>KENAPA PARENTS SURUH ANAK JADI ARTIS | ISU

>


KENAPA PARENTS SURUH ANAK JADI ARTIS | ISU

Salam dan selamat tengahari.Saya sekarang ada kat Seri Petaling untuk send barang-barang ke unit transport.Hari ni saya belajar 2 benda baru dalam kehidupan iaitu cara bawa van (first time beb!) dan jalan untuk pergi ke Seri Petaling.Sesat hampir sejam padahal tak jauhpun.hak3…

Oklah hari ni nak bikin isu pasal celebriti.Bagi kita artis ni memang kehidupan diorang lain dari orang awam macam kita (patut artis kena buat kad pengenalan berlainan sebagai contoh macam polis & tentera).Kalau kita perasan sekarang ni dah banyak orang nak jadi artis.Buktinya banyak program realiti TV (kecuali imam muda).Saya tertarik dengan artikel kat blog Flamingo.Kebanyakan parents ok je bila anak diorang nak jadi artis.So hari ni kita tengok kenapa parents suruh anak jadi artis :

1) GAJI ARTIS BESAR

Kalau kita tengok kan artis sekarang memang kaya-kaya beb!Ada yang pakai Ferari Merah,ada yang pakai Lambo paling cikaipun Exora (ada ke?).Gaya hidup artispun dah ala-ala menteri yang makan rasuah dan berbeza dengan orang yang kerja engineer yang pergi balajar sampai ke Jepun dan berhutang PTPTN sampai puluhan ribu.So bila anak dia jadi artis maka diorang tak payah fikir pasal hutang belajar ataupun anak dia cukup makan ke tak.

2) GLAMOUR

Siapa yang tak kenal Fasha Sandha dan ada ke orang yang tak kenal Siti Nurhaliza?Rasanya takde siapa kat Malaysia yang tak kenal diorang.Tapi kalau ditanya kenal tak Imam Negara?Mesti ramai yang tak tau betul tak?jadi artis memang akan membuatkan diri seseorang tu melainkan dia artis yang memang 4 tahun sekali dapat job.So bila anak dah popular mestilah family dapat tempias even tak besar kecil pasti ada.Tak percaya tengok masa kes Mawi dengan Ina Naiem tetiba pulak Ina boleh jadi popular sampai jadi penyanyi.haha…

3) CARA MUDAH UNTUK JADI KAYA

Yang ni memang korang pun perasan.Yelah jadi artis bukannya selalu dapat job.Terutamanya kalau ada rekod kotor or kontroversi yang memang teruk.kalau dapat pun belakon jadi mangsa rogol (sendiri faham dah la).So bila dah tak laku maka satu je cara untuk hidup senang iaitu pakai seksi.Bila dah pakai seksi maka ramai dato’- dato’ cari untuk dibuat bini ‘lebih-lebih’.Kalau bukan dato’ pun orang kaya ataupun anak tokey-tokey.So dah tak kira bujang je,duda ke paling best kalau dapat laki orang pergh…wallah!Janji fulus banyak then ada heli.hak3…Bila anak dah kaya maka mak bapakpun rileks je.hak3…

Ini adalah pandangan saya sendiri kalau ada yang terasa saya mintak maaflah dan itu bermakna pandangan saya adalah betul dan realtiti.So kalau tak betul sila baca dan jangan melenting.

p/s :
* Apa pendapat korang tentang dunia artis?
* Harus diingat tak semua artis hidup dalam kehidupan kaya!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Artis, Celebrity, Isu. Bookmark the permalink.

13 Responses to >KENAPA PARENTS SURUH ANAK JADI ARTIS | ISU

  1. >susah hidup kalau bagi galakkan dekat anak jadi artis. iskkk…

  2. - zuriey - says:

    >semua tue sementara je.. time glemer masyuklah..bila dah down, habuk takde

  3. Cik Dya says:

    >tu laa pasal, tak belajar tinggi pun tak pe..ilmu tak penting dah sekarang.yang penting duit duit,glamer pun bagus gak tu.budak2 sekolah skarang suka sangat masuk pertandingan nyanyian,berlakon…berteater..tapi bab2 academic tak ok.kalau balance takpe laa jugak.

  4. suzzsuzie says:

    >jd artis ni tak semua hidup senang….

  5. Che Armster says:

    >ni apa yang aku tau dari member aku yang keje dalam industri – sekarang ni terlampau banyak orang nak jadi aretis (pelakon) sampai yang baru naik ni disebabkan kemaruk nakkan job sanggup merosakkan payment.Gaji pelakon kat Malaysia ni still rate sama macam tahun 80-90an dulu thanks to diorang ni la. Cuma disebabkan glamour lebih tu yang nampak cam gempak

  6. toyolkiut says:

    >skrg ni rmai yg dah gila kan..gila glemer..gila harta..tp xramai yg gila nk blaja..xtau ngaji mak pak tak nangis pun..tp bila anak gagal ujibakat, prtandingn bakat2 ni..mak pak smpai meraung la pula..

  7. wadah says:

    >mmg betol pon,jd artis cepat gile kaya. cthnya juara AF8, syahir, pakai fair lady tuuu…(tp dah xciden)..tu sbb mak bapak suh anak jd artis je,cpt kayooo….

  8. BeaN MorENo says:

    >mai – hehe nak buat macam mana

  9. BeaN MorENo says:

    >zuriey – ya saya setuju

  10. BeaN MorENo says:

    >cik dya – ilmu kurang oenting dibandingkan dengan duit

  11. BeaN MorENo says:

    >suzzsuzie – ye betul3

  12. BeaN MorENo says:

    >armster – siapa kawan ko dalam industri?apasal aku tak kenal?

  13. BeaN MorENo says:

    >toyol kiut – kena buat satu hospital, gila…hak3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s