>APA MASALAH PADERI JONES NI?

>


ISU : APA MASALAH PADERI TERRY JONES NI?

Salam akhir Ramadhan kepaa semua readers & blogger.Ingat nak buat satu vlog raya tapi tak jadi sebab Bean Moreno seorang yang pemalu ye.hak3…Anyway thanks to Fazreen sebab mention nama saya dalam vlog raya dia.Yang tak boleh blah Blogger Nuffnang dia panggil saya hak3…Saya just penulis bebas yang tau sebat hasil Nuffnang itu baru betul.hoho…Templates dah tukar pastu saya dah add facebook share dan juga facebook like.So kalau korang berminat dengan entri saya sila pilih salah satu ye tapi kalau berminat dengan anak jiran sila tanya mak bapak dia dulu sebab tiada butang like.


Sekarang semua orang tengah sibuk-sibuk buat persiapan raya.Yelah esok raya takkan nak kemas rumah lusa pulak.Saya nipun baru lepas kemas rumah lepas ni nak basuh baju pulak.Sedar tak sedar esok setan dah tak kena rantai maka banyaklah pula kemungkaran yang akan terjadi.Dalam kita sibuk-sibuk beraya jangan lupa yang ada sesuatu bakal berlaku pada 11 September ye.Kalau korang ingat 11 September adalah hari di mana WTC hancur dilanggar ‘belon’.Orang kata Osama Laden buat tapi bagi saya bukan dia tapi mungkin golongan ‘eye seing’ yang buat.



Selain tu 11 Spetember jugak seorang paderi dari gereja di Florida akan buat satu festival membekar al-Quran.Paderi tu bernama Terry Jones.Dia mendakwa bahawa al-Quran adalah ‘jahat’ kerana menyokong sesuatu berbeza dengan Bible dan menghasut radikal dan keganasan di kalangan Islam.Ni sedikit keratan akhbar pasal benda ni :








GAINESVILLE, Florida 8 Sept. – Paderi sebuah gereja kecil yang menyokong falsafah anti-Islam menyatakan dia masih berdoa ‘untuk mendapatkan ilham’ sama ada akan meneruskan rancangannya untuk membakar al-Quran pada 11 September ini, yang ditentang oleh pemimpin agama dan beberapa pihak lain.Paderi Terry Jones berkata, dia menerima lebih 100 ancaman bunuh dan mula membawa pistol tetapi dia tetap tidak menarik balik rancangannya untuk membakar kitab suci umat Islam itu.Menurut paderi berusia 58 tahun itu, ancaman bunuh ke atasnya bermula sejurus dia mengumumkan akan mengadakan ‘Hari Membakar al-Quran Antarabangsa’ Julai lalu.

 berita lanjut baca Berita Harian Online
Komen Bean Moreno :
*Sepatutnya dia sebagai ketua agam berfikir cara untuk dapatkan keharmonian bukan jadikan isu macam ni
* Kenapa 11 September dijadikan isu padahal benda tu dah lama lepas.
* Kenapa Amerika boleh rileks je bila isu macam ni timbul dan mungkin meluluskannya tapi kat Palestin dia jadi lembik.Come on lah Amerika superhero banyak tapi negara ikut telunjuk Israel.
p/s :
* Kita dok sibuk buat konspirasi Freemason tapi benda yang bakal jadi ni kita tak amik port.
* Adakah ni satu petanda yang dunia dah sampai ke penghujungnya.
* Apa perasaan korang lepas baca artikel ni?



About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Freemason, Illuminati, Islam dihina, Islamic, Paderi Terry Jones. Bookmark the permalink.

4 Responses to >APA MASALAH PADERI JONES NI?

  1. MK Kimi says:

    >petanda akhir zaman yg semakin byk. Dia nak bg warn kat muslim. tapi dia telah tunjukkan siapakah terrorist sebenarnya…He is real demon mind terrorist.dh tgk vid temuramah dia kt utube? tgagap2 nk jwb. apa kaitan muslim dgn konspirasi europe? nonsense lh dia ni!

  2. BeaN MorENo says:

    >MK Kimi – dia just paderi kecil je…Kalau dia hebat duia dah jadi Pope..hak3

  3. Hafidznasir says:

    >Saje nk cetuskan kontroversi,tpi yg pasti msti ada konspirasi dsbalik ini semua. White House just bagi tekanan je tpi knp xbertindak demi kemaslahatan sejagat?macam2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s