>SUKAN | TERIMA KASIH TAN BOON HEONG & KOO KIEN KEAT

>


SUKAN : TERIMA KASIH TAN BOON HEONG  & KOO KIEN KEAT

Selamat pagi guys,Bean Moreno masih boleh menaip entri.Semalam ada cuba jugak untuk menaip entri tapi bila nak taip je terasa macam terkena genjatan eletrik so berhenti.Hari dalam percubaan untuk mengeluarkan entri macam orang sihat.Itupun kalau berjaya.hak3…Thanks kat korang yang berdoa dan memberikan saya semangat kepada saya untuk mengharungi kesakitan semasa di hospital.


Semalam merupakan kejohanan badminton dunia.Sepertimana yang kita tahu Dato Lee Chong Wei pun sangkut semi dan kalah pada Taufik Hidayat tapi tak kisahlah sebab dia sakit belakang dan dia berjuang sampai dia betul2 kalah bukan macam satu lagi pemain badminton tu yang main pun tak seberapa tapi sibuk dengan kes cerai je.Memalukan…



Yang amat membanggakan ialah beregu negara dapat masuk final.Banyaklah saya baca yang kondem diorang sebab kalah.Tak eloklah macam tu sebab saya tengok match semalam.Bagi saya walaupun diorang kalah tapi diorang boleh digelar hero jugak sebab sepanjang perlawanan memang nampak diorang bersungguh2 bukan just melepaskan batuk ditangga.Korang rasa senang ke nak kalahkan beregu China Cai Yun & Fu Haifeng?Susah beb.Tapi diorang berjuang sampai diorang terduduk.Tak caye tengok gambar tu.hak3…Anyway Terima Kasih kepada regu negara Tan Boon Heong & Koo Kien Keat sebab bermain bertungkus lumus.Kali ni kalah takpe kita try next tournament ok.


Keputusan  Tan Boon Heong & Koo Kien Keat VS Cai Yun & Fu Haifeng

SET 1 : 21 – 18
SET 2 : 18 – 21
SET 3 : 14 – 21

p/s :

  • Jangan disebabkan kalah je kita terus nak blame diorang kita tak tau situasi diorang masa bermain.Penat beb…
  • Dah lama tak jadi reporter free ni…
  • Gambar Credit to Hmetro.Saya terpaksa cilok sebab tak sempat nak ambil gabar kat TV.


About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Badminton, Dato Lee Chong Wei, Keputusan Pelawanan Badminton Dunia, Koo Kien Keat, Sukan, Tan Boon Heong. Bookmark the permalink.

12 Responses to >SUKAN | TERIMA KASIH TAN BOON HEONG & KOO KIEN KEAT

  1. eyriqazz says:

    >congratz..dah lama tak main badminton..jom bro, main badminton…

  2. BeaN MorENo says:

    >boleh je..tunggu saya betul2 dah boleh angkat tangan

  3. >aku gigih gila tengok live kat badminton semalam!!!punya la semangat!!!tapi match semalam memang tough!!!

  4. BeaN MorENo says:

    >hakimfaridzul – hehe…samalah aku tertengok sebab bapak aku bukak so layan la walaupun Liverpool tgh main.

  5. ejum says:

    >next tournament kat mane plak?..kalau boleh nak tgok lin dan chong wei jumpe

  6. monica says:

    >congrate..da lama x tgk match badminton ni.. =)

  7. Che Armster says:

    >huhuhu.. dah mula mengganas balik dah blog ni.sabtu ni budak2 nak buat sesi berbuka.. kalo ko rasa2 sihat dan larat jom la

  8. atok says:

    >perlu diingat mereka sebelum ke final mengalahkan satu lagi beregu CHINA dan beregu utama KOREA. ;DD

  9. BeaN MorENo says:

    >ejum – china tak hantar lin dan.dia hantar cheng yi

  10. BeaN MorENo says:

    >monica – sayapun secara x sengaja dpt tgk

  11. BeaN MorENo says:

    >che armster – hm tak ganas la…baru nak start balik…InsyAllah kalau aku ok aku datang.Tapi aku dah janji dengan Melz

  12. BeaN MorENo says:

    >atok – tulah so kita tak patut salahkan mereka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s