>MINI GATH RAMADHAN | BLOGGER DITANGKAP BELI MERCUN

>


MINI GATH RAMADHAN : BLOGGER DITANGKAP BELI MERCUN

Salam dan selamat berpuasa guys.Percaya tak yang Allah takkan bagi hamba dia susah.Bagi orang yang tak percaya tuhan memang taklahkan.Tapi korang nak tau something tak?Sebenarnya kalau nak diikutkan saya dalam beg duit dah tinggal nyawa-nyawa ikan je dan nak balik Batu Pahatpun tak lepas.Tiba-tiba tadi HR panggil cakap gaji yang dipotong masa saya kat ward tu akan dimasukkan.Tu satu lagi satu tetiba pulak boleh mintak advance gaji.wah!Selamat perjalanan raya Bean Moreno.

Sekarang ni hot pasal freemasonary.Kalau korang nak kata Lady Gaga tu pembawa Fremasonary saya percaya tapi ni sampaikan makanan rayapun korang buat research & kaitkan dengan freemason itu dah melampaulah.Kenapa korang tak cakap kuih samosa tu bentuk 3 segi.Kenapa korang tak kaji seluar dalam Renoma tu segi tiga ada kaitan dengan freemason?Hah karut semua!Bila dah takde kerja manusia akan jadi ciptaan tuhan yang langsung tak berakal.

Oklah kang teremo pulak dengan corak pemikiran konservatif rakyat Malaysia yang terlalu sensitif.Macam yang korang tau last week kitorang buat makan-makan iaitu Mini Gath Ramadhan.Lepas makan kitorang gi jalan-jalan kat Kajang Walk Jalan Reko.

blogger tanpa arah

bila ada yang kata ariffshah hensem

Oklah kita teruskan pada tajuk.Korang mesti nak tau siapa yang kena tangkap beli mercunkan.Fuh memang kerja gila beb.Dengan selamba je dia pergi beli mercun.Nak tau siapa?

mungkinkah ini pengganti Mussolini di Moscow?

Actually dia kena ‘tangkap gambar’ je masa beli mercun.Ntah apa agenda dia beli bunga api ngan mercun pun kita tak tau.Mungkin nak bawak balik Moscow dan letak mercun thunderclap kat sayap kapal terbang masa tengah training kot.hak3…Sorry ar ariffshah gua main2 je…

p/s :
* Lantak koranglah nak kata ketupat tu Freemason ke apa janji saya nak jugak makan.
* Ada ke patut lemang disamakan dengan organ christian.Mana letaknya akalmu wahai manusia.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bloggers, Event Coverage, Freemason, Kajang Walk, Lady Gaga, Mini Gathering. Bookmark the permalink.

32 Responses to >MINI GATH RAMADHAN | BLOGGER DITANGKAP BELI MERCUN

  1. Bb Hussain says:

    >uiks.ada ke yg kata ketupat n lemang..pelik2..Selamat Hari Raya Bean..Maaf zahir batin..Maaf andai ada tersilap komen😉

  2. ProfHariz says:

    >sangat menarik kot..agak suspend beb! heheheNew Entry ProfHariz Awas! Kepada Pengguna Facebook.. Must Read!

  3. Wan Gerrard says:

    >Hmm suspend kejap membaca, ingat kan kena tangkap dek polis =P

  4. bardboo says:

    >yg pasal ketupa n lemang tu mg lawak..aduyai, sabar jela..huhu..

  5. Hizami Rahim says:

    >hehe.:)bunga api & mercun sinonim dgn hari raya.tapi hati2.:)

  6. BeaN MorENo says:

    >BB Hussain – pemikiran kolot zaman jahiliah kembali

  7. BeaN MorENo says:

    >ProfHariz – haha…ye ke?

  8. BeaN MorENo says:

    >Wan Gerrard – haha..tapi ariffshah kalau kena tangkap polis malam tu jugak boleh keluar…haha

  9. BeaN MorENo says:

    >bardboo – haha…nak jadi pengkaji konon

  10. BeaN MorENo says:

    >hizami – ye ke?kenapa?ada cerita illuminati jugak ke?

  11. black_mel says:

    >haha…igt btul arifshah kena tangkap…hehe…

  12. BeaN MorENo says:

    >black_mel – hahaha…

  13. yanmie says:

    >ehehe suspen je baca🙂 ingatkan betul2 td

  14. eykameow says:

    >hoi hoi.,ariff potong rmbut ke? eh melz pun ada….awwww~bla la bean dh lupe mmber… mini gath x ajak😦

  15. BeaN MorENo says:

    >yanmie – akhirnya yanmie datang masuk blog cap ayam ni….hak3

  16. BeaN MorENo says:

    >eyka – aku dah bubuh kat blog dah wahai yayang eyka (gaya mas tejo)…ko tak sudi baca blog aku…

  17. Ariff Shah says:

    >hahahahaha.. macam mana aku boleh tak perasan gambar kena amik.nice one!

  18. joegrimjow says:

    >ehyg pakai penutup mulut yang tak tutup tu sape bro?ko ke?wahh, macam pernah nampak je dlu

  19. Yiedpozi says:

    >buat suspen jerk….

  20. Aizat Shafiq says:

    >fulamak bean…ni mesti nak bawak perang kat Russia ni…hehehehe…Kebenaran di Sebalik Iklan TV3

  21. BeaN MorENo says:

    >ariff shah – ko dah khayal bro…

  22. BeaN MorENo says:

    >joe – itu trend kamen rider yang aku buat…bila ko nampak aku

  23. BeaN MorENo says:

    >yiedpozi – hak3..ye ke?

  24. BeaN MorENo says:

    >aizat – bukan aku yang beli ariffshah yang beli…

  25. Anak Perak says:

    >awat aku x jumpa kedai mercun ni

  26. BeaN MorENo says:

    >En Tikus – memang best!

  27. BeaN MorENo says:

    >anak perak – ada dua beb

  28. >ade mercun lagi tak? bak sini sikit. hehehehe.. xDselamat hari raya. main mercun jangan putus tangan sudah. ^^

  29. BeaN MorENo says:

    >mai – pesanan tu kahs untuk ariffshah eyh?haha

  30. zikeryhassan says:

    >bile ni bro. last week tiap malam singgah situ tapi tak terserempak pon.

  31. BeaN MorENo says:

    >zikery – hari sabtu…kitorang singgah situ kejap je sebab nak cari seluar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s