>APA IKLAN RAYA YANG KONTROVERSI

>


VIDEO : APA IKLAN RAYA YANG KONTROVERSI

Salam dan selamat tengahari readers Suterablogger.Sorry lambat sikit update sebab saya terbangun lambat akibat layan Geng Surau Marathon lepas subuh tadi.Pernah layan tak?Ingatkan nak update pasal mini gath semalam tapi rasanya bro Syahirul belum bangun lagi rasanya.So kena tunggu mamat tu bangun baru dapat ambil gambar. 

Let’s straight to the point,sebenarnya ada satu iklan raya yang sekarang tengah hot dan kontroversi sekarang.Tau tak iklan raya apa yang kontroversi sangat tu?Ok jom layan :


Iklan raya TV3
Komen Bean Moreno :
* Kalau dah kata iklan raya buat jelah iklan raya tak payahlah nak masukkan unsur-unsur perayaan lain sebab ni bukan musim kongsi raya.* Benda ni jadi bila kita masih tak faham apa itu konsep 1 Malaysia.Semua benda nak dicampur aduk.Agak-agaklah.*Benda akan jadi teruk bila 2 benda terjadi iaitu otak terlalu kreatif ataupun kekeringan idea.
p/s :
* Apa yang korang rasa bila tengok cerita ni?Adakah orang yang buat iklan ni kreatif sangat ataupun kekeringngan idea?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in 1Malaysia, comercial, Iklan, Iklan Hari Raya Kontroversi, Iklan TV3. Bookmark the permalink.

36 Responses to >APA IKLAN RAYA YANG KONTROVERSI

  1. Bb Hussain says:

    >mmg tgh hot la iklan ni..kreatif yg salah tempat diorang ni..sehingga tak tahu mana yg sesuai n mana yg tidak..or maybe ada hidden agenda..who knows😉

  2. joegrimjow says:

    >xpaham agama camni lah jadinya

  3. BeaN MorENo says:

    >BB Hussain – mungkinlah tapi TV3 Melayu punya comp kenapa akal pendek sangat..pastu takkan tak sunting video…

  4. BeaN MorENo says:

    >joe – aku tunggu ko semalam…hak3..tulah ni kes tak pergi darjah khas la ni

  5. BeaN MorENo says:

    >anastasia – hm…ntahlah…

  6. Sharinginfoz says:

    >memang iklan ni sangat kontroversi kan

  7. >errr.. iklan ni mmg mula2 tgk tak paham.tak rasa mcm iklan raya langsung

  8. Che Armster says:

    >al-bangang!! tu je komen aku.budak2 kem salam btw

  9. DaHLia says:

    >tukang buat ni jahil…tukang luluskan kurang peka…esok akan dihantar bantahan ke Media Prima..info dr Group kat FB

  10. black_mel says:

    >entah la bean…malas aku nak cakap pasal iklan tu..tp mmg ada xkena..next time diorg bt krismas mkn ketupat kot..

  11. Hizami Rahim says:

    >tahu takpe.pelik iklan die.:)

  12. BeaN MorENo says:

    >sharinginfo – haah…saya tgk sekali dah nampak kemengarutan iklan ni

  13. BeaN MorENo says:

    >shafik – dah la mood raya semakin menipis iklan yang muncul lagi buat mood ilang

  14. BeaN MorENo says:

    >che armster – haha marah betul…hm,wsalam…best lepak?

  15. BeaN MorENo says:

    >dahlia – hehe…saya jadi pelik senpai macam mana boleh lepas

  16. BeaN MorENo says:

    >Black_mel – itu lawak bro…aku rasapun macam tulah

  17. BeaN MorENo says:

    >hizami – mana lagi pelik,iklan cadbury ke iklan ni

  18. akuzle says:

    >neh maybe dier nk gabungkan konsep 1malaysia… kenerlaaa berpada2 kot yer nk bodek pon… x semer mender boleh di'pluraliti'kan… hope this time tv3 learn their lesson….tp td kt fb, kata iklan neh dh ditarik blk…

  19. >knp jd mcm ni? sbb manusia2 ni tolak agama ke tepi..nak kata kreatif..xde la kreatif mana pun..

  20. phreak_id says:

    >Relaks la.. maybe dia nak cool off kes kes racism sejak dua menjak ni.. kes namewee la + kes guru tu + kes bdak perempuan yang kutuk allah tu.. maybe la.. maybe.. aku pun tak setuju sangat ngan iklan tu.. boleh pesongkan budak-budak tu.. ^_^

  21. BeaN MorENo says:

    >akuzle – haah…betul juga,tapi beragaklah sikit nak 1 malaysia pun

  22. BeaN MorENo says:

    >mohd firdaus – saya setuju dengan pendaat anda…setuju sgt

  23. BeaN MorENo says:

    >phreak_id – aku tak fikir macam tu bro…kalau ye pun nak cover isu namewee ke racism ke…kita kene fikir jugak benda bersesuaian

  24. mancai says:

    >salam singgah, ini bukan iklan raya.. ini dah jadi iklan krismas ni…

  25. abah_izz says:

    >dulu pun kongsi raya..tapi cara/ adat ikut masing2 lah…tkyah nk tukar-tukar….mesej yg tk kesampaian

  26. >macam tak ada kene mengena dengan raya kita jep. hurm….

  27. Cik Cinta says:

    >isu da selesai da sekarang.. heheh :)peace no war.. give forgiveness to them.. Entri Updated SAMPAIKAN PERKARA-PERKARA YANG BAIK

  28. BeaN MorENo says:

    >mancai – hehe tapi takpe benda dah settle

  29. BeaN MorENo says:

    >abah_iz – hehe rosak 1Malaysia

  30. BeaN MorENo says:

    >mai – ntah mungkin nak gabungkan or nak publisiti kot…tapi dah settle

  31. BeaN MorENo says:

    >cik cinta – yups settle sudah..hak3

  32. >besela..nk bodek..semua benda nk 1 malaysia

  33. BeaN MorENo says:

    >pencaci alim – haha…mungkin jugak

  34. hamzah ian says:

    >hahaha,,, mcm krismas pun ade bro

  35. BeaN MorENo says:

    >hamzah – bukan macam…memang diorang menggambarkan christmas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s