>MACAM MANA NAK MOHON SEKOLAH ASRAMA PENUH

>

MACAM MANA NAK MOHON ASRAMA PENUH

Salam dan selamat tengah hari ye.Dah lunch?saya malas pulak nak keluar office ni sebab mengenangkan kerja berlambak sebab tinggal saya je yang support outlet satu semenanjung.So memang letih beb.Ni pun saja up entri sebab nak release tension.

Masih lagi terkejut dengan kemalangan yang meragut nyawa 12 orang penumpang.{ergh memang ngeri beb kalau da bas pun boleh melayang.Saya jadi pelik pulak kenapa masih ada lagi pemandu bas yang tidak menggunakan akal semasa memandu atapun senang cakap bodoh!Lain kali kalau dah tertekan sangat dengan hidup atau stress sila jangan libatkan orang lain.Minum racun tikus ke takpun clorox.Ni tak orang tak berdosa jadi mangsa.



Meleret dah,ok actually saya nak share pasal macam mana ibu bapa boleh apply sekolah asrama penuh bukan untuk depa tapi untuk anak depa.hak3…Siapa yang tak nak anak diorang masuk asrama penuh kan.Itulah impian ibu bapa yang anak dia dapat UPSR or PMR best.Contoh asrama penuh macam STAR,MCKK dan banyak lagi (MRSM Terendak kira tak?hak3…Itu sekolah elit bro…).Hari ni saya terbaca kat Harian Metro.Ni article dia :

KUALA LUMPUR: Ibu bapa yang mahu membuat permohonan untuk mendaftarkan kemasukan anak mereka ke asrama penuh melalui sistem atas talian Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) diminta melayari laman web rasmi kementerian itu di www.moe.gov.my.Jurucakap Unit Komunikasi Korporat KPM berkata, ibu bapa tidak digalakkan menggunakan enjin pencarian bagi melayari laman web berkenaan sebaliknya disaran menggunakan alamat laman web rasmi kementerian berkenaan.

Berita lanjut sila beli Harian Metro ataupun ke Harian Metro Online
So lepas ni tak payah nak turun naik Kementerian dah.Just apply online je.Korang just surf www.moe.gov.my.Alah senang je budak-budak pun pandai buat.Sedangkan akaun Facebook pun tau buat takkan register sekolah asrama tak tau kan lainlah kalau memang dia betul-betul tak nak masuk asrama.hak3…Lepas ni sila jangan guna www.emoe.gov.my sebab webpage tu dah tak digunakan lagi ye.Jangan pulak pergi situ then marah-marah tak boleh register sebab dah takde…Laman web dia macam ni :


p/s :

* Bagus sangat ke hantar anak masuk sekolah berasrama penuh?
* M.O.E – Ministry of Education
* Tetiba teringat MRSM Terendak…hak3…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Cara Mohon Sekolah Asrama Penuh, Sekolah Asrama Penuh. Bookmark the permalink.

6 Responses to >MACAM MANA NAK MOHON SEKOLAH ASRAMA PENUH

  1. >dulu kau mrsm ke bean???anak mara la ni???

  2. BeaN MorENo says:

    >hakim – haah…ansara la beb!

  3. >MDT kena tggu 2 thn lg utk my rebina kids..eheh!ade pro & kontra..pro-anta anak2 jdkan dorang berdisiplin..kontra-rindula nnti berenggang dgn anak2..dan risau dengan kes2 dera yg berleluasa..

  4. afiq aiman says:

    >xnk igt da…huhu..lupakan perihal sekolah menengah..sekarang masa untuk pikir masa depan di universiti lak ekeke

  5. BeaN MorENo says:

    >Makdara – haha…sabo2

  6. BeaN MorENo says:

    >afiq aiman – tunggu masa ang ada anak nanti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s