>NAMEWEE – POPULARITY ATAU PERJUANGAN

>

ISU : NAMEWEE – POPULARITY ATAU PERJUANGAN

Salam 1Malaysia semua.Kenal tak mamat kat gambar atas ni?Dia ni dah cukup famous sekarang ni betul tak?Mana-mana pergipun memang orang kenal beb.Dalam sekelip mata dia dah boleh jadi famous mengalahkan Ifa Raziah (apa kene mengena?).Kalau nak ikutkan popularity dalam Google Trend dia boleh jadi keyword or hot search ataupun treding dan boleh mengalahkan James Lee.Yang still terpinga-pinga siapa mamat ni biar aya bagitau ye.Nama dia Namewee.

Siapa dia ni?Dia bukan menteri di jabatan perdana menteri tapi dia ada keberanian yang mana membolehkan dia masuk ke parlimen jadi wakil rakyat.Memang kalau dia pergi Indonesia sekarang memang dia boleh buat business Demonstrasi Benci Malaysia.Hak3…Ramai yang membenci dia sekarang sebab perbuatan dia.Kali pertama saya kenal dia melalui video Negarakuku.Yang paling latest ialah Video Nah!.Nak tengok?Just klik je link tu.

Sempoi je sebenarnya kalau nak tanya pendapat saya apa yang ada pada Namewee hanyalah keberanian yang tak boleh nak bawa di ke mana-mana.Bagi saya dia ada point dan kebanyakannya point dia tu betul dan apa yang nak dia sampaikan ialah kebenaran.Contohnya untuk video Nah! dia cuma nak sampaikan bahawa jangan racist.Ni disebabkan seorang cikgu yang mengeluarkan satu statement racist kepada pelajar cina.Point Namewee memang betul cuma cara dia tu agak keterlaluan dan channel untuk dia rebel adalah salah.Yang buat salah seorang je tapi yang kena sampai ke KPM (Kementerian Pendidikan Malaysia).


Saya follow video dia dan saya dengar semua point-point yang dia nak sampaikan kebanyakannya betul dan kalau dia luahkan ketidakuasan hati dia pada tempat yang betul dah tentu dia kaya sekarang sebab banyak benda dia boleh saman.Tapi disebabkan cara dia salah maka ia seolah-olah nampak macam dia nak menghasut dan menyebarkan isu perkauman.So Namewee lu memang bagus tapi gunakan otak untuk protes lain kali.


Korang rasa dia ni cari populariti ataupun memperjuangkan sesuatu.


p/s :

  • Setiap ciptaan ada pro & contra,ada baik & buruk so berfikir sebelum bertindak adalah lebih baik.
  • Kalau betul-betul tak uas hati dengan sesuatu bawa naik court.Itu cara betul
  • Stop la jangan nak racist je.Kita dah cukup aman dah beb.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to >NAMEWEE – POPULARITY ATAU PERJUANGAN

  1. >anda sgt femes wahai incik namewee..ape yg die ckp ade yg btul ade yg x..ade care die yg sgt keterlaluan..tgk video die yg psl TNB tu..tu sgt keterlaluan..ade yg aku rse die lah hero..hahaha…bean, anda sudah sembuh??bru je mlm td ausmelankolik cite psl ko kt aku..

  2. BeaN MorENo says:

    >cengkerangcipot – haha dia kadang2 boleh digelar superman.apa aus cte?Aku dah ok skit…

  3. - zuriey - says:

    >namewee ni kreatif orangnya tapi tak bertempatlah..ini semua leh mendatagkan marah sesama kaum lain

  4. Matjoe says:

    >ahaha. mmg camtu laa caranya nak dpt kan perhatian. jalan mana lagi kann

  5. BeaN MorENo says:

    >zuriey – haah…betul terlampau kreatif

  6. BeaN MorENo says:

    >Matjoe – jom buat video…hak3

  7. Gen Fujita says:

    >Bean, pendapat kita memang sama!😀 Saya baru je nak terbit artikel tentang Namewee ni tengahari besok. Apa pun, betullah apa yang Bean cakap, bukan masalah isi kandungan klip video tu, tapi sebab mamat tu yang pi curah minyak dalam api, dah lah skrg ni isu perkauman tengah panas, dia pi terjun sekali buat apa.😀

  8. BeaN MorENo says:

    >Gen Fujita – haha…good2…esok saya pi baca entri awak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s