>MAINTAIN TRAFFIK 2

>

TIPS : MAINTAIN TRAFFIK 2

Salam semua,bz ker?Dah lunch?saya tapau je lah sebab hujan.Budak2 office semua makan naik kereata tapi saya ,malas la nak ikut kan sebab saya memang seorang yang pemalas.Sekerang ni tgh syok ber‘tweet’ dengan blogger2 lain dan saya diserang ‘kow2’.

Korang baca tak entry saya yang lepas.Ni kesinambungan untuk entry Maintain Traffik.Hebat sangat ke traffik saya?Takde lah sama je macam korang.Kalau traffik saya gempak dah belambak advertiser cari saya kan.Bila korang dah buat apa semua untuk tarik readers yang selebihnya korang kena buat satu benda yang dipanggil minor promotion.Benda ni memang nampak kecil tapi kadang2 bila kena masa dan cara dia boleh boost traffik untuk korang.

1) SOCIAL NETWORKING

Banyak social network yang korang boleh guna.Contohnya sekarang korang ada Facebook kan.Apa kata guna Facebook korang untuk tarik traffik blog korang.Simple je dengan tekan CTRL A & CTRL C pada permalink korang lepas tu masuk social network tekan CTRL V kat status.Kita ambil teori mudah la kan.Dalam Facebook korang mesti ada family kan.Takkan lah mak korang yang ada facebook tak baca status anak2 dia.So bila si ibu yang berfacebook ni terbaca status anak dia Blog Updated.Mesti dia tertanya2 apa yang anak dia buat dan klik.Kat situ dah ada satu unique.Lepas si ibu baca dia mesti terasa teruja maka dia akan bagitau makcik2 korang pulak.Kat situ berkembang.

2) NAME CARD

Benda ni saya sendiri tak terfikir dulu sampai saya terjumpa seorang mamat invester kat satu event Nuffnang.Tetiba dengan muka senyum2 kambing dia bagi kad.Saya ingatkan dia nak ajak masuk Hai-O ke Zulian ke…Memang katakan ‘tak nak’ lah kan.Tapi lepas belek2 card dia rupanya dia nak promote blog dia.Fuh memang terbaek dari ladang beb.Mungkin bagi sesetengah orang cara ni memalukan tapi kalau korang nak maju tolak tepi malu.Bukannya korang bagi gambar porno korang kan.So Just do it.Matjoe lu memang rock!

3) ATTEND EVENT2

Orang semua cakap event tu buang masa.Takde guna.Alah dapat apa je pergi event Nuffnang.Kalau kalah buang duit je.Kalau korang berfikiran macam ni sila ubah cara pemikiran tersebut sebab dengan pergi eventlah ko boleh promote blog korang kow2.Walaupun kita blogwalking sehari 400 blog persoalannya kat sini adakah semua yang datang blog kita itu membaca entri kita?Kebanyakannya just kasi traffik dan mungkin takkan datang lagi melainkan korang pergi blog diorang & tinggalkan jejak.So dengan attend event2 ni termasuklah event cap ayam yang Bean Moreno buat (oops sorry promote diri pulak) mungkin korang boleh earn traffik dan loyal readers.Tak percaya?Tanyalah siapa2 yang suka attend event.

Hm tu je nak share untuk hari ni.Esok saya ada entri kesedaran.Kalau rajin masuk esok pagi untuk timba ilmu.Sebab walaupun saya ni taklah sealim Imam Muda Asyraf tapi saya tetap beragama.hak3…

p/s :
* Entri tiada gambar sebab nak cepat
* Dah tak lama dah kita akan berpuasa…Yeay!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bean Moreno, Blogwalking, Suterablogger, tips blogging, Traffic. Bookmark the permalink.

7 Responses to >MAINTAIN TRAFFIK 2

  1. Afra Yuri says:

    >i think kak ina kl once mention your name bean moreno masa Snack & Screen prince of persia. masa tgh beratur ambil tiket. dia ada pointed at you and some other bloggers tapi i ni nenek tua, terus lupa muka. HAI!

  2. kak ina kl says:

    >betullah tu afra..nilah budak yang perasan handsome ..tapi sayang dia tak single tapi masih available..ahaksss

  3. J.M.R says:

    >nice tips bean..semalm kt tropicana tak smpt nk tegur ko..nmpk dr jauh jek

  4. akuzle says:

    >sis dh terlepas 2 invitess….huhuhuhu… hope lepas neh Nuffnang x serik nk bg sis invite lagik… moralnyer: must always check email n act fast!!

  5. Anonymous says:

    >unofficial babeslesbian lactation videosmilf drinking cumhow to strip paint off brickpendant strip lightsdating personal yahoo dating personalstrip tease dance classes in phoenixthe bitch tv ukgiant busty womanhairy latina pussies[url=http://unlimlover.com/sindy]ludacris f mystikal move bitch[/url][url=http://unlimlover.net/vigrinia]milfs love big[/url][url=http://erronetwork.com]private schoolgirls[/url][url=http://probe.unlimlover.com]marilyn monroe porn[/url][url=http://hypererotique.com]geale eye bitch[/url][URL=http://www.unlimlover.com/index.html]twinks vintage[/URL][URL=http://unlimlover.com/5/index.html]tits blowjob[/URL][url=http://errozone.com/loverboy]wife's pussy hammered[/url][url=http://unlimlover.org/jesebell]speed dating edmonton[/url][url=http://unlimlover.net/erotique]bbw auto[/url][url=http://unlimlover.org/eva]teenie whores[/url][url=http://loverrules.com]hairy asian women[/url][URL=http://www.unlimlover.com/gayparade/index.html]long haired man[/URL][url=http://microsexual.com]noelia monge sex tape[/url][URL=http://www.unlimlover.net/index.html]ladyboy posing[/URL]

  6. Faizal@PeJAY says:

    >baru pegi event buka puasa dgn nuffnang

  7. Matjoe says:

    >hahaha, patut aku tersedak last week. ngko mention nama aku. pada aku mmg senang cantuh. kadang2 org xde pen or kertas nak catat url kiter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s