>THE OTHER GUYS | MOVIE REVIEW

>

THE OTHER GUYS | MOVIE REVIEW

Selamat tengahari dah lama saya tak review moview padahal setiap minggu tengok movie percuma (even terpaksa tolak press conference movie untuk GPLUSMY.Serius beb join Nuffnang community memang dapat jimat duit wayang.Oklah kali ni saya nak review pasal movie ‘The Other Guys‘.Pernah perasan tak banner ni :

Saya tengok cerita ni last two week dan apa yang penting saya tengok cerita ni bukan takat free tapi tengok kat gold class seat.Anyway thanks to Nuffnang and GSC sebab sponsor ticket ni.


Sinopsis cerita :


Cerita ni pasal dua orang partner dalam polis yang berangan nak jadi inspector polis yang kejar penjahat padahal diorang ni polis bantuan yang hanya siasat pasal kes ringan dan salah seorang tu memang hantu buat paperwork.Diorang ni berangan nak gantikan legend polis yang mati sebab kejar penjahat dan actually legend polis ni pun takdelah hebat sangatpun.Akhirnya muncul satu kes penipuan hartanah oleh seorang billionaire terkenal Britain maka semua polis-polis bantuan dalam department tu berebut nak ambil kes ni.Maka bermulalah perjalan ‘The Other Guys’ ni sebagai seorang inspector polis terbilang.Macam-macam yang diorang lalui dalam menyelesaikan masalah ni.

Komen Bean Moreno :


 * Cerita ni memang lawak gila sesuai untuk ditonton oleh semua pihak di PAWAGAM.Kenapa saya cakap sesuai kat pawagam sebab ada adegan yang di potong so kalau beli CD or DVD sila jauhkan dari pandangan kanak-kanak.


* Apa yang bestnya tentang cerita ni ialah kita tertipu pada permulaan cerita kalau kita tak faham maksud tajuk cerita ni.Sebab mesti kita ingat Dwayne Johnson & Samuel L Jackson adalah hero cerita ni padahal The Other Guys cerita pasal orang lain.


* Jalan cerita tak membosankan sebab ada aksi dan stunt.Apa yang penting Toyota Prius memang cute.


* Dalam cerita ni kita dapat belajar bahawa jangan pandang seorang yang nerd itu adalah seorang yang baik tanpa menyiasat latar belakang dia.Kadang-kadang orang nerd itu ada sejarah hitam dan ingin berubah jadi baik.


ScreenShot :

Hero Bandar Yang Bodoh


Ni lah hero yang sebenar
Berjaya menangkap Billionaire


Hancur Prius dikerjakan

Trailer bukan lori :




Rating : 4/5


p/s :


* Dapat dua invitation launching iaitu Peugeot 207 dan Blackberry Torch tapi saya terpaksa tolak Blackberry Torch punya invitation sebab timing tak kena…Sorry to Nuffnang

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Movies, Movies Review, The Other Guys, The Other Guys Review. Bookmark the permalink.

12 Responses to >THE OTHER GUYS | MOVIE REVIEW

  1. - zuriey - says:

    >mesti ketawa tak ingt dunia masa ni

  2. Encik Tikus says:

    >aiseh~ eva mendes ada berlakon laa ;D

  3. Matjoe says:

    >fuhh, mmg mcm best aku tgk trailer ni

  4. Ismail N says:

    >cerita nie mmg funny. apatah lagi ada will farrell sbg teraju utamanya. Anak2 saya ketawa terbahak2 terutama bab Samuel L Jackson dan The Rock tgh khayal makan dadah masa bertugas dan terjun dari bangunan tinggi lalu mati…😀

  5. Eyriqazz says:

    >huk3,dah lama tak tgk wayang..tiada orang nak jagakan alisya waktu malam..

  6. BeaN MorENo says:

    >zuriey – haha memang lawak gila cita ni

  7. BeaN MorENo says:

    >tikus – eva mendez memang hot from the farm!~haha

  8. BeaN MorENo says:

    >matjoe – ala cite lawak biasa je

  9. BeaN MorENo says:

    >Ismail N – hahaha..yang tu tindakan bodoh dari polis yang terkenal

  10. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – ala2 cian…

  11. Liza says:

    >berminat nak tgk criter nie sbb ada mark wahlberg😉

  12. >mcm bes je kan..tp aritu nak tgk xjadi..hehe..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s