>LIVERPOOL BAKAL DAPAT OWNER BARU | FOOTBALL

>

LIVERPOOL BAKAL DAPAT OWNER BARU | FOOTBALL



Salam guys,saja up entri awal sikit.Just nak kongsi kegembiraan dengan korang.So mungkin entri ni pendek sebab saya tak boleh nak melalut bila tulis entri masa kerja.Kang tak pasal-pasal kena cekup potong gaji pulak.Macam yang korang tau Liverpool tengah hadapi saat-saat down di mana sekarang duduk di tangga ke 17(kalau tak silap lah).Tadi masa baca surat khabar terbaca satu berita pasal bidaan terhadap Liverpool FC.Jom Usha berita sat :

LIVERPOOL: Ahli Lembaga Kelab Perdana Inggeris, Liverpool dilaporkan sudah menerima dua bidaan untuk membeli kelab itu. Difahamkan salah satu bidaan itu dari Asia manakala satu lagi dari Amerika.Menurut sumber kepada stesen BBC Sport, kedua-dua pembeli yang berminat itu mampu mengurangkan tanggungan hutang yang dimiliki kelab itu dan boleh memulangkan modal pelaburan pemilik sekarang.Liverpool dibuka untuk pembeli baru oleh pemiliknya dari Amerika, Tom Hicks dan George Gillett sejak April lalu dengan kini mempunyai tangggungan hutang 351.4 juta pound atau 403.5 juta Euro. – AFP 

Kredit kepada Berita Harian

Komen Bean Moreno :

* Saya selaku penyokong Liverpool paling setia harap-harap ada orang ambil alih kelab ni dari Gillet & Hicks.Merekalah punca terbesar kelab ni mengalami kejatuhan.

* Kalau bidaan tu mendapat kata putus harap-harap bukan owner dari Amerika Syarikat sebab billionaire Amerika ni sebenarnya takde duit lebih baik owner Asia.

* Mungkin dengan pembelian baru ni hutang Liverpool dapat dilangsaikan dan player-player gempak dapat dikekalkan.

p/s :

* Roy Hodgson tak mendatangkan apa-apa perubahan kepada kelab sila cari Manager lain ye! 

* YNWA!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Berita Harian, Football, Liverpool, Liverpool FC. Bookmark the permalink.

10 Responses to >LIVERPOOL BAKAL DAPAT OWNER BARU | FOOTBALL

  1. honey amour says:

    >luv torres so much !!!

  2. Wan Gerrard says:

    >YNWA too broGerrard harap owner baru ni boleh improve Liverpool. ^_^vharap owner yang banyak duit, settle hutang

  3. Sir Marcello says:

    >YNWAhurm bab manager tue..susah nak komen..pasal awal sangat…selain match liga perdana..match len..Liverpool ada menang gak…paling utama…singkirkan owner skrang nie…then beli new player..dan tgk mcam mana hasilnya…

  4. Matjoe says:

    >you'll never walk alone. manage pon hampeh. owner cam haremm gak

  5. BeaN MorENo says:

    >honey – uiks!haha

  6. BeaN MorENo says:

    >wan gerrard – sttle hutang team kuat

  7. BeaN MorENo says:

    >YNWA – bro yang penting EPL tu

  8. BeaN MorENo says:

    >mat joe – dapat owner baru pasti meletup!

  9. Liza says:

    >samalah, liza pun harap this will improve performance, dah lama dah setia with liverpool

  10. BeaN MorENo says:

    >liza – wah…good2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s