>CONTEST | KATAKILA | AKU MALU

>


CONTEST | KATAKILA | AKU MALU

Selamat raya ke-3 dan saya kebosanan serta lapar kat rumah ni.Jap lagi agak-agak muka ni dah tebal mungkin saya akan ketuk rumah berhampiran untuk buat-buat beraya walaupun sebelum ni diorang tegur saya buat-buat gaya artis.hak3…Tadi gi usya kain untuk buat baju tapi kilang tu still tutup so sorry kepada Melz sebab tak dapat nak berjalan-jalan.

Actually entri ni saya nak buat sebelum raya tapi ntah kenapa asyik taip je penghujung dia mesti ctrl+A+ del.Kali ni saya nekad untuk hantar entri ni kat contest KataKila tak kisahlah menang or kalah.Janji masuk.Entri ni untuk contest Aku Malu (dah macam lagu Spoon dah) Kata Kila.Pernah tengok gambar ni ? :



Saya buat entri ni bukan nak malukan diri sendiri ye tapi just nak share pengalaman yang dah terjadi so korang tak jadi macam tu.Saya ada cerita nak share dengan korang semua.




1) SCENARIO 1 – CERITA DALAM AYAM PENYET SUNWAY


Cerita ni agak baru dalam tahun ni.Masa ni saya ngan seorang member nak pergi MTV Worldstage.Disebabkan dah lambat so kitorang ingat nak makan Subway tapi masa tu Subway roti habis.Maka sampailah kami kat Restoran Ayam Penyet.Macam yang korang tau lahkan Ayat Penyet cara order dia agak lain.Dia bagi kita pensil & kertas order so pandai-pandai lah kita order.Maka dialog ni muncul :


Bean Moreno : Jie nak makan apa ?
Kawan A : Ko order je nasi kosong dua dengan Ayam Penyet.
Bean Moreno : Ok set!


Saya dah tulis nasi kosong dua.Tiba-tiba menu sampai…


Kawan A : Bean ko order set jelah senang…
Bean Moreno : Ok je (padahal tak ubah order…tak perasan)
Waiter : Bang dah siap order ke?
Bean Moreno : Dah..nah kertas order…Bang order cepat ke lambat!kitorang nak cepat ni…
Waiter : Kat sini cepat bang…memang laju…


Tak sampai 3 minit lepas waiter tu ambil kertas order nasi putih sampai.Kitorang memang dah fikir service laju gila.Baru nak buat review dalam blog.Tapi lepas 15 minit apa yang kitorang dapat just nasi putih je.So kitorang panggil waiter balik.


Bean Moreno : Bang nasi putih dah sampai mana set lauk ngan air?
Waiter : Ok jap saya check…Bang apasal order 2 nasi putih je…
Bean Moreno : Ye ke?Tadi order set ayam penyet…(padahal baru teringat then nak cover)
Waiter : tak lah kat order abang just letak 2 nasi putih je…
Bean Moreno : uiks ye ke?kalau macam tu biar saya tambah la (muka dah malu gila)…


Jadi pengembaraan Ayam Penyet berakhir dengan kami berjaya dapat makan set Ayam Penyet.Hak3…Amacam cukup malu tak?AKU MALU!!!


Kesimpulan : 
* Lain kali nak makan tempat yang class sila bawa kawan yang mahir.
* Jangan terlalu over confident dengan apa yang kita buat sebab nanti padah menanti!


Bab nak tag orang ni agak susah sikitlah tapi saya cuba terpulang pada diorang nak hantar ke tak ye…


* Aini
* Syafiq
* Cikhel


So tugasan settle…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Aku Malu, Contest, Kata Kila. Bookmark the permalink.

14 Responses to >CONTEST | KATAKILA | AKU MALU

  1. babyhel says:

    >padan muke!hahaha

  2. babyhel says:

    >rilek la bro…harap2 ko menang contest…haha…

  3. BeaN MorENo says:

    >babyhel – rilek2…mana boleh!hahaha

  4. babyhel says:

    >macam tak biase…………eleh!!!

  5. BeaN MorENo says:

    >babyhel – memang tak biasa…Jue Aziz

  6. kata kila says:

    >thanks joining bro!hhahahaha..malu okay.bagus cara kaver malu tu!

  7. BeaN MorENo says:

    >babyhel – dah pandai…

  8. BeaN MorENo says:

    >katakila – haha..terpaksa cover…

  9. Encik Tikus says:

    >hahaha. gudluck bro. dapat duit 50-50 ek ? kehkehkeh ;P

  10. cik helena says:

    >ape nih!tanak lah buat!hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s