting dari link yang aku bg dlm entry tu.. syarikat dorang memang superb beb!boleh live chat beb dan lain2.. tips : kalau nak beli, klik link terakhir dlm entry terkini aku..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s