>RESIDENT EVIL – AFTER LIFE | MOVIE REVIEW4

>RESIDENT EVIL – AFTER LIFE | MOVIE REVIEW

Actually dah lama nak update pasal cerita ni.Saya pergi tengok movie ni dengan cousin-cousin saya raya ke-3.Benda ni jadi disebabkan kebosanan tahap melampau dihari raya.Poster kat atas ni dah menunjukkan betapa cerita ni penuh dengan ction dan stunt.Apa lagi kalau bukan Resident Evil – Afterlife.
Sinopsis :
Cerita ni berkisar pasal satu kumpulan yang menyelidik pasal satu virus dan virus ni tersebar dan menyebabkan kebanyakan manusia bertukar menjadi zombi.Zombi-zombi ni sangat merbahaya dan boleh membuatkan virus tu merebak.Jadi si Alice (Milla Jovovich) ni ada mission untuk cari dan selamatkan manusia yang masih belum infected dan juga cari kawan-kawan team dia yang dulu sampai dia terjumpa satu team yang tersekat penjara lama dan menunggu bantuan dari Arcadia.Adakah diorang berjaya keluar dari penjara tersebut?
Komen Bean Moreno :
* Cerita ni adalah sequel dari yang lepas.So sebagai preparation korang kena khatamkan Resident Evil sebelum ni.
* Kalau korang nak tengok cerita yang memang banyak aksi,inilah cerita yang best selain dari SALT.
* Hantu-hantu dia tak susah sangat nak bunuh pakai duit syilingpun boleh mati.
* Lepas tengok cerita ni kita akan dapat satu perasaan baru iaitu Kerjasama sebagai satu team itu penting untuk terus hidup termasuk ketika membuat kuih raya.
* Effek dalam cerita ni memang best walaupun tak pakai spec warna-warna (3D).
* Cerita ni adalah 100 kali ganda lebih best dari TEKKEN.
p/s :

* Dah banyak dah filem yang diadaptasikan dari game.Saya terasa acam nak beli CD King Of Fighter.
* Semalam saya ada beli 3 DVD baru.Malam ni nak layan kat umah.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Movies, Resident Evil Afterlife, Wayang. Bookmark the permalink.

2 Responses to >RESIDENT EVIL – AFTER LIFE | MOVIE REVIEW4

  1. chentaMAYA says:

    >oh! zombi gak! nak tgk. tp lom bkesempatan~

  2. Gen Fujita says:

    >cerita KOF yang baru tu? Oh jangannnnn, 100 kali lagi sux dari Tekken, he he he… terpulang ye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s