>MACAM MANA NAK TENGOK DAN DELETE KOMEN SPAM | TUTORIAL

>

MACAM MANA NAK TENGOK DAN DELETE KOMEN SPAM | TUTORIAL
Selamat petang,fuh letih berjalan kat Low Yatt.Berjuta orang shopping barang komputer.Hari nicuti 1Malaysia dan sempena cuti saya takkan tulis benda yang berat-berat.Entri simplepun cukup untuk korang baca sebab kalau saya publish tips hari memang tak ramai orang akan baca.
Korang pernah tak dapat komen yang memang tak related dengan entri korang.Ni tak termasuk entry annon yang ganas-ganas kondem blog korang sebab dia tak suka.Maksud saya komen yang tak related ialah komen yang tah apa-apa ntah.Benda ni akan jadi bila alexa korang >1 juta.Bila alexa korang stabil dan masuk alam ratus-ratus ribu maka spammer akan masuk blog korang dan jadikan entri-entri korang sebagai tempat diorang letak iklan diorang yang bodoh tu.hak3…
Sebelum saya teruskan saya nak jelaskan yang ni adalah untuk pengguna platform Blogspot bukan wordpress,drupal ataupun Typad.Kalau dulu memang rimas beb asyik-asyik ada je yang iklan bukan-bukan masuk kat dalam blog ni.Sekarang korang tak perlu risau sebab blogspot dah ada function yang mana SPAM akan ditapis.Komen yang tak masuk akal korang boleh delete.Macam Mana?Simple je :
Cara-cara nak delete SPAM (comment):

Login -> Comment -> SPAM

Actually tab comment ni kalau tak silap baru.Dullu takde beb.So sekarang jangan risau pasal SPAMMER sebab bila diorang takkan boleh lepas lagi.Korang boleh delete ikut suka korang.

p/s :

* Sekarang blogspot dah lebih kurang macam wordpress dah function dia.
* Tunggu gaji mungkin akan teruskan niat murni dengan menukar hosting.hoho

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogspot, Macam Mana nak delete SPAM Comment kat Blogspot, SPAM, Tutorials. Bookmark the permalink.

2 Responses to >MACAM MANA NAK TENGOK DAN DELETE KOMEN SPAM | TUTORIAL

  1. Che Armster says:

    >oo baru ade eh? tak pernah perasan pun..

  2. >ooo… tq very much..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s