>FRAUD CLICK | NUFFNANG

>

FRAUD CLICK | NUFFNANG

Hye selamat malam ye semua.Saya amat bosan dan dah takde isu so nak bawak naik isu farud click.Rasanya kebanyakan blogger dah tau apa itu Fraud Click.Saya nak tulis isu ni bukan sebab nak tunjuk saya ni otai blog ataupun saya ni teramatlah bagus dalam berblog ni just reminder je.Sebab bagi saya semua orang ada buat salah.Tak semestinya blog kita rank alexa best kita dah kira paling best dalam blog sphere nie.

We take a break from our regular programming to bring you a community service message about something that is rather worrying to us lately.As you might already know, there are 2 types of Nuffnang campaigns that bloggers may earn from: Metered Cost per Impression (mCPM) Campaigns, which pay according to the number of blog visitors who view the ads running on blogs; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.We’ve noticed that certain groups have been engaging in click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog’s owner. We understand that some of you may just be anxious about earning some side income from displaying the banner ads, but do note that this is in fact a violation of our Terms & Conditions under Section 6.

nak lebih baca kat sini 

Komen Bean Moreno :

* Actually warning ni dah beratus kali dah siap dulu hantar email tapi masalah still tak leh settle.Yelah memang susah nak control ada berapa puluh ribu blogger kan.

* Yang penting dalam blogging ni ialah kita kena tau rules & law dalam blogging so sebelum kena apa-apa baik dok kat jalan betul.Bak kata orang buat baik berpada-pada buat jahat biarlah pandai cover.Ooops.

Fraud click tak menguntungkan pun.Macam mana saya tau?Sebab dulu saya pernah ada plan nak buat team fraud click (ni citer dulu lah).

* Korang tau tak kebanyakan click tak dikira sebab korang just click tapi loading tak habis.So sia-sia saja….

Cukup lah kot khidmat pesanan masyarakat dari suterablogger.Korang pandai makan pandai lah simpan (sendiri faham sudah!)

p/s :

* Kalau kita blogging hanya untuk duit maka blog kita akan hancur!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Buat Duit Dengan Nuffnang, Fraud Click. Bookmark the permalink.

3 Responses to >FRAUD CLICK | NUFFNANG

  1. fitri says:

    >senang ban je la fraud clickers ni..sebab die dah ganggu periuk nasi org lain…

  2. Liza says:

    >tak serik2 ke they all nie, dah byk kali warning still nak buat lagik

  3. black_mel says:

    >mybe ader blogger2 baru x perasan dan mybe ader yang dengar info yang salah dr blogger2 otai..who knows..tp nuff dh kluar info comunity aka nasihat secara lembut ni harap2 faham la lps ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s