>IKLAN RAYA PALING KREATIF 2010

>


VIDEO : IKLAN RAYA PALING KREATIF 2010

Selamat petang guys,puasa tak?Harap2 takde yang tuang puasa lah ye.Mesti pelik apasal Bean Moreno rajin terlebih pulak hari ni kan.Apasal tetiba update laju je kan.Ok simple je jawapannya ialah sebab saya bosan dan sebelum saya design template lain saya nak up satu entri.Alah entri simple-simple je.Korang tak perlu berfikir sampai gugur rambut untuk baca entri ni.Sebelum ni saya ada up entri pasal Iklan Raya Yang Kontroversi untuk 2010 kan dan untuk pengetahuan korang iklan tu dah ditarik balik.Kali ni saya nak share satu iklan yang kalau tanya saya,saya akan cakap iklan kreatif.Iklan apa?Jawapannya iklan dari Petronas.Jom layan :

Iklan bertajuk Maznah – AIDIFITRI PETRONAS 2010
Simple je kan iklan ni.Tak berat sangatpun dan memang menghiburkan.Macam yang kita tau Petronas kalau bikin iklan memang kreatif dan lawak.So ni lah iklan terbaru Petronas.
Komen Bean Moreno :
* Iklan ni memang kena dengan konsep perayaan Hari Raya Aidilfitri so tak usik isu-isu sensitif.* Kalau korang ada masalah dengan pasangan masa nak balik kampung inilah jalan  penyelesaian yang sememangnya bagus.hak3…* Memang tak dinafikan semua iklan-iklan Petronas memang best,So advertiser lain kalau nak bikin iklan sila jangan ada rasa nak untung je.Yang penting nilai-nilai murni dalm iklan.
p/s :
* Nasib baik kampung saya ngan aiensepet dekat je.So tiada masalah.* Tuhan berikan akal sila guna jangan fikir nak bodek untuk dapat untung je.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Hari Raya Aidilfitri, Iklan, Iklan Petronas, Iklan Raya Kreatif. Bookmark the permalink.

16 Responses to >IKLAN RAYA PALING KREATIF 2010

  1. zikeryhassan says:

    >iklan ni memang kelakar. tp penuh mesej.entri terbaru : Pengalaman Berasaskan Sekolah Fasa II

  2. BeaN MorENo says:

    >zikeryhassan – yups…itu tak boleh dinafikan

  3. Jieda says:

    >1st time tengok iklan ni tersenyum-senyum saya dibuatnya.iklan yang best.

  4. BeaN MorENo says:

    >jieda – tulah memang satu iklan kegembiraan

  5. Sharinginfoz says:

    >not bad iklan ni, apa-apa pun kena give and takeHampir Catat 2,000 UV

  6. Hizami Rahim says:

    >yep.iklan ni layan.lagi2 watak mus ramlee tuh.dah terbayang p ramlee.:D

  7. BeaN MorENo says:

    >sharinginfo – haah give & take itu perlu

  8. BeaN MorENo says:

    >hizami – haah..memang layan yang penting ada nilai2

  9. Encik Tikus says:

    >macam cerita dolu2. terasa feel p.ramlee tengok iklan nie.

  10. BeaN MorENo says:

    >Encik Tikus – feel p ramlee takpe dari feel christmas

  11. Liza says:

    >mmg klakar iklan tu, suka

  12. penaberkala says:

    >p ramlee moden jadi pelakonsebijik muka samanice one la iklan buat ala klasikpart last xleh bla, 2 lori park depan rumah,haha

  13. BeaN MorENo says:

    >liza – haha…sweet kan iklan ni

  14. BeaN MorENo says:

    >pena berkala – solution untuk pasangan yang setiap tahun bergaudh

  15. >selamat kampung dekat… dah 5 tahun kot kami gilir2 raya he…23xtp sampai la nie xkahwin2 lagi niecam mane nieRegard,BroFramestone Blog@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

  16. BeaN MorENo says:

    >Bro framestone – itu nama dia latihan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s